"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 30 במאי 2018

שיגרת חיים פליאוליתית של שנים ו...מתכון

אתמול הייתה לי שיחה מעניינת עם חברה לדרך- קולגה בעולם המקצועי ופליאוליתית "צעירה" ממני.
היא העלתה נקודה מאד מעניינת והבנתי שאני רוצה להרחיב עליה מעט



בעולם הפליאו הרבה מהשיח מתרכז סביב קבוצות פייסבוק פעילות יותר או פחות. כל אחת ואחד מוצאים לעצמם קבוצה שמתאימה להם, או מתגלגלים אל אחת כזו ע"י מישהו. לא כולם יודעים על כל מה שקיים ובחלק מהקבוצות התמונה היא חלקית. חלקית במובן הזה שאין הרבה אנשים שצועדים בדרך הזו לאורך זמן, שזו השיגרה שלהם, שזה כבר כזה נון- אישיו עבורם. כלומר בחלק מהקבוצות יש בעיקר (לא רק, אולם בעיקר) אנשים חדשים יחסית בפליאו


מה שהבנתי, בשיחה הזו, היא שיש כנראה אנשים שלא מכירים הרבה אנשים שחיים פליאו כבר הרבה שנים וחושבים שזה משהו ממש צעיר בארץ ושה לא ממש אפשרי לשמור על זה לאורך זמן


ואז זה היכה בי
יש אנשים שחסרות להם דמויות להשראה!

כאלה שצעדו בדרך הזו קצת לפניהם ורק מעצם זה יש להם כמה תובנות קצת יותר מהם.
בעיניי דמויות מגוונות להשראה הן ממש חשובות. להכיר סגנונות שונים של בחירה, התמודדות, אורח חיים. 
להכיר אנשים שנכנסו ויצאו מאורח החיים הזה משלל סיבות.
להכיר אפשרויות שילוב, לא רק את ה 100%
כלומר, לא רק דרך אחת עיקרית, אלא מגוון!




תחשבו על חברה ללא מבוגרים, זקנים, הורים, מורים ותיקים, בעלי מקצוע שילמדו את מקצועותיהם לדורות הבאים.
תחשבו על אנרגיית נעורים מתפרצת, בכל דבר, אגב, לא רק בגיל. גם מי שצעיר בפליאו נוהג אחרת, ממי שחי זאת בשיגרה אי אילו שנים, ללא קשר לגילו (מכירה לא מעט שנכנסו לזה בגיל מתקדם וזה מבורך!)



ומציעה לכל מי שמעוניינים בכך לחפש את "זקני השבט" של הפליאו בארץ
לשאול, לברר, להתייעץ, לקבל תמיכה בעיתות משבר ורגעי נפילה כאלה ואחרים
כולנו היינו שם ועוברים דרך אלה כל הזמן
לכל אחד אסטרטגיה אחתר להתמודדות
ויש הרבה מה ללמוד האחד מהשני בהיבטים האלה (ובכלל)לא אצל כולנו בוער הצורך לקחת חלק פעיל בקבוצות פייסבוק למשל, אולם אולי אפשר להיפגש במקומות אחרים : אתרים, ספרים, מכוני קרוספיט, בלוגים, הרצאות, מפגשים אישיים ועוד


דעו שיש מגוון גדול של אפשרויות ושפליאו היא דרך חיים ולא רק צורת אכילה.
ישנם הרבה היבטים שמתחילים להתברר רק מעצם ההליכה בדרך, מהתהליך, מהחיכוך המתמיד בשגרה וממערכות היחסים שיש לנו.
אל תוותרו לעצמכם, קבלו השראה והתחברו לקהילה שמתאימה לכם ברוח, בשפה, בתחושה

חומרים

5 בצלים
שורש סלרי
2-3 שורשי פטרוזיליה
7-8 שיני שום
עלי סלרי של הראש, או חבילה נפרדת
עלי פטרוזיליה של הראש, או חבילה נפרדת
ק"ג חזה בקר חתוך לריבועים (או כל נתח אחר המתאים לקדירה/ בישול ארוך)
תבלינים: מלח, פלפל שחור, שום גבישי, קארי- או כל תערובת החביבה עליכם

אופן ההכנה

חותכים את הבצלים לרבעים ומניחים בסיר עם 2 כפות שומן בקר שחומם (אם אין, אפשר שמן אחר).
מכסים ומניחים לבצלים להתקרמל למשך כמה דקות.
בינתיים קולפים וחותכים את השורשים והשום. קוצצים את גבעולי הסלרי ומניחים בצד את העלים הירוקים.
כשהבצלים מקורמלים- מטוגנים להם מוציאים אותם לקערה ומכניסים לסיר את נתחי הבשר לצריבה מכל הצדדים לכ-10 דקות.
מוסיפים 1/2-1 כוס מים רותחים/ ציר עצמות ומגרדים קלות בעזרתם את תחתית הסיר.

מוסיפים את גבעולי הסלרי, לערבוב של עוד כמה דקות ביחד עם תבלינים לפי רצונכם ומחזירים את הבצלים ביחד עם השורשים החתוכים ושיני השום.
מוסיפים מים רותחים/ ציר בכמות הרצוייה לכם (אפשר עד חצי או עד כיסוי מלא של הבשר והירקות בסיר).
מניחים את העלים הירוקים מעל, מקטינים את האש ומשגרים לכמה שעות של בישול איטי.

אפשר להכין את כל זה בסיר ברזל בתנור, או בסיר חשמלי- לפי בחירתכם.