כל כך הרבה אנשים שואלים אותי על הכנת ירקות כבושים במלח, כי אני לא מפסיקה לדבר על כמה זה חשוב לבריאות מערכת החיסון והעיכול שלנו.
כי מוחמצים במלח מכילים חיידקים פרוביוטיים ידידותיים בצורה שהכי קל לנו להשיג אותם- דרך האוכל, ולא בכמוסות.
חיידקים פרוביוטיים חיוניים לקיום שלנו ואנחנו רוצים לוודא שהמעיים שלנו מכילים מגוון רחב של חיידקים פרוביוטיים ידידותיים, כאלה שמסוגלים לחיות איתנו בדו קיום ולעזור לנו בתיפקוד היומיומי. בייצור רכיבי מזון, בפירוק רכיבי מזון והכנתם לספיגה טובה יותר עבורנו בגוף, בשמירה על שלמות השכבות הפנימיות של מערכת העיכול שלנו, בהתמודדות עם אתגרים שמביאים איתם חיידקים פתוגניים למיניהם, פטריות, הזיהום הסביבתי ועוד ועוד.
בתהליכים של התססה טבעית, ללא חומרים משמרים, חומץ, סוכר ועוד מתפתחים חיידקים פרוביוטיים ידידותיים. ואנחנו יכולים ליהנות מזה.
אבל... להרבה אנשים זה נחווה כמשהו מאד מסובך להכנה, קשה, דורש זמן, מחייב ידע ונסיון.
ואני רוצה לומר לכם שזה לא נכון!
אפשר להכניס ירקות מוחמצים ביתיים לתפריט באופן קבוע. הכל בראש!
יש לי פה כבר מתכון ארוך להחמצת ירקות והפעם רציתי להביא את הגירסא לעצלנים. כי כזו אני באמת, שתדעו! אני עצלנית!
מעדיפה מתכונים פשוטים וקלים על פני כאלה עם מלא שלבים והכנות. ונראה לי שאני מצליחה להדגים את זה לא רע פה בבלוג כבר מעל 5 שנים.
אז כרוב כבוש לעצלנים, בתמונות
אחרי 3 שבועות בערך הרגשתי שזהו, זה מוכן.
הטעם מתאים, הצבע מתאים.
ומאחר וזה חורף אז גם מספיק קר בחוץ (מה קר, קפוא!) כדי להשאיר בחוץ על השיש ולא להכניס למקרר
כי מוחמצים במלח מכילים חיידקים פרוביוטיים ידידותיים בצורה שהכי קל לנו להשיג אותם- דרך האוכל, ולא בכמוסות.
חיידקים פרוביוטיים חיוניים לקיום שלנו ואנחנו רוצים לוודא שהמעיים שלנו מכילים מגוון רחב של חיידקים פרוביוטיים ידידותיים, כאלה שמסוגלים לחיות איתנו בדו קיום ולעזור לנו בתיפקוד היומיומי. בייצור רכיבי מזון, בפירוק רכיבי מזון והכנתם לספיגה טובה יותר עבורנו בגוף, בשמירה על שלמות השכבות הפנימיות של מערכת העיכול שלנו, בהתמודדות עם אתגרים שמביאים איתם חיידקים פתוגניים למיניהם, פטריות, הזיהום הסביבתי ועוד ועוד.
בתהליכים של התססה טבעית, ללא חומרים משמרים, חומץ, סוכר ועוד מתפתחים חיידקים פרוביוטיים ידידותיים. ואנחנו יכולים ליהנות מזה.
אבל... להרבה אנשים זה נחווה כמשהו מאד מסובך להכנה, קשה, דורש זמן, מחייב ידע ונסיון.
ואני רוצה לומר לכם שזה לא נכון!
אפשר להכניס ירקות מוחמצים ביתיים לתפריט באופן קבוע. הכל בראש!
יש לי פה כבר מתכון ארוך להחמצת ירקות והפעם רציתי להביא את הגירסא לעצלנים. כי כזו אני באמת, שתדעו! אני עצלנית!
מעדיפה מתכונים פשוטים וקלים על פני כאלה עם מלא שלבים והכנות. ונראה לי שאני מצליחה להדגים את זה לא רע פה בבלוג כבר מעל 5 שנים.
אז כרוב כבוש לעצלנים, בתמונות
תמיד טוב להתחיל עם קביעת עובדות בשטח אם יש לי צנצנת גדולה כזו על השיש, אני אהיה חייבת לעשות איתה משהו, נכון? אחרת היא תיתקע לי פה... ואם אני מוסיפה לידה גם את הכרוב שהוצאתי מהמקרר... |
ואז פיזרתי מלח גס על הכרוב שבקערה והלכתי לענייני אלה כללו מקלחת ארוכהההה (סופסוף), מטלות מחשביות ועוד שלל דברים |
אה, ולא שכחתי לשמור בצד עלה כרוב גדול אחד שיהיה לי כדי לסגור את הכל מלמעלה בסוף |
הטעם מתאים, הצבע מתאים.
ומאחר וזה חורף אז גם מספיק קר בחוץ (מה קר, קפוא!) כדי להשאיר בחוץ על השיש ולא להכניס למקרר
בתאבון! |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה