"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 2 באוקטובר 2019

איזה אוכל עוד נשאר לכם מהחג?

לא יודעת איך זה אצל כולם, אצלי רוב החבר'ה לא מוכנים לאכול את אותו הדבר יותר מפעמיים נגיד, ואז אני מוצאת את עצמי עם שאריות של אוכל וצריכה להמציא את הגלגל (או להקפיא לשבוע הבא, גם זו אפשרות).
לכן יש לי פה בבלוג לא מעט מתכוני שאריות, כי זה ממש כיף ואני מרגישה מאד יצירתית, להצליח להוציא משהו חדש מאוכל שכבר מוכן לי.

ואחרי חג כמו שהיה לנו עכשיו לי אישית נשאר לא מעט אוכל.
כבר הכנתי מעין תבשיל בולונז מכל העוף והבשר שנשארו (אפילו מצאתי 2 קציצות זנוחות במקרר ששמחו להכנס פנימה לתערובת).
לא נשאר לי כבר מה לצלם, כי הכל חוסל, אולם הרעיון הוא לטגן בצל ולהוסיף עגבניות/ רסק עגבניות ממש כמו בהתחלה של הכנת בולונז ואז להוסיף את כל שאריות הבשר/ עוף שנשארו לכם שעברו קיצוץ תחת הסכין או במעבד מזון (למי שלא התעצל, כמוני. אולי זה היה אפילו עדיף... לא נורא, בפעם הבאה) ולבשל ביחד עם תבלינים שאוהבים, לעוד זמן מה- תכלס, הכל כבר מבושל, אז לא נשאר לבשל הרבה מלבד לצמצם, לרכז ולאחד טעמים.
אפשר גם לקחת את זה לכיוון של פשטידת רועים, למשל, אם רוצים


איך נהניתי מכמות הכוסות והכלים בכלל שנותרו לנו להדיח
כי באמת שהיה חג כייפי


אחרי שאכלו כרובית ושומר בתנור כבר כמה פעמים, כל שנשאר לי לעשות איתם הוא לקצוץ אותם (שמתם לב למוטיב החוזר פה?) ולערבב עם ביצים, שמנת חמוצה, גבינה מגורדת ואולי איזה בצל שנמצא על השיש ותבלינים, כדי להכין פשטידה


בסגנון פשטידה לעצלנים 


איך אתם משדרגים מזונות שנשארו לכם בבית?
אילו רעיונות מגניבים נוכל עוד לגלות?

מעניין...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה