"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

ההנחיות התזונתיות של מכון ווסטון א. פרייס






1. איכלו אוכל שלם, הקרוב למקורו, ושאינו מעובד.
2. איכלו בשר בקר, כבש, בשר צייד, איברים פנימיים, עוף וביצים מחיות שניזונו מעשב.
3. איכלו דגים ממקור טבעי (לא מבריכות), ביצי דגים ומאכלי ים ממים שאינם מזוהמים.
4. איכלו מוצרי חלב עתירי שומן מפרות שניזונו מעשב, עם עדיפות למוצרים טריים שלא עברו
תהליכי פיסטור והומוגנציה ו/או לכאלה שעברו תהליכי התססה, כמו חלב נא, יוגורט מלא,
קפיר, חמאה, גבינות עתירות שומן ושמנת טרייה או חמוצה.
5. השתמשו בשומן מהחי כמו שומן בקר, שומן אווז, חלמוני ביצה, שמנת או חמאה באופן
חופשי.
6. השתמשו רק בשמנים צמחיים מכבישה קרה שהיו בשימוש מסורתי- שמן זית, שמן שומשום,
כמויות קטנות של שמן פשתן ושמנים טרופיים- שמן קוקוס, שמן דקלים ושמן זרעי דקלים.
7. תספו בשמן כבד דגים (cod liver oil) באופן קבוע כדי לספק לפחות 10,000 יחב"ל של ויטמין A   . 
ו 1,000- יחב"ל של ויטמין  D בכל יום.
8. איכלו ירקות ופירות טריים, עם עדיפות למקור אורגני. השתמשו בירקות בסלטים, מרקים, או
אדו אותם עם חמאה.
9. השתמשו בדגנים מלאים, קטניות ואגוזים שעברו תהליכי הכנה של: השרייה, הנבטה
והתססה על מנת לנטרל חומצה פיטית וחומרים מעכבי ספיגה נוספים.
10 . הוסיפו לתפריט באופן קבוע מזונות מותססים וכבושים, כמו ירקות, פירות ומשקאות
מותססים למיניהם.
11 . הכינו צירי עצמות ביתיים מעצמות עוף, בקר, כבש ודגים. השתמשו בהם באופן חופשי
בהכנת מרקים, תבשילים ורטבים למיניהם.
12 . השתמשו במים מסוננים לבישול ולשתייה.
13 . השתמשו במלח שאינו מעובד ובמגוון צמחים ותבלינים לבישול מעורר תאבון.
14 . הכינו בעצמכם את הרטבים לסלט בעזרת חומץ טבעי, שמן זית כתית ומעט שמן פשתן.
15 . השתמשו בממתיקים טבעיים במידה, כמו דבש טבעי, סירופ מייפל טבעי, סילאן טבעי, סוכר
וסטיביה (rapadura) ממקור טבעי.
16 . שתו רק יין או בירה שלא עברו תהליכי פיסטור ובמידה מועטת, ביחד עם הארוחה.
17 . בשלו רק בכלי בישול מפלדת אל-חלד, ברזל, זכוכית או אמייל ממקור איכותי.
18 . השתמשו רק בתוספים מבוססי מזון ממקור טבעי.
19 . הקפידו על מספיק שעות שינה, פעילות וחשיפה לאור טבעי.
20 . חישבו מחשבות חיוביות ותרגלו סליחה ומחילה.




ההנחיות מתורגמות מהאתר של מכון ווסטון א. פרייס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה