אליה ניגשה אליי בגן ואמרה לי- "סופסוף צילמתי לך מתכון! הכנתי מוסקה צמחונית!"
"איזה כיף"- קראתי- "נשמע מתאים ביותר! יאללה תשלחי".
לקח לה עוד כמה שבועות לשלוח, אם כי תודו שהיה שווה לחכות!
אליה היא בשלנית שחבל על הזמן וגם דולה .
אופן ההכנה
"איזה כיף"- קראתי- "נשמע מתאים ביותר! יאללה תשלחי".
לקח לה עוד כמה שבועות לשלוח, אם כי תודו שהיה שווה לחכות!
אליה היא בשלנית שחבל על הזמן וגם דולה .
מוסקה צמחונית
חומרים
2-3 חצילים
שמן זית
200 גרם שבבי סויה יבשים
בצל גדול
3 שיני שום
2 עגבניות בשלות
2 גזרים או בטטה קטנה חתוכים לקוביות
קופסת עגבניות מרוסקות
רסק עגבניות קטן
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
80-100 גרם חמאה
1/3 כוס קמח כוסמין או מלא
1/3 כוס חלב קוקוס
אגוז מוסקט מגורר
גבנ"צ עיזים מגוררת
אופן ההכנה
לפרוס את החצילים לפרוסות לא דקות מדי. להניח על מגש עם נייר אפייה.
לזלף מעט שמן זית ומלח גס. לצלות בחום גבוה עד השחמה קלה
להשרות את שבבי הסויה עם 1/2 כפית מלח ומים רותחים עד ספיגה
להשרות את שבבי הסויה עם 1/2 כפית מלח ומים רותחים עד ספיגה
רוטב העגבניות
לטגן בצל ושום במעט שמן זית או מים עד לריכוך. להוסיף את הבטטה או הגזר
לטגן בצל ושום במעט שמן זית או מים עד לריכוך. להוסיף את הבטטה או הגזר
ולערבב עוד כ-2 דקות. להוסיף עגבניות טריות ולאחר כדקה, את המרוסקות והרסק.
לתבל במלח, פלפל ופפריקה מתוקה.
לערבב את הרוטב עם שבבי הסויה.
הכנת הבשמל
בסיר קטן להמיס את החמאה (80 גרם) על אש בינונית ולהוסיף את הקמח. לערבב כדקה עד שהקמח סופח את כל החמאה. ניתו להוסיף עוד חמאה אם יבש מדי. להוסיף 1/2 כוס מים קרים באיטיות תוך כדי ערבוב מתמיד (אפשרי עם מטרפה ידנית). להוסיף את חלב הקוקוס ולוודא שהתערובת לא נוזלית מדי. להוסיף מלח ואגוז מוסקט ולכבות
הרכבת המוסקה
בתבנית מלבנית משומנת לסדר שכבה אחידה של חצילים. עליהם לשפוך מחצית מתערובת העגבניות והסויה. לסדר שכבה נוספת של חצילים ועליה את שארית העגבניות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה