"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 11 במרץ 2012

מזג אוויר חמים מזמן את החזרה לשייקים

בקיץ כמעט תמיד אני מתחילה את היום בשייק גדול.
שילוב של פירות, ירוקים, אגוזים וכל מיני 'מזונות על' super foods.
לפעמים אני אשתה גם כזה לארוחת צהריים.
הימים שמתחילים להתחמם מזכירים לי את הקיץ והחשק לשייק כזה הולך ועולה.

זה אמנם קלאסי לארוחת בוקר, אם כי ממש ממש לא רק.
הילדים מאד אוהבים לשתף פעולה עם הכנת השייק ולהחשוב אתי ביחד מה ייכנס ומה לא, הפעם.
השייקים הם מאד מגוונים. הן מבחינת התוכן והן מבחינת הצבע, שזו חגיגה בפני עצמה.
לפעמים השייק הוא כתום, לפעמים סגול, לפעמים ירוק.
זה כייף לשחק עם זה!

חומרים

פירות: בננה, תמרים, תותים, פפאיה, אגס, אבוקדו (כן, הוא פרי) וכמובן שבקיץ אפשר גם את כל פירות הקיץ למיניהם
אגוזים: קשיו, מקדמיה, שקדים, אגוזי מלך ועוד ועוד
זרעים: צ'יה, פשתן, חמניות, דלעת ועוד ועוד
מזונות על: אסאי (מגיע קפוא), גוג'י ברי'ס, פולן, פולי קקאו נאים, שמרי בירה, ספירולינה (עושה צבע טורקיז כהה מגניב), פירות יער למיניהם, שמן/ חמאת קוקוס
עלים ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, תרד, מנגולד, חסה, כרוביים, שומר, שמיר, רוקט, בזיליקום, נבטים למיניהם ועוד

אופן ההכנה

אני אוהבת להשרות את זרעי הצ'יה ואת הגוג'י ברי'ס במים ל 5-10 דקות לפחות


מניחים בבלנדר את כל מה שרוצים ומערבלים היטב.
זה נכון שיש בלנדרים סופר מקצועיים ויעילים (כמו הויטה מיקס), אולם גם בלנדר רגיל יעשה את העבודה במרבית המקרים.

פה יש תותים, בננות, פאפאיה, תמרים, קשיו, אגוזי מלך, שמן קוקוס, שקדיה ואח"כ הוספתי גם את הגוג'ים והצ'יה [ובטח עוד כמה דברים ששכחתי כבר]

יש כאלה שאוהבים את השייק שלהם מיימי יותר. אני אוהבת אותו דיי סמיך, לכן לא מוסיפה המון נוזלים (מעבר לאלה של ההשרייה ושל הפירות עצמם ולפעמים אם הבלנדר נתקע לו אז עוד קצת).
בקיץ אני ממש אוהבת את השייקים שלי קפואים, פרוזן שייק כזה- יאמי!

שייק כתום הפעם

7 תגובות:

  1. אפשר קצת פירוט על מזונות העל? לא מכירה את רובם.

    השבמחק
  2. מזונות העל נקראים כך כי הם פשוט דחוסים ברכיבים תזונתיים: ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון ייחודיים. חלקם מכילים גם שומנים איכותיים וחלבונים.

    יש לא מעט כאלה בעצם וכדאי להתחיל להתיידד איתם ולהכניס אותם לתפריט לאט לאט.
    מה מעניין אותך? את מה לא הכרת?

    השבמחק
  3. אהבתי! מנסה מחר בבוקר על הקטנצ'יק!
    :)

    השבמחק
  4. מה זה אסאי גוג'י בריס ופולן?
    איפה קונים דברים כאלו?
    וואו הפוסט הזה עושה חשק לשייק...

    השבמחק
  5. את כולם משייכים למזונות העל super foods מאחר והם מכילים הרבה רכיבים תזונתיים חיוניים.

    אסאי הוא פרי שמגיע מאזור האמזונס. פרי סגול שבארץ מוכרים אותו כשהוא טחון וקפוא או בצורת מיץ (אני אוהבת את הקפוא שהוא נטו פרי בלי תוספות).

    גוג'י בריס הם מעין פירות יער שמגיעים מיובשים, קצת כמו צימוקים, בצבע אדום חזק.

    פולן זו אבקת הפרחים ממנה מכינות דבורים את מטעמיהן. זה מגיע בצורת גרגירים מיובשים בעלי טעמים משתנים, לפי הפרחים השונים.

    צריך פשוט להתחיל להתנסות בכל אלה. בכל פעם להכיר עוד משהו

    השבמחק
  6. היי ורד...
    ראיתי שכתבת בתחום מזונות העל, גם על שמרי בירה. הייתי שמחה לדעת איפה את משתמשת באוכל בשמרי בירה, חיפשתי קצת באינטרנט ולא מצאתי יותר מדי.
    CHEERS
    יעל

    השבמחק
    תשובות
    1. באופן אישי לא משתמשת בהם המון המון. אולם כן נכנסים לשייקים, סלטים, על פופקורן (תמיד).
      יודעת שיש כאלה שמכינים מהם ממרחים למיניהם. יכול להתאים מאד עם אבוקדו, למשל...

      מחק