אחרי שהכנתי בפעם השנייה תוך פחות משבוע את הבונבונים המדהימים האלה (שלילך קישרה אליהם בדף הקבוצה בפייסבוק) נשאר לי קצת יותר מדיי שוקולד מטומפרר בסיר והחלטתי לנסות ולהכין איתו משהו ללא קמח, שיכול להתאים גם לפסח וגם לאלה שאוכלים דל פחמימות.
יצאו אחלה בראוניס שאני בהחלט מאמצת להמשך, פסח או לא פסח
חומרים
1 חבילת שוקולד מריר איכותי
1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים היטב)
3 ביצים
2 כפות חמאת קוקוס (מניחה שאפשר גם עם שמן קוקוס במקום)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית אבקת קנמון (לא חובה, למי שלא אוהב)
אולי יהיה צורך ב 1-2 כפות מים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים את השוקולד (אפשר לטמפרר, בסיר על גבי סיר של מים רותחים, כמו בן מארי) ביחד עם חמאת/ שמן הקוקוס. מוסיפים את 3 הביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים את קמח השקדים ואבקת האפייה, הוניל והקנמון לעוד ערבוב.
אם נראה שהתערובת יבשה מדיי, אפשר להוסיף 1-2 כפות מים או כל נוזל אחר שמתאים לכם (חלב קוקוס,/ אורז/ שקדים וכו').
שופכים את התערובת לתבנית, אני השתמשתי בפיירקס מרובע ששימנתי אותו ממש מעט עם שמן אורז/ חמאה/ קוקוס.
אופים בתנור לכ-20 דקות, או עד שקיסם שמכניסים לבראוניס יוצא יבש.
הבראוניס יוצאים דיי אווריריים כאלה ולא קשים ומוצקים, גם לא מאד מתוקים בכלל. מעולים בעיניי!
יצאו אחלה בראוניס שאני בהחלט מאמצת להמשך, פסח או לא פסח
חומרים
1 חבילת שוקולד מריר איכותי
1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים היטב)
3 ביצים
2 כפות חמאת קוקוס (מניחה שאפשר גם עם שמן קוקוס במקום)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית אבקת קנמון (לא חובה, למי שלא אוהב)
אולי יהיה צורך ב 1-2 כפות מים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים את השוקולד (אפשר לטמפרר, בסיר על גבי סיר של מים רותחים, כמו בן מארי) ביחד עם חמאת/ שמן הקוקוס. מוסיפים את 3 הביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים את קמח השקדים ואבקת האפייה, הוניל והקנמון לעוד ערבוב.
אם נראה שהתערובת יבשה מדיי, אפשר להוסיף 1-2 כפות מים או כל נוזל אחר שמתאים לכם (חלב קוקוס,/ אורז/ שקדים וכו').
שופכים את התערובת לתבנית, אני השתמשתי בפיירקס מרובע ששימנתי אותו ממש מעט עם שמן אורז/ חמאה/ קוקוס.
אופים בתנור לכ-20 דקות, או עד שקיסם שמכניסים לבראוניס יוצא יבש.
הבראוניס יוצאים דיי אווריריים כאלה ולא קשים ומוצקים, גם לא מאד מתוקים בכלל. מעולים בעיניי!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה