אני כל הזמן מחפשת מה לעשות עם שפע המנגולדים (והתרד) שמשתוללים בחצר המורחבת שלנו. הם בכל מקום ובכמויות מטורפות...
אז הנה המצאתי מנה פשוטה שיכולה ללוות כל ארוחה. מעין סלט חמים שכזה.
חומרים
סלסילת פטריות פורטובלו (בטח אפשר גם סוגים אחרים)
5-6 עלי מנגולד גדולים
כמה שיני שום
חופן צנוברים
תבלינים: קצת פלפל חריף, מלח גס
אופן ההכנה
קוצצים את הפטריות ואת עלי המנגולד. פורסים את השום
במחבת עמוקה מטגנים את פרוסות השום מעט, מוסיפים את הפטריות לערבוב ואת התבלינים.
שופכים מעל את עלי המנגולד הקצוצים ומערבבים היטב
בשלב זה אפשר לכסות את המחבת לכדקה, כדי שהירקות יוציאו את הנוזלים שלהם. אפשר גם להוסיף משהו מעט נוזלי ממים ועד ליין או חלב קוקוס. איך שרוצים ולפי מה שיש
נותנים לזה עוד 1-2 דקות ועד שהמנגולדים מצטמצמים מעט ו...זהו, המנה מוכנה.
אה, רק להוסיף מעל את הצנוברים ולהגיש
אז הנה המצאתי מנה פשוטה שיכולה ללוות כל ארוחה. מעין סלט חמים שכזה.
חומרים
סלסילת פטריות פורטובלו (בטח אפשר גם סוגים אחרים)
5-6 עלי מנגולד גדולים
כמה שיני שום
חופן צנוברים
תבלינים: קצת פלפל חריף, מלח גס
אופן ההכנה
קוצצים את הפטריות ואת עלי המנגולד. פורסים את השום
במחבת עמוקה מטגנים את פרוסות השום מעט, מוסיפים את הפטריות לערבוב ואת התבלינים.
שופכים מעל את עלי המנגולד הקצוצים ומערבבים היטב
בשלב זה אפשר לכסות את המחבת לכדקה, כדי שהירקות יוציאו את הנוזלים שלהם. אפשר גם להוסיף משהו מעט נוזלי ממים ועד ליין או חלב קוקוס. איך שרוצים ולפי מה שיש
נותנים לזה עוד 1-2 דקות ועד שהמנגולדים מצטמצמים מעט ו...זהו, המנה מוכנה.
אה, רק להוסיף מעל את הצנוברים ולהגיש
יאם! הלוואי שילדי יטעמו. אנסה בכל זאת.
השבמחקמנגולד:
השבמחקשום, לימון ושמן זית עם מנגולד חלוט - מעולה.
אבל בן הזוג הנצחי של המנגולד הוא העוף, הם הולכים מצוין ביחד. יש לי איפשהו מתכון למנגולד ממולא בעוף, משתמשים בחלק הלבן חלוט, ועושים סנדויץ של חזה עוף קצוץ בין שני לבנים של מנגולד, במתכון המקורי עוטפים בביצה וקמח ומטגנים, אבל בטח אפשר להחליף איכשהו. אם כך ואם כך, השילוב של מנגולד ועוף פשוט גאוני.