כבר הרבה זמן אני מתכננת להכין פלאפלים ובכל פעם שהשריתי חומוסים מצאתי את עצמי מכינה מהם דברים אחרים.
הפעם לא ויתרתי והגעתי עד לפלאפלים.
יש את המתכון הזה של מיה שבהחלט מעורר השראה.
ויש את התהליך הזה שאיה מציעה שגם הוא נמצא אצלי בראש כבר זמן מה.
בסוף, כרגיל, יצא לי משהו שהתאים לי
חומרים
1.5 כוסות חומוס שהושרו במשך יומיים (עם החלפת המים) והנבטה
[אם יש לכם פחות זמן, תשרו לפחות ללילה. אם כי ההנבטה בהחלט משדרגת את החומוסים עד מאד]
1 בצל גדול
3-4 שיני שום
צרור כוסברה (או חצי חצי עם פטרוזיליה)
1-2 כפות שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל, גרעיני כוסברה טחונים
אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים את החומוסים המונבטים ביחד עם הבצל, השום, הירוקים והתבלינים.
התערובת צריכה לצאת טחונה ומעורבבת היטב
מי שמעוניין לטגנם בשמן עמוק יכול לוותר על הוספת שמן הזית לתערובת. אם אופים כדאי להוסיף את שמן הזית לתערובת, זה מוסיף.
מכינים תבנית עם נייר אפייה (עדיף כזה ללא חומרים מזיקים, נייר אפייה טבעי. יש בסופרים ובחנויות הטבע), יוצרים מהתערובת כדורים/ קציצות ומניחים בתבנית. אפשר להניח דיי צפוף כי הם לא יתפחו ממש
כדאי להדק אותם הכי הרבה שאפשר, כדי שלא יתפרקו באפייה.
אופים בתנור למשך 20-25 דקות בחום של 180 מעלות. בודקים שהם מספיק מהודקים כיחידה אחת כשמוציאים אותם מהתנור, לפעמים יהיה צורך לאפות עוד כמה דקות
ואתם יודעים מה? לא חייבים פיתה בכלל... אפשר לאכול עם טחינה מעולה, ממרחים בייתיים ושפע ירקות.
הפעם לא ויתרתי והגעתי עד לפלאפלים.
יש את המתכון הזה של מיה שבהחלט מעורר השראה.
ויש את התהליך הזה שאיה מציעה שגם הוא נמצא אצלי בראש כבר זמן מה.
בסוף, כרגיל, יצא לי משהו שהתאים לי
חומרים
1.5 כוסות חומוס שהושרו במשך יומיים (עם החלפת המים) והנבטה
[אם יש לכם פחות זמן, תשרו לפחות ללילה. אם כי ההנבטה בהחלט משדרגת את החומוסים עד מאד]
1 בצל גדול
3-4 שיני שום
צרור כוסברה (או חצי חצי עם פטרוזיליה)
1-2 כפות שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל, גרעיני כוסברה טחונים
אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים את החומוסים המונבטים ביחד עם הבצל, השום, הירוקים והתבלינים.
התערובת צריכה לצאת טחונה ומעורבבת היטב
מי שמעוניין לטגנם בשמן עמוק יכול לוותר על הוספת שמן הזית לתערובת. אם אופים כדאי להוסיף את שמן הזית לתערובת, זה מוסיף.
מכינים תבנית עם נייר אפייה (עדיף כזה ללא חומרים מזיקים, נייר אפייה טבעי. יש בסופרים ובחנויות הטבע), יוצרים מהתערובת כדורים/ קציצות ומניחים בתבנית. אפשר להניח דיי צפוף כי הם לא יתפחו ממש
כדאי להדק אותם הכי הרבה שאפשר, כדי שלא יתפרקו באפייה.
אופים בתנור למשך 20-25 דקות בחום של 180 מעלות. בודקים שהם מספיק מהודקים כיחידה אחת כשמוציאים אותם מהתנור, לפעמים יהיה צורך לאפות עוד כמה דקות
ואתם יודעים מה? לא חייבים פיתה בכלל... אפשר לאכול עם טחינה מעולה, ממרחים בייתיים ושפע ירקות.
נשמע נהדר! טעים ובריא!
השבמחקינוסה בקרוב
זה נראה מעולה, אבל אני לא מוותרת על הבצק שלי.
השבמחקבזמן האחרון אני מוצאת כל מיני מתכונים ללחמים יחסית בריאים ואני מרגישה פחות רע לאכול משהו שאפיתי בבית ואני יודעת מה הוא מכיל.