"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 14 במאי 2012

קציצות כתומות בהשראת גילי'ס

לפני כמה ימים העלו בדף הפייסבוק של גילי'ס פוסט עם קציצות כתומות שישר עשה לי חשק.
אני מכינה אותן קצת אחרת, בלי פרורי לחם וביצים, אם כי מה שתפס אותי ממש היה הצבע!
קניתי הפעם בשר כבש והודו אדום בשביל הקציצות האלה.
אני הכי אוהבת לאפות את הקציצות בתנור. זה תהליך מהיר מאד והן יוצאות ממש טעימות, לא רואה סיבה לטגן...

חומרים

1 ק"ג בשר: הודו אדום וכבש
1 בטטה בינונית
1 גזר
1 בצל
2-3 שיני שום
קצת רסק עגבניות (לא חובה, פשוט נשאר לי וזה הרגיש לי מתאים פה)
תבלינים: מלח, פלפל

אופן ההכנה

במעבד מזון מקצצים היטב את כל הירקות




מערבבים בקערה ביחד עם הבשר והתבלינים
מקצצים קציצות


מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומשגרים לתנור ל 15-20 דקות



אפשר לאכול עם טחינה או כל רוטב שאהוב עליכם (הגדולה שלי אכלה עם קטשופ...), ללוות בסלט או בירקות חתוכים או בירקות בתנור.
בתאבון!


9 תגובות:

  1. רעיון לתחליף צמחוני לבשר?
    משהו שידביק הכל?

    השבמחק
  2. לתחליף צמחוני אפשר להשתמש בפתיתי סויה מושרים וכדי להדביק אותם אפשר להשתמש בטחינה גולמית, פשתן טחון מושרה, זרעי צ'יה מושרים ועוד.

    השבמחק
  3. וגם טופו וטמפה שהם פחות מנעובדים מפתיתי הסויה.
    או ללכת על חומוסים/ עדשים/ אפונה, כמו בפלאפלים האפויים שיש פה.
    אם רוצים משהו "להדבקה" אפשר ביצים, אם זה מתאים, או קמח חומוס וכו'

    השבמחק
  4. הכנתי היום ויצא ממש טעים, הנה אני פותחת את הראש ללאפות קציצות ולא לטגן
    הבלילה הייתה ממש נוזלית אבל איכשהוא באפיה זה הסתדר, יצא ממש ממש טעים ונחמד שאין ביצה ופירורי לחם
    וגם, פעם ראשונה שהגוזל טעם בשר, וזה היה ערב לחיכו רק ונמס בפה
    מגניב!

    השבמחק
    תשובות
    1. נשמע מעולה!
      אם הבלילה הייתה לך מעט נוזלית, אולי בפעם הבאה תוסיפי קצת פחות ירקות וזה יתאזן. אם כי אם יצא לך טוב גם ככה, אז מעולה!
      בתאבון לכל הגוזלים

      מחק
  5. הי,
    אני חדשה פה... איך מדפיסים מתכונים?

    השבמחק
    תשובות
    1. ברוכה הבאה.
      השאלה הזו עלתה בשבוע האחרון כבר פעם.
      אני צריכה להתחיל לחשוב על זה...
      אולי אתחיל לצרף גירסא להדפסה בסוף. אולם זה יהיה רק עבור המתכונים החדשים, מן הסתם... לגבי אלה שכבר פה , בסגנון הישן של "העתק" ו"הדבק" בוורד, כנראה.

      תודה!

      מחק
  6. הכנתי אתמול ויצא נהדר. בעיקר אהבתי את הפשטות והקלות שבעשייה. נכנס למתכונים הקבועים שלנו.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף!
      מפה הדרך מהירה לאלתורים מהירים ונוספים...

      מחק