"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 19 בספטמבר 2012

עוד סלט כרוב נחמד

כבר פרסמתי פה בעבר סלט כרוב נחמד אחד והפעם עשיתי משהו קצת אחר

חומרים

1/3 כרוב
2 שיני שום
כף שמן זית
כפית שמן שומשום
כף רוטב סויה (יש גם בלי חיטה...)
כפית חומץ אומבושי
כף שומשום שחור
חופן עלי ריג'לה (כי במקרה קטפנו מהגינה...)
חופן גרעיני חמניות

אופן ההכנה

במעבד מזון קוצצים את הכרוב קטן קטן ומוסיפים לשם גם את שיני השום



אפשר לערבב את כל מרכיבי הרוטב ואפשר גם לשפוך אותם ישירות על הכרוב


מוסיפים גם את עלי הריג'לה ואת גרעיני החמניות ומערבבים הכל היטב.
מניחים מעל את השומשום השחור בהגשה

אח"כ כבר אפשר לערבב, ברור

2 תגובות: