זו מנה טעימה ביותר שמתאימה לארוחה של אמצע שבוע או לארוחה חגיגית של סוף שבוע או חג.
אנחנו הכנו בסיר יצוק ענק שהיה מלא עד גדותיו בירקות שונים. כמובן שכשפותחים את הסיר, אחרי שעות הבישול, הרבה מהנפח יורד, אולם הטעם... ווי,ווי,ווי....
זו בהחלט מנה שמתאימה לסעודה המפסקת, כי הבשר שומני ורך ושפע הירקות יבטיחו תחושת שובע שתשאר לאורך זמן רב.
ניתן ללוות את המנה הזו בסלט ירוק מגוון לארוחה שלמה ומשביעה.
חומרים
כמה נתחי אוסובוקו עם העצמות (כמה שיותר? לפי מספר האנשים?)
שפע של ירקות: תפוחי אדמה (בשביל הילדים), בטטות, מיני דלעות שונים, בצלים, שום, גזרים, קישואים ועוד ועוד לפי מה שיש בעונה (גם שורשים ילכו, סלק, כרובית ועוד)
מעט שמן קוקוס לסגירת הבשר
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור, כורכום, אורגנו ועוד לפי הטעם
*** ממש אין פה צורך בהרבה תבלינים, הירוקת והבשר עושים את עבודתם ללא הרבה עזרה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 250 מעלות.
במחבת מחממים את שמן הקוקוס ומניחים את נתחי הבשר לצריבה וסגירה למשך 2-3 דקות מכל צד.
ממליחים ומפלפלים והופכים לצד השני למשך זמן דומה.
מסירים מהאש ומניחים בצד לבינתיים
בסיר או קדירה המיועדים לתנור מניחים נתחים גדולים של ירקות. אפשר גם את הירקות כשהם שלמים.
תפוחי אדמה, בטטות, דלוריות קטנות או גדולות חצויות, גזרים, דלעות ערמונים קטנות, בצלים שלמים קלופים, ראש שום ועוד
מפזרים מעל את התבלינים ומורחים מעט בעזרת מברשת.
מניחים את נתחי הבשר מעל הכל ואם נותרו נושלים במחבת גם אותם
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור.
30-40 דקות בחום גבוה ואח"כ מנמיכים את האש ל- 150-180 מעלות למשך כ-3 שעות.
הריח שמתפשט בבית הוא אלוהי פשוט.
וכשפותחים את הסיר מגלים נתחי בשר עסיסיים שפשוט נופלים מהעצם מרוב רכות.
הירקות סופגים את טעמי הבשר ויוצאים פשוט נפלאים!
צום קל וגמר חתימה טובה!
אנחנו הכנו בסיר יצוק ענק שהיה מלא עד גדותיו בירקות שונים. כמובן שכשפותחים את הסיר, אחרי שעות הבישול, הרבה מהנפח יורד, אולם הטעם... ווי,ווי,ווי....
זו בהחלט מנה שמתאימה לסעודה המפסקת, כי הבשר שומני ורך ושפע הירקות יבטיחו תחושת שובע שתשאר לאורך זמן רב.
ניתן ללוות את המנה הזו בסלט ירוק מגוון לארוחה שלמה ומשביעה.
חומרים
כמה נתחי אוסובוקו עם העצמות (כמה שיותר? לפי מספר האנשים?)
שפע של ירקות: תפוחי אדמה (בשביל הילדים), בטטות, מיני דלעות שונים, בצלים, שום, גזרים, קישואים ועוד ועוד לפי מה שיש בעונה (גם שורשים ילכו, סלק, כרובית ועוד)
מעט שמן קוקוס לסגירת הבשר
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור, כורכום, אורגנו ועוד לפי הטעם
*** ממש אין פה צורך בהרבה תבלינים, הירוקת והבשר עושים את עבודתם ללא הרבה עזרה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 250 מעלות.
במחבת מחממים את שמן הקוקוס ומניחים את נתחי הבשר לצריבה וסגירה למשך 2-3 דקות מכל צד.
ממליחים ומפלפלים והופכים לצד השני למשך זמן דומה.
מסירים מהאש ומניחים בצד לבינתיים
בסיר או קדירה המיועדים לתנור מניחים נתחים גדולים של ירקות. אפשר גם את הירקות כשהם שלמים.
תפוחי אדמה, בטטות, דלוריות קטנות או גדולות חצויות, גזרים, דלעות ערמונים קטנות, בצלים שלמים קלופים, ראש שום ועוד
מפזרים מעל את התבלינים ומורחים מעט בעזרת מברשת.
מניחים את נתחי הבשר מעל הכל ואם נותרו נושלים במחבת גם אותם
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור.
30-40 דקות בחום גבוה ואח"כ מנמיכים את האש ל- 150-180 מעלות למשך כ-3 שעות.
הריח שמתפשט בבית הוא אלוהי פשוט.
וכשפותחים את הסיר מגלים נתחי בשר עסיסיים שפשוט נופלים מהעצם מרוב רכות.
הירקות סופגים את טעמי הבשר ויוצאים פשוט נפלאים!
הייתה ארוחת מלכים אמיתית (גם החצילים משלשום פה) |
צום קל וגמר חתימה טובה!
מה הכוונה
השבמחקמניחים את נתחי הבשר מעל הכל ואם נותרו נושלים במחבת גם אותם
?
לא מוסיפים מים?
זה לא ישרף בלי נוזלים?
אכן זו הכוונה.
מחקלא מוסיפים מים, או כפי שעניתי לאותה השאלה במקום אחר, אפשר להוסיף מים/ רוטב/ יין, אולם אז תצא מנה אחרת.
סיר המתאים לתנור עשוי בד"כ מברזל יצוק ומתחמם מאד כך שהוא מאפשר את הבישול של הירקות והבשר. אלה גם יגירו מהנוזלים שלהם...