אין ספק שאנחנו עמוק בעונת הדלעות.
מכל בלוג שאני עוקבת אחריו שופעים אליי מתכוני דלעות למאות. דברים שנראים סופר מגניבים ומאחר ויש לי דלעת גדולה שגדלה לי בגינה (אחת. מכל הצמחים הרבים ששלחו גרורות ירוקות לכל עבר. אחת. אבל גדולה!) אני בעניין של לנסות כמעט את כל מה שעולה בדעתי
חומרים
דלעת יפנית
שמן קוקוס
קצת קנמון
קצת מלח גס
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
חוצים את הדלעת לשניים
מנקים מהגרעינים
מעסים בנדיבות בשמן קוקוס ומניחים כשהפנים כלפי מטה על תבנית עם נייר אפייה ומשגרים לתנור לכ-40-50 דקות, או עד שהדלעת רכה (תבדקו עם מזלג)
כשהיא יוצאת בוזקים עליה מעט קנמון טחון ומלח גס
כדאי לאכול מהר, לפני שמישהו יחטוף לכם...
או שאפשר גם לתת חצי לבעל, לעבודה- שגם הוא ייהנה!
תוספת מצויינת לארוחה וגם... אפשר להגיש בתוכה מנה נוספת, כמו במתכון הזה למשל
*** כן, אפשר להחליף בחמאה או בכל שמן שמקובל עליכם ***
מכל בלוג שאני עוקבת אחריו שופעים אליי מתכוני דלעות למאות. דברים שנראים סופר מגניבים ומאחר ויש לי דלעת גדולה שגדלה לי בגינה (אחת. מכל הצמחים הרבים ששלחו גרורות ירוקות לכל עבר. אחת. אבל גדולה!) אני בעניין של לנסות כמעט את כל מה שעולה בדעתי
אולם הרעיון הזה הגיע מאלנה והוא דווקא עם דלעת ערמונים (או acorn squash). לי הייתה דלעת יפנית, שהיא אחת הדלעות האהובות עליי ביותר, אז הכנתי אותו דבר, איתה
חומרים
דלעת יפנית
שמן קוקוס
קצת קנמון
קצת מלח גס
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
חוצים את הדלעת לשניים
מנקים מהגרעינים
מעסים בנדיבות בשמן קוקוס ומניחים כשהפנים כלפי מטה על תבנית עם נייר אפייה ומשגרים לתנור לכ-40-50 דקות, או עד שהדלעת רכה (תבדקו עם מזלג)
כשהיא יוצאת בוזקים עליה מעט קנמון טחון ומלח גס
יו, ממש הצלחתי לתפוס בתמונה את גרגרי המלח, מלבד נמשי הקנמון. מגניב! |
כדאי לאכול מהר, לפני שמישהו יחטוף לכם...
או שאפשר גם לתת חצי לבעל, לעבודה- שגם הוא ייהנה!
תוספת מצויינת לארוחה וגם... אפשר להגיש בתוכה מנה נוספת, כמו במתכון הזה למשל
*** כן, אפשר להחליף בחמאה או בכל שמן שמקובל עליכם ***
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה