"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 4 באוקטובר 2012

הקרקרים משקדים והגבינה בכלל ממקדמיה- מה קורה פה?

מאחר ואני כבר כמעט בכלל לא אוכלת דגנים אני שמחה למצוא מתכונים מעניינים להתנסות בהם (כמו מתכון הפיצה שהפך להיות להיט לפי התגובות שאני מקבלת פה בבלוג ובפייסבוק).
הקרקרים האלה נמצאים ב to do list שלי כבר המון זמן.
הגיע חג סוכות, בנינו סוכה



והנה באו להם חברים להתארח. הפעם חברים שהם צמחונים (או אולי טבעוניים? לא בטוחה), כך שהחלטתי שזו הזדמנות מעולה להכין את הקרקרים הללו. במיוחד מאחר והכנתי לפני יומיים "גבינה" מותססת ממקדמיה שמישהי בקבוצה שלי בפייס כתבה עליה.
נכין עוד כמה דברים, כל מיני ירקות ומטבלים ותהיה לנו אחלה ארוחה, נכון?

קרקרי עשבי תיבול ללא קמח

חומרים

1.5 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס גרעיני חמניה לא קלויים
1 כף תבלינים מיובשים למיניהם: אורגנו, טימין, זעתר (ייבשנו בעצמנו)
2 שיני שום (אפשר גם שום מיובש)
1/2 כפית מלח גס (יכול להיות ששמתי קצת יותר)
1 כף שמן זית (אפשר להחליף אם תרצו. קוקוס, חמאה וכו')
1 כף סירופ מייפל אמיתי/ סילאן/ דבש
1 כף מים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.
במעבד מזון מערבלים את קמח השקדים, החמניות, השום והתבלינים. עד שהם מעורבבים היטב





בכלי מערבבים את שמן הזית, הממתיק והמים ומוסיפים למעבד המזון


זה מתערבל עד שנוצר מעין כדור. אפשר לערבב גם ביד



משטחים על נייר אפייה ומניחים נייר אפייה נוסף מעל


בעזרת הידיים או מערוך משטחים את התערובת בצורה שווה ודקה יחסית


מסירים את הנייר העליון ומעבירים לתנור לכ- 10-12 דקות. מציעה להשגיח על הקרקרים כבר אחרי כ-8 דקות, כי הוא נוטה להיות מוכן יותר מהר בקצוות. שימו לב שלא יישרף לכם, לפחות בפעם הראשונה ואז תלמדו כבר איך מתנהג התנור שלכם בהקשר למתכון הזה (מדהים אותי שלכל תנור יש כמו אג'נדה משלו)






"גבינת" אגוזים

חומרים

1 כוס אגוזי מקדמיה
1 כוס מים
מיץ מ 1/2 לימון
תבלינים: מלח, פלפל
אופציונלי: שום קצוץ, שמיר קצוץ ועוד

אופן ההכנה

במעבד מזון מעבדים את אגוזי המקדמיה והמים לתערובת חלקה.
מעבירים לכלי מזכוכית ומוסיפים את מיץ הלימון.
נותנים לכלי לשבת על השיש, מכוסה במגבת מטבח במשך יממה לפחות.
מדיי פעם מערבבים.
טועמים לאחר יממה ורואים אם יכולה לעמוד ולתסוס עוד קצת או שזה מספיק. הטעם צריך להיות חמצמץ, כמו גבינה, אולם לא מקולקל.
כשזה מוכן לטעמכם מוסיפים תבלינים שרוצים ומכניסים לכלי אטום לשמירה במקרר.
יישמר במשך כמה ימים.

נפלא על קרקרי עשבי התיבול הללו



עוד משהו נחמד שהכנתי עם "גבינת" המקדמיה

מלא מלפפונים חתוכים קטן

"גבינת" מקדמיה

שמיר קצוץ

וגם שום קצוץ, מלח, פלפל, שמן זית וקצת בלסמי

יאמי!!!

10 תגובות:

  1. תשואות ההתפעלות מהטעם הנפלא של הקרקרים והגבינה לא נפסקות. היה טעים וכיף מאד מאד!! ומקווה שניישם ונכין בעצמנו כי זה פשוט להיט

    השבמחק
  2. הגבינה זה מקורי? רעיון גדול. התססה בדרך כלל משפרת את זמינות המינרלים שזו תמיד בעיה באגוזים בגלל החומצה הפיטית.

    השבמחק
    תשובות
    1. כתבתי שמישהי בקבוצה שלי בפייסבוק סיפרה שהיא מכינה משהו כזה.
      היא נתנה תיאור דיי כללי ואני לא יודעת מה המקור.
      בכל אופן זה גרם לי לרצות לנסות... :-)

      מחק
  3. פשוט גאונה. הקרקרים יצאו נהדר ויתר המתכונים מוציאים לי ריר. חבל שקמח שקדים כל כך יקר? יש לך המלצות לתחליף, ללא גלוטן זול יותר?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני משתמשת היום רק בקמח שקדים וקוקוס לאפייה.
      קמח השקדים אמנם יקר (אני מצאתי בניצת הדובדבן ב 2.5 בערך ל-100 גרם סביר בעיניי), אולם משתמשים בו בצורה דיי מרוכזת.
      וגם.... לא צריך להשתמש בו בכל יום, אז אם הוא חלק ממגוון רחב של דברים שמכינים זה יוצא בסדר

      מחק
  4. אני מכין את הגבינה מקשיו. נדמה לי שזה הרבה יותר זול.
    בגבינה אני לא שם לימון, רק מלח.
    לעומת זאת אני מכין באותה צורה יוגורט, שהוא פשוט יותר דליל ובו אני כן שם לימון.
    ומהיוגורט הזה אני באמת מכין צזיקי בדומה למה שכתוה פה למעלה (יוגורט, מלפפונים מגורדים וסחוטים, שמן זית, מלח, שמיר אם רוצים, שום כתוש, והשוס: כף או שתיים של אוזו, או חומץ תפוחים).

    עודד

    השבמחק
    תשובות
    1. אז בתכלס- קשיו במעבד מזון עם מים + מלח ולתת לו לעמוד? כמה זמן?

      וגם קשיו עם כמות גדולה יותר של מים במעבד המזון, עם לימון?

      עם בד חיתול? בלי?

      יאללה, תן את כל המידע מסודר, כדי להקל על מי שירצה להתנסות.
      תודה!

      מחק
  5. נראה פשוט נפלא! אבל מה לגבי הבעייתיות שבחימום גרעינים, שקדים, שמן זית?... רדיקלים חופשיים וכו'? לא בעייתי?

    השבמחק
  6. זה חימום קצר יחסית, לא מגיע לשריפה [צריך להשגיח שם].
    דווקא אגוזים וזרעים טוב להם להתחמם מעט, כך מ אבדים חומרים המפריעים לספיגת מינרלים, כמו חומצה פיטית וחומצה אוקסאלית

    השבמחק