קמח הקוקוס הוא קמח יבש כזה, שסופח אליו נוזלים.
בדרך כלל משתמשים בו מעט במתכונים שמבוססים על קמח שקדים, כי הוא עוזר לאזן את ה"רטיבות" של הבלילה. לא תמיד, רק כשרוצים להגיע למרקם מסויים.
עד כמה שידוע לי אין קמח קוקוס בארץ. אפשר להזמינו מחו"ל משלל אתרים ברשת (או לבקש ממישהו שחוזר שיביא לכם).
השילוב הזה של קמח הקוקוס והבננות הבשלות הרגיש לי ממש מתאים, מבחינת המרקם ולכן מיהרתי לנסות אותו.
המתכון מבוסס על המתכון הזה ואני- איך לא- קצת התאמתי אותו.
התוצאה היא משהו בין לחם לעוגה יבשה כזו
חומרים
2-3 בננות בשלות מאד
5 משמשים מיובשים (במתכון המקורי אלה תמרים. נגמרו לנו בדיוק...)
1/4 כוס שמן קוקוס
4 ביצים
1 כף סירופ מייפל/ דבש אמיתיים
3/4 כוס קמח קוקוס
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
1/2 כפית קנמון
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בננות, משמשים שמן קוקוס וביצים במעבד מזון. אפשר גם ידנית, למי שאין.
מערבבים את כל היבשים יחדיו ומאחדים ביניהם.
מכינים תבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה ושופכים לתוכה את התערובת, שאמורה לצאת דיי דביקה. מיישרים עם מרית/ כף
אופים במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
ניתן לצנן על רשת לפני הפריסה וההגשה.
אחרי שהכל התחסל במהרה באותו היום, הכנתי גירסא נוספת עם דלעת.
במקום בננות החלפתי בדלעת מבושלת (כי כבר נגמרו הבננות).
יצא מעולה!
טוב, עשיתי כבר נגלה שלישית בכיוון היותר מלוח. בלי ממתיק ועם מלח גס ועשבי תיבול מיובשים (אורגנו, זעתר וטימין).
יצא מעולה!
[מדווחת על מגוון האופציות שהתנסיתי בהן, בעיקר כדי להראות שאפשר ממש לשחק עם המתכון המצויין הזה].
מתאים מאד כמנה לביה"ס/ גן/ עבודה. כנשנוש או כבסיס לסנדביץ' או לארוחה של ממש.
יאמי עם פרוסה דקיקה של חמאה מעל!
בדרך כלל משתמשים בו מעט במתכונים שמבוססים על קמח שקדים, כי הוא עוזר לאזן את ה"רטיבות" של הבלילה. לא תמיד, רק כשרוצים להגיע למרקם מסויים.
עד כמה שידוע לי אין קמח קוקוס בארץ. אפשר להזמינו מחו"ל משלל אתרים ברשת (או לבקש ממישהו שחוזר שיביא לכם).
השילוב הזה של קמח הקוקוס והבננות הבשלות הרגיש לי ממש מתאים, מבחינת המרקם ולכן מיהרתי לנסות אותו.
המתכון מבוסס על המתכון הזה ואני- איך לא- קצת התאמתי אותו.
התוצאה היא משהו בין לחם לעוגה יבשה כזו
חומרים
2-3 בננות בשלות מאד
5 משמשים מיובשים (במתכון המקורי אלה תמרים. נגמרו לנו בדיוק...)
1/4 כוס שמן קוקוס
4 ביצים
1 כף סירופ מייפל/ דבש אמיתיים
3/4 כוס קמח קוקוס
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
1/2 כפית קנמון
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בננות, משמשים שמן קוקוס וביצים במעבד מזון. אפשר גם ידנית, למי שאין.
מערבבים את כל היבשים יחדיו ומאחדים ביניהם.
מכינים תבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה ושופכים לתוכה את התערובת, שאמורה לצאת דיי דביקה. מיישרים עם מרית/ כף
אופים במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
ניתן לצנן על רשת לפני הפריסה וההגשה.
אחרי שהכל התחסל במהרה באותו היום, הכנתי גירסא נוספת עם דלעת.
במקום בננות החלפתי בדלעת מבושלת (כי כבר נגמרו הבננות).
יצא מעולה!
טוב, עשיתי כבר נגלה שלישית בכיוון היותר מלוח. בלי ממתיק ועם מלח גס ועשבי תיבול מיובשים (אורגנו, זעתר וטימין).
יצא מעולה!
[מדווחת על מגוון האופציות שהתנסיתי בהן, בעיקר כדי להראות שאפשר ממש לשחק עם המתכון המצויין הזה].
מתאים מאד כמנה לביה"ס/ גן/ עבודה. כנשנוש או כבסיס לסנדביץ' או לארוחה של ממש.
יאמי עם פרוסה דקיקה של חמאה מעל!
נשמע אחלה ורד!
השבמחקתודה, מר ק'.
מחקבאמת יצא נפלא. תוך יומיים 3 נגלות חוסלו בתאבון רב!
תספר לי אם תנסה
נראה מעולה!
השבמחקאהלן ורד.. תגידי איפה את קונה את הקמח קוקוס? או שאת מכינה לבד?
השבמחקתודה
יעל
לצערי עדיין אין קמח קוקוס בארץ.
מחקמי שצריך מזמין אותו מחו"ל, דרך האינטרנט. יש אתרים רבים שמאפשרים משלוח ארצה.
יודעת שיש אנשים שמזמינים דרך iHERB
חפשי פה את הפוסט של הגר בנושא מזונות שאין בארץ
אפשר עם קמח סויה?
השבמחקהוא מאוד מופחת פחמימות לא?
לא ממש מופחת פחמימות
מחקhttp://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4382/2
ב-100 גרם קמח סויה יש 7.5 גרם סוכר, לעומת 1 גרם סוכר בקמח קוקוס או בקמח שקדים. אגב, בקמח חיטה יש עוד פחות סוכרים.
אולם זה אינו העניין ממש...
סויה היא מזון מאד בעייתי בפני עצמו. לא פליאו זה בטוח
הי ורד, באתר של עדן מרקט כותבים שיש להם קמח קוקוס של אופק מן הטבע.
השבמחקלמשל זה : http://www.edenteva.co.il/product/14407640/%D7%A7%D7%9E%D7%97-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-250-%D7%92%D7%A8%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A7-%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%98%D7%91%D7%A2
אני עדיין מזמינה מ - iherb, אבל אם נתקעים, אולי יש מנוס :-)
תודה!
מחקמגניב לדעת. שמעתי שאמור להגיע, עוד לא נתקלתי בזה בפועל.
זה לא נורא יקר לעומת חו"ל? לא זוכרת מחירים כרגע...
מה הכמות של הדלעת שהשתמשת בה?
השבמחקלפחות כוס.
מחקבעצם זו פיסה ממוצעת של דלעת מאודה/ מבושלת/ אפוייה.
קצת קשה לי לומר בוודאות...
גם אם שמתי קצת יותר מדיי (כאילו) זה יצא בסדר
נכנסתי לספר שיצא מעולה, בגרסת הבננה. תודה ורד!
השבמחקאיזה כיף!
מחקדרך אגב, בקמח הקוקוס שלי (Edward & Sons מ IHERB)
השבמחקיש 7.5 גר' פחמימות ב 100 גר', זה 1 גר' פחמימות ל "SERVING" של 15 גר'...