אני מאד אוהבת את הסיר לבישול איטי שלי.
קבלתי אותו מאחיי ליום הולדתי האחרון ואני משתמשת בו כרגע בעיקר להכנה קבועה של ציר עצמות (בעיקר בחורף) ושל שומן בקר. אם כי הוא בהחלט מתאים לבישולים איטיים וארוכים ונכנס יותר ויותר לנישה הזו בבית. בעיקר בימים ארוכים של היעדרות מהבית בבוקר. כך אני יכולה להעמיד סיר בבוקר, או אפילו בערב שלפני, ואז בצהריים יש ארוחה חמה וטעימה
חומרים
מגש כנפי עוף (רצוי אורגניות) (12-14 כנפיים בערך)
מגוון של ירקות: כרובית, גזר, בטטה, בצל, זוקיני, שומר, מקלות סלרי ועוד
מלח גס, קארי
מעט שמן קוקוס
ציר עצמות, או מים, או גם וגם (תלוי בכמות שיש לכם במצב זמין)
אופן ההכנה
חותכים את הירקות לחתיכות גדולות יחסית, כדי שלא ייעלמו בבישול...
קבלתי אותו מאחיי ליום הולדתי האחרון ואני משתמשת בו כרגע בעיקר להכנה קבועה של ציר עצמות (בעיקר בחורף) ושל שומן בקר. אם כי הוא בהחלט מתאים לבישולים איטיים וארוכים ונכנס יותר ויותר לנישה הזו בבית. בעיקר בימים ארוכים של היעדרות מהבית בבוקר. כך אני יכולה להעמיד סיר בבוקר, או אפילו בערב שלפני, ואז בצהריים יש ארוחה חמה וטעימה
חומרים
מגש כנפי עוף (רצוי אורגניות) (12-14 כנפיים בערך)
מגוון של ירקות: כרובית, גזר, בטטה, בצל, זוקיני, שומר, מקלות סלרי ועוד
מלח גס, קארי
מעט שמן קוקוס
ציר עצמות, או מים, או גם וגם (תלוי בכמות שיש לכם במצב זמין)
אופן ההכנה
חותכים את הירקות לחתיכות גדולות יחסית, כדי שלא ייעלמו בבישול...
על מחבת עם מעט שמן קוקוס (או בקר tallow) צורבים מעט את כנפי העוף, מ-2 הצדדים, אחרי שמתבלים אותן קלות עם קארי ומלח גס
מניחים בסיר את הירקות, הכנפיים, ציר העצמות/ מים עד לגובה הרצוי. אפשר שזה יהיה מרקי יותר או תבשילי יותר, תלוי בצורך שלכם
אם יש לכם סיר עם כמה רמות של טמפרטורה מתחילים עם החום הגבוה ומביאים לרתיחה. אפשר גם מראש לשים מים רותחים, כדי לקצר תהליכים, או אם יש לכם הרבה זמן, לתת להם להגיע לרתיחה בעצמם.
אחרי שרותחים ומבעבעים (מציצים בסיר אם אפשר), מנמיכים לאופציה הנמוכה ביותר ומבשלים 5-6-7 שעות.
בודקים תיבול ומתקנים אחרי זמן מה.
בבישול כזה העוף פשוט נופל מהעצמות וכיף לאכול אותו, הירקות סופגים את טעמי העוף ושומניו הטבעיים ונימוחים לגמרי לאכילה.
אחרי שרותחים ומבעבעים (מציצים בסיר אם אפשר), מנמיכים לאופציה הנמוכה ביותר ומבשלים 5-6-7 שעות.
בודקים תיבול ומתקנים אחרי זמן מה.
בבישול כזה העוף פשוט נופל מהעצמות וכיף לאכול אותו, הירקות סופגים את טעמי העוף ושומניו הטבעיים ונימוחים לגמרי לאכילה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה