"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 14 באפריל 2013

מה אפשר לעשות עם עיגולי חצילים בתנור?

הגיעו החצילים והחלטתי לחתוך לעיגולים ולהמליח.
אח"כ שטפתי וייבשתי קלות והכנסתי לתנור  לכ-45 דקות עד שהיו מוכנים

לפני

אחרי
ועכשיו נשאלה השאלה- מה עושים איתם? [זה קורה לי לפעמים שאני מכינה משהו ורק אחרי שהוא מוכן מתחילה לחשוב על זה...]

מאחר והיו גם קציצות בבית, זה ממש התבקש לאכול אותן עם החצילים, בסוג של סנדביץ'


חלק "סתם" נשנשנו על הדרך.
וחלק נחתכו



ונכנסו לסלט רענן כזה עם מגוון ירוקים, פלפל צהוב ושקדים

עם שמן זית, בלסמי ומלח

אפשר גם- סלט סביח (עם ביצה קשה וירקות למיניהם. אני הוספתי גם סרדינים)

2 תגובות:

  1. תודה! בהחלט אפשרויות מעניינות! במיוחד למישהי שלא מכינה בדר"כ, משום מה, חצילים. כשאפית בתנור, לא שמת שמן עליהם?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא שמתי שמן באפייה. אחרי שיצאו מהתנור הזלפתי קצת שמן זית על כל עיגול

      מחק