מה זה הדבר הזה שכתבתי שם בכותרת?
אה, זה צמח יחסית חדש בארץ לשימוש. הוא בנדוד של הסליקורניה שהרבה אנשים כבר מכירים. אולם בניגוד לסליקורניה הסרקוקורניה היא רב שנתית.
מה מיוחד בסליקורניה/ סרקוקורניה?
הטעם המלוח!
זה צמח מלוח באופן טבעי שמתאים לבישול ואכילה. מלוח מבחינת הטעם, אולם לא מבחינת תכולת הנתרן שבו ויש אנשים שנתון זה חשוב להם.
הסליקורניה דומה לאספרגוס בר, מעין תרמילים ירוקים כהים דקיקים עם טעם מלוח עז.
נחמד לשלב אותה בסלטים ותבשילים.
את הסרקוקורניה הטחונה בה השתמשתי קבלתי ממיכה מורן מ"מורינגה ערבה" שמתחיל לשווק אותה בחנויות לאחר שמשרד הבריאות אישר אותה כמזון חדש (באמת יש דברים כאלה, מזונות חדשים?). הם הצליחו להגיע לדרגת טחינה מאד גבוהה, כך שהתקבלה אבקה שניתן להשתמש בה ממש כמו במלח
זהו מזון שמכיל הרבה מינרלים חשובים כמו סידן, ברזל, מגנזיום ועוד.
החסרון היחיד שאני רואה באבקה הזו כרגע היא המחיר המאד גבוה שלה עדיין... אולם אם חושבים על זה שמשתמשים בה במינונים קטנים, אולי זה לא כזו בעיה...
חוצמזה משתמשת באבקה בסלטים במקום מלח באופן חופשי
אה, זה צמח יחסית חדש בארץ לשימוש. הוא בנדוד של הסליקורניה שהרבה אנשים כבר מכירים. אולם בניגוד לסליקורניה הסרקוקורניה היא רב שנתית.
מה מיוחד בסליקורניה/ סרקוקורניה?
הטעם המלוח!
זה צמח מלוח באופן טבעי שמתאים לבישול ואכילה. מלוח מבחינת הטעם, אולם לא מבחינת תכולת הנתרן שבו ויש אנשים שנתון זה חשוב להם.
הסליקורניה דומה לאספרגוס בר, מעין תרמילים ירוקים כהים דקיקים עם טעם מלוח עז.
נחמד לשלב אותה בסלטים ותבשילים.
את הסרקוקורניה הטחונה בה השתמשתי קבלתי ממיכה מורן מ"מורינגה ערבה" שמתחיל לשווק אותה בחנויות לאחר שמשרד הבריאות אישר אותה כמזון חדש (באמת יש דברים כאלה, מזונות חדשים?). הם הצליחו להגיע לדרגת טחינה מאד גבוהה, כך שהתקבלה אבקה שניתן להשתמש בה ממש כמו במלח
זהו מזון שמכיל הרבה מינרלים חשובים כמו סידן, ברזל, מגנזיום ועוד.
החסרון היחיד שאני רואה באבקה הזו כרגע היא המחיר המאד גבוה שלה עדיין... אולם אם חושבים על זה שמשתמשים בה במינונים קטנים, אולי זה לא כזו בעיה...
חצילים קלויים בתנור שזריתי עליהם כשיצאו שמן זית ואבקת סרקוקורניה |
אפשר גם בגירסת הסנדביץ' |
חוצמזה משתמשת באבקה בסלטים במקום מלח באופן חופשי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה