אני חושבת שזה האורז שהכי אהוב עליי.
עוד מתאילנד לפני ימבה שנים.
יש בו באורז האדום ניחוח אגוזי משהו ומשהו קצת אחר במרקם.
בקיצור, אוהבת
אני אוהבת להכין אורז עם צירי עצמות ובכך לתת לו בוסט של מינרלים וחומצות אמינו זמינות ולהעשירו בשומנים איכותיים.
זוהי מנה ממש ממש פשוטה ובסיסית ואפשר, כמובן, לשדרג אותה עם מגוון של ירקות, או להוסיף לה חגיגיות עם פירות יבשים, אגוזים, תבלינים, ירוקים ועוד
חומרים
1 כף שמן קוקוס
1 כוס אורז אדום
2 כוסות ציר עצמות/ מים
2 בצלים
4-5 שיני שום
מלח, פלפל, קארי
אופן ההכנה
רצוי להשרות את האורז לפחות ללילה, או לפחות לשטוף אותו היטב היטב במים זורמים לפני הבישול.
קוצצים את הבצל והשום.
בסיר מחממים את שמן הקוקוס ומקפיצים את הבצל והשום להזהבה למספר דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים עוד כדקה ביחד עם התבלינים.
מוסיפים את הנוזלים (ציר או מים, או חצי חצי) ומביאים לרתיחה.
מקטינים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה, או עד שהנוזלים נספגו והאורז התרכך.
טועמים ומתקנים תיבול, לפי הצורך
אפשר לאכול כבסיס לתבשילי השר/ עוף/ דגים, בתוך מרק, בתוך סלט וגם עם קצת שמנת (פה בתמונה)
עוד מתאילנד לפני ימבה שנים.
יש בו באורז האדום ניחוח אגוזי משהו ומשהו קצת אחר במרקם.
בקיצור, אוהבת
אני אוהבת להכין אורז עם צירי עצמות ובכך לתת לו בוסט של מינרלים וחומצות אמינו זמינות ולהעשירו בשומנים איכותיים.
זוהי מנה ממש ממש פשוטה ובסיסית ואפשר, כמובן, לשדרג אותה עם מגוון של ירקות, או להוסיף לה חגיגיות עם פירות יבשים, אגוזים, תבלינים, ירוקים ועוד
חומרים
1 כף שמן קוקוס
1 כוס אורז אדום
2 כוסות ציר עצמות/ מים
2 בצלים
4-5 שיני שום
מלח, פלפל, קארי
אופן ההכנה
רצוי להשרות את האורז לפחות ללילה, או לפחות לשטוף אותו היטב היטב במים זורמים לפני הבישול.
קוצצים את הבצל והשום.
בסיר מחממים את שמן הקוקוס ומקפיצים את הבצל והשום להזהבה למספר דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים עוד כדקה ביחד עם התבלינים.
מוסיפים את הנוזלים (ציר או מים, או חצי חצי) ומביאים לרתיחה.
מקטינים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה, או עד שהנוזלים נספגו והאורז התרכך.
טועמים ומתקנים תיבול, לפי הצורך
אפשר לאכול כבסיס לתבשילי השר/ עוף/ דגים, בתוך מרק, בתוך סלט וגם עם קצת שמנת (פה בתמונה)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה