חשבתי שיש לי ימבה תרד במקרר והחלטתי להכין איתו תבשיל בסגנון הודי.
אולם כשהגעתי להוציא מהמקרר גיליתי שזה בכלל מנגולד.
לא נורא, אפשר להתייחס אל שניהם באותו האופן.
[בעצם הכל התחיל בבוקר בכלל, כשרציתי חביתה עם תרד ושום ואז גיליתי שזה מנגולד... ואחרי החביתה- המעולה- הבנתי שכדאי לעשות משהו-ומהר!!!- עם כמויות המנגולד האלה]
[ומה בכלל עושים אצלי במקרר מנגולד ותרד? יש לי ימבה בגינה! הם פשוט מגיעים מהחווה וחייבים להשתמש בהם, נכון? או לתת לחברים...]
חומרים
1 כף שמן קוקוס
1 כפית זרעי חרדל
1 בצל
4-5 שיני שום (כל המרבה הרי זה משובח)
2 גזרים
פחית עגבניות חתוכות (בלי כל מיני חומרים), או 3-4 עגבניות בשלות חתוכות
1 כפית מלח גס
1 כפית קארי (אפשר גם פלפל חריף, אני מנועה פה...)
חופן גדול ונאה ביותר של מנגולד/ תרד/ קייל (לבחירתכם)
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, השום, הגזר, המנגולד.
בסיר רחב מחממים את השמן וזורקים אליו את זרעי החרדל.
כאשר אלה מתחילים לקפוץ מכניסים את הבצל, להזהבה ואחריו את השום לערבוב מהיר.
מוסיפים את הגזר לערבוב ואחרי כל אלה את העגבניות.
אחרי שאלה מתחילות לבעבע, מוסיפים 1-2 כוסות נוזלים (מים או ציר עצמות אם יש לכם זמין).
מוסיפים את התבלינים, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
מבשלים למשך כ-10 דקות, או עד שהגזרים מתרככים
זה הזמן להוסיף את העלים הירוקים ולסגור את המכסה ל 3-4 דקות.
בזמן הזה הירוקים יצטמצמו להם ואז אפשר לפתוח את המכסה, לערבב ולתקן תיבול.
טעים עם אורז, עם נתחי עוף או בשר. מעל דג או ככה כמו שזה
[וזהו... מסתבר שלא הספקתי לצלם עד שהכל חוסל...
חשבתי שצילמתי...
לא נורא, תדמיינו קצת]
אולם כשהגעתי להוציא מהמקרר גיליתי שזה בכלל מנגולד.
לא נורא, אפשר להתייחס אל שניהם באותו האופן.
[בעצם הכל התחיל בבוקר בכלל, כשרציתי חביתה עם תרד ושום ואז גיליתי שזה מנגולד... ואחרי החביתה- המעולה- הבנתי שכדאי לעשות משהו-ומהר!!!- עם כמויות המנגולד האלה]
ארוחת בוקר משגעת. ממליצה בחום חביתה עם מנגולד ושום וקצת פרמז'ן שאריות של נתחי דג עם קצת סויה וסילאן מאתמול ועגבניה! |
[ומה בכלל עושים אצלי במקרר מנגולד ותרד? יש לי ימבה בגינה! הם פשוט מגיעים מהחווה וחייבים להשתמש בהם, נכון? או לתת לחברים...]
חומרים
1 כף שמן קוקוס
1 כפית זרעי חרדל
1 בצל
4-5 שיני שום (כל המרבה הרי זה משובח)
2 גזרים
פחית עגבניות חתוכות (בלי כל מיני חומרים), או 3-4 עגבניות בשלות חתוכות
1 כפית מלח גס
1 כפית קארי (אפשר גם פלפל חריף, אני מנועה פה...)
חופן גדול ונאה ביותר של מנגולד/ תרד/ קייל (לבחירתכם)
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, השום, הגזר, המנגולד.
בסיר רחב מחממים את השמן וזורקים אליו את זרעי החרדל.
כאשר אלה מתחילים לקפוץ מכניסים את הבצל, להזהבה ואחריו את השום לערבוב מהיר.
מוסיפים את הגזר לערבוב ואחרי כל אלה את העגבניות.
אחרי שאלה מתחילות לבעבע, מוסיפים 1-2 כוסות נוזלים (מים או ציר עצמות אם יש לכם זמין).
מוסיפים את התבלינים, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
מבשלים למשך כ-10 דקות, או עד שהגזרים מתרככים
זה הזמן להוסיף את העלים הירוקים ולסגור את המכסה ל 3-4 דקות.
בזמן הזה הירוקים יצטמצמו להם ואז אפשר לפתוח את המכסה, לערבב ולתקן תיבול.
טעים עם אורז, עם נתחי עוף או בשר. מעל דג או ככה כמו שזה
[וזהו... מסתבר שלא הספקתי לצלם עד שהכל חוסל...
חשבתי שצילמתי...
לא נורא, תדמיינו קצת]
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה