"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 15 בדצמבר 2013

רצועות בקר ופטריות על בסיס פירה ירקות

נשמע כמו מנת גורמה?
ממש לא, תאמינו לי, אחת הארוחות המהירות והרגילות ביותר שהכנתי.

רצועות בשר זה ממש פשוט
את הפטריות אפשר להכין פשוט כך, או להקפיץ עם שמן קוקוס, שום פרוס ומלח
גם הפירה ממש פשוט.
לקחתי את כל הירקות שנותרו לי בבית (זה היה יום לפני השוק, בשבוע בו לא היו משלוחים מהחווה): 1/2 בטטה, 4-5 לפתות קטנות, 2 גזרים ובישלתי אותם קלות במעט מים עד להתרככות.
כשהם היו רכים מעכתי אותם עם שפע חמאה (אפשר להחליף בשמן קוקוס, או זית) ומלח



וזה כל הסיפור






יצא טעים ומושלם!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה