הפוסט הזה בעצם בא על מנת לתקן עיוות הסטורי בבלוג.
אין פה הסבר על הכנת גהי!
איך זה יכול להיות? יכול...
יש דברים שנראים לי ברורים מאליהם כנראה...
גהי או סמנה היא בעצם חמאה מזוקקת, והכוונה היא לחמאה שהוציאו ממנה את מוצקי החלב, כך שנותר רק השומן הבריא, בלי מוצקי החלב שמצד אחד ישנם אנשים שרגישים אליהם ומהצד השני תורמים לשריפת החמאה בטמפרטורות נמוכות יחסית.
כך שבישול ואפייה בגהי בטוחים יותר מבחינת מניעת התחמצנות השומנים.
מה שהופך אותה לאחד השומנים הבריאים והמתאימים ביותר לבישול ואפייה- אחת ה-שאלות ששואלים אותי הכי הכי הרבה פעמים
גהי נמצאת בשימוש כמזון במסורות שונות, כמו בהודו (וברפואה ההודית- האיורוודה היא משמשת אפילו לריפוי!), במדינות אפריקאיות שונות (התימנים והאתיופים הביאו איתם את הגהי גם לארץ), במטבח הערבי.
ההגיון אומר שכל מי שהשתמש בחלב ומוצריו בהסטוריה מצא דרך לשמר את שומן החלב בצורה יעילה, כזו שאינה מצריכה קירור ואינה נהרסת בקלות. כך שהיה קל לשלבה במזון כמקור איכותי לשומן זמין.
המתכון הראשון שממנו הכנתי גהי היה של איילת, שיש בו הסבר מעולה בעיניי (באנגלית)
הסבר נוסף, בעברית
ואפילו הסבר בוידאו
מה שצריך הוא רק חמאה וכדאי הכי איכותית שתמצאו- מפרות שאכלו עשב.
החמאה הזו היא צהובה יותר וכך גם הגהי שיוצאת ממנה
אין פה הסבר על הכנת גהי!
איך זה יכול להיות? יכול...
יש דברים שנראים לי ברורים מאליהם כנראה...
גהי או סמנה היא בעצם חמאה מזוקקת, והכוונה היא לחמאה שהוציאו ממנה את מוצקי החלב, כך שנותר רק השומן הבריא, בלי מוצקי החלב שמצד אחד ישנם אנשים שרגישים אליהם ומהצד השני תורמים לשריפת החמאה בטמפרטורות נמוכות יחסית.
כך שבישול ואפייה בגהי בטוחים יותר מבחינת מניעת התחמצנות השומנים.
מה שהופך אותה לאחד השומנים הבריאים והמתאימים ביותר לבישול ואפייה- אחת ה-שאלות ששואלים אותי הכי הכי הרבה פעמים
גהי נמצאת בשימוש כמזון במסורות שונות, כמו בהודו (וברפואה ההודית- האיורוודה היא משמשת אפילו לריפוי!), במדינות אפריקאיות שונות (התימנים והאתיופים הביאו איתם את הגהי גם לארץ), במטבח הערבי.
ההגיון אומר שכל מי שהשתמש בחלב ומוצריו בהסטוריה מצא דרך לשמר את שומן החלב בצורה יעילה, כזו שאינה מצריכה קירור ואינה נהרסת בקלות. כך שהיה קל לשלבה במזון כמקור איכותי לשומן זמין.
המתכון הראשון שממנו הכנתי גהי היה של איילת, שיש בו הסבר מעולה בעיניי (באנגלית)
הסבר נוסף, בעברית
ואפילו הסבר בוידאו
מה שצריך הוא רק חמאה וכדאי הכי איכותית שתמצאו- מפרות שאכלו עשב.
החמאה הזו היא צהובה יותר וכך גם הגהי שיוצאת ממנה
הסיר עם הגהי מימין, כמובן [משמאל זה הבולונז] |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה