קבלתי השראה היום לנסות ולהכין יוגורט מחלב קוקוס.
מאחר ויש לי בבית כבר לא מעט זמן אבקה להכנת קפיר, זה היה רק הגיוני להשתמש בה. כלומר, הגיע הזמן, נכון? אוטוטו נוסעים... וממילא צריך יהיה לפנות פה הכל...
יש לי פה פוסט עם הסבר על הכנת חלב קוקוס.
הפעם הכנתי בעזרת מכונת המיצים הקשים.
ערבלתי בבלנדר ו"סחטתי" במכונת המיצים.
אפשר גם עם בד חיתול/ גבינה וכד'
אתם מחכים אתי עד מחר, כדי לראות מה יקרה?
*** עדכון***
נתתי לניסוי הזה יום וחצי.
הטעם השתנה בהחלט. הפך חמצמץ יותר יוגורטי- קפירי כזה.
המרקם כמעט ולא השתנה בכלל. טיפה'לה פחות נוזלי, ממש טיפה.
החלטתי להשתמש בנוזל הקוקוסי הזה להכנת שייק בוקר מרענן עם: בננות קפואות, שמן קוקוס, מסת קקאו, 2 תמרים, קצת קרח, ספירולינה
מאחר ויש לי בבית כבר לא מעט זמן אבקה להכנת קפיר, זה היה רק הגיוני להשתמש בה. כלומר, הגיע הזמן, נכון? אוטוטו נוסעים... וממילא צריך יהיה לפנות פה הכל...
יש לי פה פוסט עם הסבר על הכנת חלב קוקוס.
הפעם הכנתי בעזרת מכונת המיצים הקשים.
ערבלתי בבלנדר ו"סחטתי" במכונת המיצים.
אפשר גם עם בד חיתול/ גבינה וכד'
מערבלים בבלנדר 2-3 כוסות פתיתי קוקוס עם 2-3 כוסות מים, לפחות חצי מהכמות הזו כדאי שתהיה של מים רותחים נותנים לבלנדר לעבוד 5-10 דקות |
מעבירים דרך מכונת סחיטת מיצים שגם מסננת את הכל לכלי אפשר לחזור על הפעולה הזו פעם נוספת, כדי להשיג את חלב ה"סחיטה השנייה" שהוא דליל יותר ומתאים לבישול, מרקים ותבשילים |
והנה יש לנו חלב קוקוס מהיר, נכון? |
אם חלב הקוקוס אינו חמים מביאים אותו לרתיחה ומסירים מהאש מוציאים כמות קטנה ומערבבים לתוכה את הסטרטר |
לא לשכוח לערבב היטב. אח"כ אפשר להחזיר הכל לתוך הכלי עם כל שאר חלב הקוקוס |
ובעצם זהו... מניחים את הכלי על השיש, סגור (אפשר גם עם בד חיתול) למשך כמה זמן שצריך עד החלב הופך ליוגורט, כלומר מתחיל להתגבש לו לאיטו אחרי כן אפשר כבר לשמור במקרר. נראה מה יקרה עוד יממה בערך... |
נתתי לניסוי הזה יום וחצי.
הטעם השתנה בהחלט. הפך חמצמץ יותר יוגורטי- קפירי כזה.
המרקם כמעט ולא השתנה בכלל. טיפה'לה פחות נוזלי, ממש טיפה.
החלטתי להשתמש בנוזל הקוקוסי הזה להכנת שייק בוקר מרענן עם: בננות קפואות, שמן קוקוס, מסת קקאו, 2 תמרים, קצת קרח, ספירולינה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה