"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 1 באוגוסט 2014

ארוחה אחרונה בהחלט בבית- שקשוקת ברבוניות

זהו, נוסעים... באמת...
עוזבים את הבית וטסים לחו"ל. לטיול של שנה.
אני מתארת לעצמי שהבלוג יספוג קצת תנועה מופחתת מצידי לזמן מה, או שלא... מי יודע...
בכל מקרה נולד לו אח- בלוג המסע המשפחתי שלנו.
מי שירצה להצטרף אליו, להירשם לעדכונים ולעקוב אחרינו- מוזמן בחום!
זו כתובתו, אתם כבר יודעים איך להירשם, נכון? בחלונית ההרשמה לעדכונים במייל... ממש כמו פה...

זו הארוחה האחרונה בהחלט שהכנתי במטבח שלי אתמול, ארוחת הצהריים האחרונה לפני הנסיעה.
מה כבר נשאר לי במקרר?
לא הרבה...
אין בכלל ירקות, קצת פירות ועוד כל מיני שאריות.

אבל יש ברבוניות.
מצחיק?
כן...
קניתי לפני כמה זמן, שמתי בפריזר וחיכיתי לשעת כושר.
טוב, זו לא הגיעה, אז צריך לייצר אותה כי אין זמן לחכות.
עוזבים את הבית והכל.
אז נכין שקשוקה. עם ברבוניות.

חומרים

חמאה (נשארה הרבה, חייבים לנצל אותה עד הרגע האחרון)
בצל גדול (באדיבות זהר השכנה- תודה!)
כמה שיני שום
פחית עגבניות קצוצות
חבילת ברבוניות מפולטות (300-400 גרם לדעתי)
6 ביצים
מלח, פלפל (אם היה לי חריף, היה נכנס לפה בכיף. נגמר...)

אופן ההכנה


כל שקשוקה טובה צריכה להתחיל בטיגון הבצל, נכון?
רצועות, עם הרבה חמאה.
ערבוב טוב של 7-10 דקות
כמה שיני שום פרוסות



נוסיף את העגבניות וניתן להכל להפוך לרוטב.
אפשר להוסיף מים אם צריך וכמובן שאת התבלינים.
נותנים לבעבע אחרי הרתיחה על אש קטנה איזה 10 דקות
[אם היו לי פלפלים.... תבינו לבד]


אלה הברבוניות- חמודות נכון?
אחרי ההפשרה חותכים לנתחים

ואז זורקים אותם פנימה לרוטב ונותנים להכל לבעבע כמה דקות טוב
תוך כדי ערבוב


ואז משקשקים את הביצים ומוסיפים אותם
ומערבבים היטב כמה דקות טובות.
משאירים על אש קטנה לכמה דקות ו...זהו


שקשוקת ברבוניות
אורז עם אפונה (נשאר מאתמול)
טחינה (נשארה 1/2 צנצנת קטנה. כמות בול!)
היה סופר טעים ומשביע עבור 3 מבוגרים, מתבגרת וקטנטן (האחרים לא היו בעניין)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה