נכון, יש פה מתכון מהמם לפסטרמה שדעאל שלו (הלוא הוא "מר קדמוני") שיתף איתנו פה בבלוג, לפני אי אילו שנים (מה שגורם לי להבין שלבלוג הזה כבר יש פז"מ רציני!!!) ואותו אני נוהגת להכין בואריאציות כאלה ואחרות, אולם מה לעשות שעברתי למקום חדש ואני עוד לא מספיק מאורגנת פה...
נגיד, אין לי את הרשת הזו שהייתי מקבלת מהקצב שלי בכרכור בכל פעם שקניתי חזה הודו לפסטרמה... וגם פתאום ראיתי שאין לי מספיק זמן להשרות ולהכין יום לפני (מה שיוצא מצויין), אז החלטתי ללכת על גירסא מהירה יותר. מעכשיו לעכשיו.
יש חזה הודו במקרר, איך בצהריים תהיה ממנו סוג של פסטרמה לארוחה (ואולי, לא בטוחה בכלל, לשאריות למחר...)
וגם.... מסתבר שזהו הפוסט ה- 500 בבלוג !!!
אז החלטתי לנסות משהו קצת אחר, לצלם לכם בוידאו.
נראה איך זה ייצא, אה?
אני מזהירה כבר מראש שהאיכות של הסרטונים לא משהו... זה עוד מאד חדש לי, אני מצלמת מהמצלמה של הנייד... אז תהיו סלחניים, טוב?
אז מה היה לנו?
חזה הודו אחד 1 ק"ג בערך
תערובת תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מעושנת, כורכום
*** לפרוטוקול האוטואימוני AIP אפשר להכין עם תערובת תבלינים "כשרה" ללא פפריקה, זרעים וכד' ***
2-3 שיני שום כתושות
מעסים את חזה ההודו בתערובת התבלינים
נותנים לו לעמוד עם התערובת במשך כמה שעות במקרר, בתבנית מוארכת של לחם או עוגה
מכניסים אותו לתנור המחומם ל 150 מעלות למשך כשעה וחצי, בודקים שהוא לא נשרף/ מתייבש וגם שהוא אכן ייעשה מספיק טוב גם בחלק הפנימי. במידת הצורך משאירים ליותר זמן בתנור
מוציאים מהתנור ופורסים לפרוסות דקיקות ככל הניתן, בסכין או עם פורס חשמלי (למי יש כזה ויכול להמליץ? אני חותכת בסכין...).
אפשר לאכול חם או קר, במידה ונשארות שאריות (לא בטוחה שיישארו פה...).
כדאי גם, אם כבר, להכין כמות גדולה יותר, אם כבר מפעילים את התנור, כדי לוודא שבאמת יישארו שאריות!
בתאבון ופוסט 500 שמח לכולנו!
נגיד, אין לי את הרשת הזו שהייתי מקבלת מהקצב שלי בכרכור בכל פעם שקניתי חזה הודו לפסטרמה... וגם פתאום ראיתי שאין לי מספיק זמן להשרות ולהכין יום לפני (מה שיוצא מצויין), אז החלטתי ללכת על גירסא מהירה יותר. מעכשיו לעכשיו.
יש חזה הודו במקרר, איך בצהריים תהיה ממנו סוג של פסטרמה לארוחה (ואולי, לא בטוחה בכלל, לשאריות למחר...)
וגם.... מסתבר שזהו הפוסט ה- 500 בבלוג !!!
אז החלטתי לנסות משהו קצת אחר, לצלם לכם בוידאו.
נראה איך זה ייצא, אה?
אני מזהירה כבר מראש שהאיכות של הסרטונים לא משהו... זה עוד מאד חדש לי, אני מצלמת מהמצלמה של הנייד... אז תהיו סלחניים, טוב?
אז מה היה לנו?
חזה הודו אחד 1 ק"ג בערך
תערובת תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מעושנת, כורכום
*** לפרוטוקול האוטואימוני AIP אפשר להכין עם תערובת תבלינים "כשרה" ללא פפריקה, זרעים וכד' ***
2-3 שיני שום כתושות
מעסים את חזה ההודו בתערובת התבלינים
נותנים לו לעמוד עם התערובת במשך כמה שעות במקרר, בתבנית מוארכת של לחם או עוגה
מכניסים אותו לתנור המחומם ל 150 מעלות למשך כשעה וחצי, בודקים שהוא לא נשרף/ מתייבש וגם שהוא אכן ייעשה מספיק טוב גם בחלק הפנימי. במידת הצורך משאירים ליותר זמן בתנור
מוציאים מהתנור ופורסים לפרוסות דקיקות ככל הניתן, בסכין או עם פורס חשמלי (למי יש כזה ויכול להמליץ? אני חותכת בסכין...).
אפשר לאכול חם או קר, במידה ונשארות שאריות (לא בטוחה שיישארו פה...).
כדאי גם, אם כבר, להכין כמות גדולה יותר, אם כבר מפעילים את התנור, כדי לוודא שבאמת יישארו שאריות!
בתאבון ופוסט 500 שמח לכולנו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה