בהרבה אתרים מחו"ל עושים שימוש בבייקון. בארץ, כמובן לא קל למצוא בייקון אמיתי ולא מעובד.
מה גם שבעלי לא ממש שמח על עניין החזיר הזה.
לכן זהו חומר גלם שאני פחות מכירה ופחות משתמשת בו.
כששמעתי שיש בשוק פליאו מישהו שמוכר בייקון ללא חומרים מעובדים וסוכרים למיניהם החלטתי שאני מזמינה ומכינה רק כשבעלי לא יהיה בסביבה. כי הילדים ואני בכל זאת אוהבים!!!
וכך אכן קרה.
הזמנתי, הביאו לי, שמרתי בפריזר והמתנתי לשעת הכושר.
כשזו הזדמנה לי, הכנתי הכי פשוט בטיגון עד לקריספיות.
כולם אכלו, התענגו וביקשו עוד.
אז הכנתי עוד.
ועל הדרך נזכרתי במתכונים שרצים עם כרוב ניצנים והחלטתי להכין לי גירסא משלי
חומרים
חבילת כרוב ניצנים קפואה (מי שזמין לו טרי, מוזמן!)
2 בצלים בינוניים חתוכים לטבעות
בייקון חתוך לנתחים קטנים
תבלינים: מלח, פלפל, אבקת שום
אופן ההכנה
את כרוב הניצנים הכנתי בתנור, עם הרבה חמאה ותבלינים.
חתכתי לחצאים, ערבבתי עם חמאה מומסת והתבלינים ושיגרתי לתנור לכחצי שעה, עד לחריכה קלה.
כדאי לערבב קצת באמצע, כדי לוודא בישול/ חריכה של הכל.
בינתיים קצצתי את הבייקון וטיגנתי במחבת עד לקריספיות.
הוצאתי את הבייקון והנחתי על נייר סופג.
בשמן שנותר במחבת טיגנתי טבעות בצל עד להזהבה.
כשכרוב הניצנים היה מוכן הרכבתי את המנה-
שפע בצל מטוגן בשכבה הראשונה, כרוב ניצנים מעל ונתחי קריספי בייקון מעל.
עוד קצת מלח ו...זהו!
טעים, משביע ומענג ביותר!!!
מה גם שבעלי לא ממש שמח על עניין החזיר הזה.
לכן זהו חומר גלם שאני פחות מכירה ופחות משתמשת בו.
כששמעתי שיש בשוק פליאו מישהו שמוכר בייקון ללא חומרים מעובדים וסוכרים למיניהם החלטתי שאני מזמינה ומכינה רק כשבעלי לא יהיה בסביבה. כי הילדים ואני בכל זאת אוהבים!!!
וכך אכן קרה.
הזמנתי, הביאו לי, שמרתי בפריזר והמתנתי לשעת הכושר.
כשזו הזדמנה לי, הכנתי הכי פשוט בטיגון עד לקריספיות.
כולם אכלו, התענגו וביקשו עוד.
אז הכנתי עוד.
ועל הדרך נזכרתי במתכונים שרצים עם כרוב ניצנים והחלטתי להכין לי גירסא משלי
חומרים
חבילת כרוב ניצנים קפואה (מי שזמין לו טרי, מוזמן!)
2 בצלים בינוניים חתוכים לטבעות
בייקון חתוך לנתחים קטנים
תבלינים: מלח, פלפל, אבקת שום
אופן ההכנה
את כרוב הניצנים הכנתי בתנור, עם הרבה חמאה ותבלינים.
חתכתי לחצאים, ערבבתי עם חמאה מומסת והתבלינים ושיגרתי לתנור לכחצי שעה, עד לחריכה קלה.
כדאי לערבב קצת באמצע, כדי לוודא בישול/ חריכה של הכל.
בינתיים קצצתי את הבייקון וטיגנתי במחבת עד לקריספיות.
הוצאתי את הבייקון והנחתי על נייר סופג.
בשמן שנותר במחבת טיגנתי טבעות בצל עד להזהבה.
כשכרוב הניצנים היה מוכן הרכבתי את המנה-
שפע בצל מטוגן בשכבה הראשונה, כרוב ניצנים מעל ונתחי קריספי בייקון מעל.
עוד קצת מלח ו...זהו!
טעים, משביע ומענג ביותר!!!
אם רוצים אפשר להוסיף משהו מתקתק מעל, כמו פקאנים מקורמלים בעדינות במחבת, מעט צימוקים/ חמוציות ועוד |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה