שאלות בקבוצות פייסבוק עשויות לתת לי השראה להכנת מנות בבית.
ככה קרה שחברה שאלה על הכנת "עוף בקרם קוקוס עגבניות הודי כזה" ואחרי שכתבתי לה מה הייתי עושה, קלטתי שיש לי עוף במקרר ושזה ממש עשה לי חשק להכין מנה כזו לצהריים.
חומרים
1-2 כפות שמן קוקוס
חופן זרעי כוסברה וחרדל (אפשר משני סוגי החרדל)
[אפשר לוותר ב AIP]
2 בצלים גדולים
4-5 גזרים
5-6 שיני שום
תבלינים: מלח, פלפל, תערובת קארי, פלפל חריף או כל תערובת המתאימה לטעם או לצורך שלכם
4-5 עגבניות בשלות- או- פחית שימורי עגבניות מרוסקות ללא תוספים
[אפשר להחליף בדלעת מבושלת ומעוכה עבור AIP ]
8 שוקי עוף- או- נתחי חזה עוף חתוכים
חבילת חלב קוקוס ללא תוספים
אופציונלי (לי לא היו הפעם): עלי בזיליקום, עלי כוסברה
אופן ההכנה
מחממים סיר רחב עם שמן הקוקוס.
כשהשמן חם מכניסים את הזרעים לכמה דקות עד שהם מתפצפצים ואז מוסיפים את הבצל לערבוב טוב של כמה דקות
כשהשמן חם מכניסים את הזרעים לכמה דקות עד שהם מתפצפצים ואז מוסיפים את הבצל לערבוב טוב של כמה דקות
מוסיפים את הגזרים לעוד כמה דקות של ערבוב.
אפשר להוסיף אחרי 5-10 דקות מעט מים/ ציר עצמות ולסגור את מכסה הסיר למספר דקות, לספיחת טעמים. אם מכינים מעגבניות בשלות, אפשר להוסיפן, חתוכות, לערבב, ולסגור את מכסה הסיר לכמה דקות, עד שיווצר רוטב.
מוסיפים את השום והתבלינים לערבוב לעוד כמה דקות ואז את רסק העגבניות ונוזלים בכמות הרצויה (מים/ ציר עצמות). מביאים לרתיחה ומקטינים את האש לזמן מה
מוסיפים את נתחי העוף או את השוקיים ואת חלב הקוקוס, מביאים שוב לרתיחה ומקטינים את האש. מבשלים בין 10-20 דקות, בהתאם לעוף שבחרתם, או עד שהעוף מוכן
לקראת הסוף מוסיפים עלים ירוקים מעל.
אפשר להוסיף גם עלים קצוצים מעל המנה, בצלחת עצמה
אפשר להוסיף גם עלים קצוצים מעל המנה, בצלחת עצמה
טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
עם/ בלי אורז
עם/ בלי ירקות בתנור
עם/ בלי פסטה כזו או אחרת
עם/ בלי פירה לבחירתכם
אפשר גם לאכול כמרק/ תבשיל כפי שזה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה