לזניה זה 'אוכל של סבתא' אצלנו.
הילדים ממש אוהבים את הלזניה שלה ומאחר ובעלי ואני לא אוכלים פסטה וקמח, לי זה ממש התאים שזה משהו שהיא מכינה ומביאה רק להם.
מאז שעברנו לדרום הרחוק היא ממש משקיעה כשהיא מגיעה וסוחבת איתה לזניה כל הדרך מחיפה- שאפו!
בפעם האחרונה שהיא הגיעה לבעלי הייתה הברקה והוא הציע שבמקום להיסחב (בתחב"צ יש לציין) אולי פשוט נקנה את כל המרכיבים והיא תכין עם הילדים לזניה פה בבית.
ככה כולם ירוויחו- גם חוויה וזכרונות לשנים. גם ילמדו להכין את הלזניה הכה אהובה עליהם. וגם תהיה ארוחת ערב/ צהריים.
וכך היה.
היה נפלא וכולם נהנו מאד מהרעיון הזה.
ואז גיליתי שנשארה לי חצי חבילת דפי לזניה בארון והחלטנו להכין לזניה סתם ככה ביום חול, גם בלי שסבתא מגיעה לביקור (כן, כן... מרגע שזה הגיע הבייתה זה היה רק עניין של זמן).
הכנתי עם בתי לזניה גדולה לילדים ולידה פשטידת לזניה, עם אותם מרכיבים רק בלי דפי הלזניה להורים
הלוא היא "לזניה בלי לזניה"
חומרים
1 מיכל שמנת של פעם
1/2 חבילת שמנת מתוקה 38% (עדיף עם כמה שפחות חומרים משמרים למיניהם)
4-5 ביצים
חבילת רסק עגבניות קטנה (עדיף בלי חומרים משמרים למיניהם)
כמה כפות גבינה צהובה מגורדת- לא חובה (אנחנו השתמשנו בנועם)
מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת שום (או שום כתוש), קצת מוסקט, אורגנו
אפשר להוסיף שלל גבינות כרצונכם ועוד תוספות, כמו: בצל קצוץ, פטריות, זיתים (ואפילו... טונה) ועוד
אופן ההכנה
מחממים תנור אפייה ל 180 מעלות ומכינים תבנית בגודל הרצוי.
בקערה מערבבים היטב את הביצים, השמנות, הגבינה, הרסק והתבלינים לתערובת אחידה.
שופכים אותה לתבנית ומשגרים לתנור לכ- 45 דקות
תעשו את הבדיקות הרגילות כדי לראות שה'לזניה בלי לזניה' מוכנה
ו...זהו
יש לכם ארוחה מהירת הכנה וטעימה להפליא לצהרי היום הראשון ללימודים, או השני או ה-37 (לא משנה).
אפשר להוסיף כמה ירקות חתוכים או סלט או מה שהולך.
הילדים ממש אוהבים את הלזניה שלה ומאחר ובעלי ואני לא אוכלים פסטה וקמח, לי זה ממש התאים שזה משהו שהיא מכינה ומביאה רק להם.
מאז שעברנו לדרום הרחוק היא ממש משקיעה כשהיא מגיעה וסוחבת איתה לזניה כל הדרך מחיפה- שאפו!
בפעם האחרונה שהיא הגיעה לבעלי הייתה הברקה והוא הציע שבמקום להיסחב (בתחב"צ יש לציין) אולי פשוט נקנה את כל המרכיבים והיא תכין עם הילדים לזניה פה בבית.
ככה כולם ירוויחו- גם חוויה וזכרונות לשנים. גם ילמדו להכין את הלזניה הכה אהובה עליהם. וגם תהיה ארוחת ערב/ צהריים.
וכך היה.
היה נפלא וכולם נהנו מאד מהרעיון הזה.
ואז גיליתי שנשארה לי חצי חבילת דפי לזניה בארון והחלטנו להכין לזניה סתם ככה ביום חול, גם בלי שסבתא מגיעה לביקור (כן, כן... מרגע שזה הגיע הבייתה זה היה רק עניין של זמן).
הכנתי עם בתי לזניה גדולה לילדים ולידה פשטידת לזניה, עם אותם מרכיבים רק בלי דפי הלזניה להורים
הלוא היא "לזניה בלי לזניה"
הלזניה הרגילה למעלה ומתחתיה ה'לזניה בלי לזניה' |
חומרים
1 מיכל שמנת של פעם
1/2 חבילת שמנת מתוקה 38% (עדיף עם כמה שפחות חומרים משמרים למיניהם)
4-5 ביצים
חבילת רסק עגבניות קטנה (עדיף בלי חומרים משמרים למיניהם)
כמה כפות גבינה צהובה מגורדת- לא חובה (אנחנו השתמשנו בנועם)
מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת שום (או שום כתוש), קצת מוסקט, אורגנו
אפשר להוסיף שלל גבינות כרצונכם ועוד תוספות, כמו: בצל קצוץ, פטריות, זיתים (ואפילו... טונה) ועוד
אופן ההכנה
מחממים תנור אפייה ל 180 מעלות ומכינים תבנית בגודל הרצוי.
בקערה מערבבים היטב את הביצים, השמנות, הגבינה, הרסק והתבלינים לתערובת אחידה.
שופכים אותה לתבנית ומשגרים לתנור לכ- 45 דקות
את הלזניה הרגילה מכינים בצורה דיי דומה (עם קוטג' במקום השמנת של פעם במתכון של חמותי), רק שמניחים דפי לזניה בשכבות בתוך התערובת ואפשר להוסיף גבינה מגורדת מעל |
תעשו את הבדיקות הרגילות כדי לראות שה'לזניה בלי לזניה' מוכנה
ו...זהו
יש לכם ארוחה מהירת הכנה וטעימה להפליא לצהרי היום הראשון ללימודים, או השני או ה-37 (לא משנה).
אפשר להוסיף כמה ירקות חתוכים או סלט או מה שהולך.
הכל כבר מוכן |
שנת לימודים מהנה ומשמחת לכל הילדים ומשפחותיהם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה