הרבה אנשים יצאו בחגים האלה לטיולי שטח, או לקמפינגים.
אופן ההכנה
מחממים את השמן בפויקה החם
מכניסים את הבצל והשום ומערבבים קצת. הכל נעשה ממש מהר.
מוסיפים את הפולקע'ס ומערבבים היטב כדי "לסגור" את הבשר במשך כמה דקות.
מוסיפים את הירקות לערבוב. הכל צריך להיות יחסית מהיר, מבלי לזוז מהסיר בשלב הזה.
מוסיפים קצת נוזלים, לא יותר מדיי, כדי שלא יווצר מרק. זה כזה 'ככה וככה' לפי העין (מצטערת)
פויקה מאפשר ארוחה מלאה בסיר אחד, בישול על גחלים לצד אש ישירה עם כל האווירה הריחות והטעמים.
הפויקה יכול להיות צמחוני - טבעוני- בשרי- גלוטני וואטאבר נכון לכם.
אפשר להכין מראש את כל המרכיבים בבית ולהעמיס את הפויקה עבור היום הראשון בשטח
אפשר להכין הכל בשטח
הכל תלוי בכם
הפעם יצאנו רק לכמה שעות, לרגל יום הולדתו של בעלי (מזל טוב! היה ממש כיף) אז הכינותי מראש
בצל ושום ירקות מתובלים במלח, פלפל, אבקת שום, קארי (מה שאוהבים) פולקע'ס עם מלח מתובל |
כלי עם שמן קוקוס וכלי עם אקסטרה מלח , כדי שלא נתקע בלי היה גם חלב קוקוס קטן, לתוספת טעם ואורז לבן בשביל לספוח את הנוזלים בסוף ולאחד את כל הטעמים |
הגענו לשטח ומיהרנו להניע אש כי ייקח זמן עד שייווצרו הגחלים המתאימים עבור הפויקה, כדאי שזה יהיה לפני רדת החשיכה |
כשהאש הניעה קצת אפשר היה לצאת קצת לסקור את השטח |
אופן ההכנה
מחממים את השמן בפויקה החם
מכניסים את הבצל והשום ומערבבים קצת. הכל נעשה ממש מהר.
מוסיפים את הפולקע'ס ומערבבים היטב כדי "לסגור" את הבשר במשך כמה דקות.
מוסיפים את הירקות לערבוב. הכל צריך להיות יחסית מהיר, מבלי לזוז מהסיר בשלב הזה.
מוסיפים קצת נוזלים, לא יותר מדיי, כדי שלא יווצר מרק. זה כזה 'ככה וככה' לפי העין (מצטערת)
כשהכל מתקדם, אחרי נגיד 30-40 דקות, מתחילים לבדוק את מצב הירקות והעוף יש האומרים שכשהגזר מוכן הפוייקה מוכן אפשר להוסיף את חלב הקוקוס, לבדוק טעמים ולהוסיף עוד מלח או מה שרוצים |
תצטרכו להאמין לי שהייתה שם מנה לתפארת של אורז, ירקות ועוף בשלב הזה כבר לא היה זמן או חשק לצלם היינו עסוקים באכילה תחת חופת הכוכבים בשמיים |
שנת טיולים, ארוחות נהדרות, בילויים משפחתיים וטבע נהדרת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה