אוכל הודי אני מאד אוהבת.
לא כולם פה אוהבים חריף, אז אני יכולה להכין את האוכל בסגנון למעט החריפות. כלומר, להשתמש בכל התבלינים, בהקפצת זרעי תבלינים בתחילת הבישול וכו'.
הנה מה שיצא לי יום אחד- שילוב של רצון להוסיף עוד מנה ל"סירי לידה" שהכנתי למשפחות בישוב ומה שהיה במקרר 😉
חומרים
שמן קוקוס/ זית
זרעי חרדל (אפשר ב-2 צבעים), זרעי כוסברה, זרעי כמון
ג'ינג'ר ושום קצוצים (הכינותי מראש ויש לי בפריזר, אולם אפשר פשוט לקצוץ על המקום)
1/2 כרוב לבן
מלח (אפשר מלח מתובל כזה למשל גם), כורכום (אם רוצים חריף, זה המקום להוסיף)
אופציונלי: היו לי כמה שומרים אפויים שנותרו מהחג האחרון, הוספתי אותם גם
1/2 צרור פטרוזיליה
אופציונלי: תרד, מנגולד- לא היו לי, אולם ילכו פה מעולה!
ל AIP אפשר להתאים את התבלינים
אופן ההכנה
קוצצים את הירקות בנפרד, את הכרוב, את השומר ואת הפטרוזיליה.
מחממים 1-2 כפות שמן בווק ומוסיפים את זרעי התבלינים ואחרי כדקה גם את השום והג'ינג'ר. נותנים לזרעים להתחמם עד שהם מתחילים להתפצפץ קלות
ואז מוסיפים את הכרוב ומערבבים היטב במשך כמה דקות.
מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים היטב עוד מספר דקות, עד שהכרוב מתחיל להתרכך.
מוסיפים את שאר הירקות הקצוצים וממשיכים לערבב.
אחרי כ-10 דקות של ערבוב אפשר להוסיף מעט מים/ מרק צח/ ציר עצמות ומכסים עם מכסה למשך כמה דקות.
הכל מתרכך ומתערבב שם בפנים היטב ואז מכבים את האש
אפשר לאכול עם אורז/ תפו"א/ ירקות מבושלים/ מאודים/ פירה/ נודלס ועוד ועוד.
אפשר כמובן גם להוסיף נתחי עוף/ בשר אם רוצים
לא כולם פה אוהבים חריף, אז אני יכולה להכין את האוכל בסגנון למעט החריפות. כלומר, להשתמש בכל התבלינים, בהקפצת זרעי תבלינים בתחילת הבישול וכו'.
הנה מה שיצא לי יום אחד- שילוב של רצון להוסיף עוד מנה ל"סירי לידה" שהכנתי למשפחות בישוב ומה שהיה במקרר 😉
חומרים
שמן קוקוס/ זית
זרעי חרדל (אפשר ב-2 צבעים), זרעי כוסברה, זרעי כמון
ג'ינג'ר ושום קצוצים (הכינותי מראש ויש לי בפריזר, אולם אפשר פשוט לקצוץ על המקום)
1/2 כרוב לבן
מלח (אפשר מלח מתובל כזה למשל גם), כורכום (אם רוצים חריף, זה המקום להוסיף)
אופציונלי: היו לי כמה שומרים אפויים שנותרו מהחג האחרון, הוספתי אותם גם
1/2 צרור פטרוזיליה
אופציונלי: תרד, מנגולד- לא היו לי, אולם ילכו פה מעולה!
ל AIP אפשר להתאים את התבלינים
אופן ההכנה
קוצצים את הירקות בנפרד, את הכרוב, את השומר ואת הפטרוזיליה.
מחממים 1-2 כפות שמן בווק ומוסיפים את זרעי התבלינים ואחרי כדקה גם את השום והג'ינג'ר. נותנים לזרעים להתחמם עד שהם מתחילים להתפצפץ קלות
ואז מוסיפים את הכרוב ומערבבים היטב במשך כמה דקות.
מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים היטב עוד מספר דקות, עד שהכרוב מתחיל להתרכך.
מוסיפים את שאר הירקות הקצוצים וממשיכים לערבב.
אחרי כ-10 דקות של ערבוב אפשר להוסיף מעט מים/ מרק צח/ ציר עצמות ומכסים עם מכסה למשך כמה דקות.
הכל מתרכך ומתערבב שם בפנים היטב ואז מכבים את האש
אפשר לאכול עם אורז/ תפו"א/ ירקות מבושלים/ מאודים/ פירה/ נודלס ועוד ועוד.
אפשר כמובן גם להוסיף נתחי עוף/ בשר אם רוצים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה