"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 9 במרץ 2020

גזר אפוי עם שמנת חמוצה וג'ינג'ר

מתכון שפרסמתי ב 2007 ושכחתי ממנו.
אז חזרתי אליו וניסיתי, וואלה- יצא טעים!

זוהי מנה שמצאתי בזמנו אגב עלעול בספר על תרבות אוכל אירופאית. מקורה כנראה ברוסיה והיא מצוינת כתוספת או כחלק ממנות פתיחה בארוחה


חומרים
    1/2 ק"ג גזר
    כף ג'ינג'ר טחון
    כפית מלח (רצוי גס)
    1/4 כוס חמאה (או 50 גרם)
    מיכל שמנת חמוצה

    אופן ההכנה

    שוטפים את הגזר ופורסים- אפשר לעיגולים דקים או לרצועות דקות. תלוי במראה הרצוי.
    מניחים בקערה את הגזר עם הג'ינג'ר והמלח ומערבבים היטב



    נותנים לשבת 30 דקות לפחות ומסננים את הנוזל שנוצר (לא האמנתי לזה, מסתבר שבאמת יצא!)


    מחממים תנור ל-200 מעלות.
    במחבת מחממים את החמאה ומטגנים את הגזרים למשך כ-10 דקות עד שהם מזהיבים



    מניחים בכלי אפייה, יוצקים מעל את השמנת החמוצה, מערבבים ואופים בתנור כ-15 דקות

    כן, אני יודעת...
    המראה לא משהו
    אבל זה באמת טעים

    הצעת הגשה: לפזר מעל שומשום מלא קלוי מעט/ פטרוזיליה קצוצה/ נבטים/ שקדים קצוצים

    קולים 1-2 כפות שומשום על מחבת יבשה
    תוך כדי ערבוב מתמיד
    לא להגיע לשריפה, עד שהם מתחילים להתפצפץ

    מפזרים את השומשום מעל המנה
    בהחלט משדרג את הטעם

    אין תגובות:

    הוסף רשומת תגובה