מתכון שפרסמתי ב 2007 ושכחתי ממנו.
אז חזרתי אליו וניסיתי, וואלה- יצא טעים!
אז חזרתי אליו וניסיתי, וואלה- יצא טעים!
זוהי מנה שמצאתי בזמנו אגב עלעול בספר על תרבות אוכל אירופאית. מקורה כנראה ברוסיה והיא מצוינת כתוספת או כחלק ממנות פתיחה בארוחה
חומרים
כף ג'ינג'ר טחון
כפית מלח (רצוי גס)
1/4 כוס חמאה (או 50 גרם)
מיכל שמנת חמוצה
אופן ההכנה
שוטפים את הגזר ופורסים- אפשר לעיגולים דקים או לרצועות דקות. תלוי במראה הרצוי.
מניחים בקערה את הגזר עם הג'ינג'ר והמלח ומערבבים היטב
נותנים לשבת 30 דקות לפחות ומסננים את הנוזל שנוצר (לא האמנתי לזה, מסתבר שבאמת יצא!)
מחממים תנור ל-200 מעלות.
במחבת מחממים את החמאה ומטגנים את הגזרים למשך כ-10 דקות עד שהם מזהיבים
מניחים בכלי אפייה, יוצקים מעל את השמנת החמוצה, מערבבים ואופים בתנור כ-15 דקות
הצעת הגשה: לפזר מעל שומשום מלא קלוי מעט/ פטרוזיליה קצוצה/ נבטים/ שקדים קצוצים
שוטפים את הגזר ופורסים- אפשר לעיגולים דקים או לרצועות דקות. תלוי במראה הרצוי.
מניחים בקערה את הגזר עם הג'ינג'ר והמלח ומערבבים היטב
נותנים לשבת 30 דקות לפחות ומסננים את הנוזל שנוצר (לא האמנתי לזה, מסתבר שבאמת יצא!)
מחממים תנור ל-200 מעלות.
במחבת מחממים את החמאה ומטגנים את הגזרים למשך כ-10 דקות עד שהם מזהיבים
מניחים בכלי אפייה, יוצקים מעל את השמנת החמוצה, מערבבים ואופים בתנור כ-15 דקות
כן, אני יודעת... המראה לא משהו אבל זה באמת טעים |
הצעת הגשה: לפזר מעל שומשום מלא קלוי מעט/ פטרוזיליה קצוצה/ נבטים/ שקדים קצוצים
קולים 1-2 כפות שומשום על מחבת יבשה תוך כדי ערבוב מתמיד לא להגיע לשריפה, עד שהם מתחילים להתפצפץ |
מפזרים את השומשום מעל המנה בהחלט משדרג את הטעם |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה