"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 24 במרץ 2021

משק גליקסברג לחקלאות אורגנית- המתכונים של ליסון

חלק מהירקות אצלנו בבית מגיעים מליסון, כלומר מ"משק גליקסברג- חקלאות אורגנית בנחל בוקר" שנמצא ממש קרוב אלינו לישוב.
הם עורכים מכירת ירקות אצלנו באופן קבוע 1-2 פעמים בשבוע, תלוי בעונה ובתוצרת.
הכל טרי טרי וטעים טעים.

והתמונות של ליסון והמתכונים שלה ממש עושים חשק!




רק תראו את האפונה הזו!

או את ארגז הירקות הזה



והצנוניות האלה, שיואו!!!

כרוב ועלי סלק ממולאים. ברוטב סלקים צבעוניים



זה ישר עושה חשק לבשל- נכון?


מדיי פעם ליסון מפנקת גם במתכונים בוואטסאפ והיא הסכימה שאשתף גם פה:




שום עלי סלק וגזר בחמאה עם קליפת לימון מגורדת ומלח. קצר וקל.
(הוספנו גם שעועית מוכנה. אבל לא חובה) על אורז.
מנה קלהההה ומעולה




כרוב סגול ,סלקים, גזר. 
180 מעלות עם שמן זית ומלח.
ב- 5 הדקות האחרונות טחינה גולמית מעל.
מ ע ד ן 

תגובה 1: