"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 9 בנובמבר 2011

פירה בטטה, שעועית ירוקה וטחינה

ארוחה קלה יחסית, מתאימה לצמחונים (ולא רק). כזו שאפשר להכין מהר יחסית ושנאכלת באהבה רבה.

פירה בטטה

אז בעצם מדובר בפירה מעורב של תפוחי אדמה ובטטה במקרה הזה, אולם אין בעיה להכין אותו רק מבטטה. אפשר אפילו (שששששש......... לא לגלות לילדים) להוסיף דלעת או גזר...

מבשלים/ מאדים את הירקות ומועכים בסיר עם מעט ממיי הבישול.
אני אוהבת להוסיף הרבה חמאה (אפשר שמן זית או שמן קוקוס למי שרוצה ללא מוצרים מהחי) ומלח לפי הטעם.
אם רוצים ממש להשקיע, אפשר לטגן בצל ושום ולהוסיף מלמעלה.
גם פרמז'ן הולך פה טוב...



שעועית ירוקה

בעונה אפשר לאכול שעועית ירוקה טרייה. בשאר השנה יש שעועית ירוקה קפואה. יש גם אורגנית שניתן למצוא בחנויות טבע או בסופרים המחזיקים את המוצרים האלה.

מרתיחים מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים מכניסים את השעועית הקפואה, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש. ממשיכים לבשל עד שהשעועית מוכנה. מוציאים ושוטפים במים קרירים, אפשר להוציא למיי קרח, על מנת להפסיק את פעולת החימום והבישול.
מתבלים במעט שמן זית. אצלנו אוהבים גם קצת סויה וסילאן, אם כי לא תמיד. רק שמן זית בהחלט עושה את העבודה וזה נטרף, ככה ביד...
אפשר גם להקפיץ שום ופלפל חריף קצוץ במחבת ולהקפיץ את השעועית ביחד. ועוד ועוד אפשרויות תיבול שונות ומגוונות.



טחינה

טוב, אני לא באמת צריכה להסביר על טחינה, נכון? [למי שבכל זאת צריך, הנה]
ממליצה בחום על טחינה משומשום מלא מונבט. הבדל משמעותי בטעם ובערכים התזונתיים. נו, טוב, גם במחיר. אולם טחינה איכותית זה ממש חשוב בעיניי שאני מוכנה להשקיע בזה כסף טוב.

בתאבון!

5 תגובות:

  1. בהתחלה חשבתי שזה מתכון להכל ביחד :)
    טוב, פירה בטטה עם טחינה זה משהו שניסיתי בעבר.
    בכלל, בזמן האחרון אני מוסיפה כפית טחינה גולמית כמעט לכל דבר

    השבמחק
  2. בהחלט נשמע כמו משהו שהילדות שלי יכולות להתחבר אליו. בריא, מזין ואפילו קל להכנה!
    תודה.

    השבמחק
  3. כן, מעיין, מעין מש גדול :-)

    השבמחק
  4. תוספות : שעועית עם פירורי לחם גינג'ר ושום מוקפצים יחד במחבת זה להיט !
    טחינה -טיפ טיפת סילאן או דבש ממתיקים את המר של שום וטחינה.גם אצלנו רק מלאה אורגנית פי חמש(!) סידן והמחיר..ובכן אתמול ראיתי 11 ש"ח לאורגנית חצי קילו ו6 שקלים לא אורגנית קילו..

    השבמחק
  5. אז זהו שהטחינה המלאה המונבטת ממש לא מרה, רחוק מזה. היא אפילו מתקתקה קצת.
    והיא הרבה יותר יקרה....
    והסידן וכל המינרלים שבה נסםגים ביעילות רבה יותר, כי השומשום עובר תהליך של הנבטה, מה שמסיר את החומצות המעכבות ספיגה של מינרלים.
    כך שזה לא בהכרח מספיק שהטחינה מלאה, אנחנו גם צריכים להיות מסוגלים להפיק ממנה את היתרונות שלה...

    השבמחק