"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 8 בנובמבר 2011

בולונז

בכוונה אני כותבת "בולונז" ולא "פסטה בולונז". כי מהנסיון שלי, כשאני מכינה בולונז הרבה פעמים הוא נאכל ככה, כפי שהוא, כמעין תבשיל בשרי. לפעמים הוא באמת ילווה בפסטה או באורז, אולם זה ממש לא ברירת המחדל (במיוחד כשבהחלט יש פה תנועה של צמצום פחמימות בסה"כ).

אני אוהבת את המנה הזו, כי היא מהירה להכנה, קלה ואפשר מאד לאלתר עליה.
אני יכולה להכין בולונז פשוט, בלי הרבה תוספות, ויכולה מאד להעשירו בירקות. תלוי במצב הרוח.
מה שחשוב הוא שיהיה בשר טחון איכותי, כי זה בהחלט משפיע על הטעם של המנה.

חומרים

1/2-1 ק"ג בשר בקר טחון (מי שרוצה יכול לשלב עם הודו אדום או עוף, אני מרבה לשלב גם עם לב בקר טחון)
בצל
שום
1-2 כפות שמן קוקוס/ שומן בקר
עגבניות- טריות או מקופסא (תלוי בעונה ובמה שיש בבית)
רסק עגבניות- אופציונלי, למי שאוהב להסמיך את זה עוד
ציר עצמות
ירקות נוספים- אופציונלי- פלפלים, גזר, בטטה, תפו"א, סלרי וכל מה שאוהבים (מתכננת לנסות עם חציל בפעם הבא, זה נראה לי ייתן טעם מעניין. לא בשביל הילדים, כן?)
פלפל חריף- אופציונלי, לאוהבי הפיקנטיות
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, קארי, פפריקה, כמון וכל העולה על רוחכם

אופן ההכנה

בסיר רחב מחממים את השמן ומזהיבים קלות בצל קצוץ ופרוסות שום.

מפה יש 2 גישות- לפעמים אני עושה כך ולפעמים אחרת:
בגישה הראשונה מוסיפים את  העגבניות ומערבבים. ממליחים (זה עוזר להוציא את הנוזלים החוצה עוד יותר) ונותנים להתבשל לכמה דקות עד ליצירת מעין רוטב.
בשלב זה אפשר להוסיף את שאר הירקות כשהם חתוכים קטן יחסית. אם יש צורך מוסיפים מעט מים/ ציר עצמות
כשהכל רותח יפה ככה, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב. מוסיפים גם את שאר התבלינים ואם רוצים בולונז נוזלי יותר, אפשר להוסיף מים רותחים.
נותנים לו להתבשל 15-20 דקות, או עד שהירקות מתרככים והבשר מוכן.
בסוף אפשר להוסיף עלים ירוקים קצוצים למי שאוהב (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה וכו').
[יש שאוהבים לבשל את הבולונז הרבה זמן לריכוך והשבחת הטעמים]

בגישה השנייה אחרי הבצל והשום מכניסים את הבשר הטחון ו"סוגרים" אותו היטב תו"כ ערבוב למשך כמה דקות טובות. עד שכל הפרורים משנים את צבעם לחום פחות או יותר.
אז מוסיפים תבלינים, רוטב עגבניות, ציר עצמות ומשגרים לרתיחה ולבישול למשך כחצי שעה לפחות (אפשר גם יותר, אם מעדיפים).

כמו שכתבתי בהתחלה- מנה קלה ולא מסובכת. לא צריך לזכור יותר מדיי...



הפוסט עודכן ב 11/3/14

5 תגובות:

  1. אותי אמא למדה לתת לבשר צריבה קודם- כלומר להכניס אחרי הגזר והבצל, אבל לפני העגבניות שמוסיפות נוזלים. ככה הגזר קצת מתקרמל, הבצל משנה טעם, וגם הבשר "נאטם" עוד טיפ ששמעתי פעם- פה דווקא את המלח לשים בהתחלה ולא בסוף הבישול- כדי שהבשל יפריש נוזלים וטעמים החוצה.

    השבמחק
  2. גם אצלינו בולונז עומד בזכות עצמו והרבה פעמים נאכל כמו שהוא.
    נפלא!

    השבמחק
  3. כאמור, מכירה את הגישה של לאטום את הבשר קודם לכן, אולם לדעתי כאשר זורקים אותו לרוטב מבעבע הוא גם יקבל מכת חום וייאטם בצורה דומה, רק בלי השמן במיידי עליו.
    היו פעמים שעשיתי כך והיו פעמים שכך ובשני המקרים זה יצא מעולה.

    השבמחק
  4. זה לא עניין של אטימה, זה עניין של "חריכה" או בשם המדעי - תגובת מאייר ובשביל זה צריך טמפ' של טיגון/צליה ולא של בישול.
    http://scienceinmyplate.com/2011/04/29/%D7%A0%D7%9C%D7%A4-%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91-%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%9C%D7%9C%D7%96%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%96/

    (את בטח מכירה את הבלוג הזה. אם לא אז - פני לך כמה שעות וצללי פנימה. את עומדת ליהנות ולהחכים)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה נעמה, בהחלט מכירה את האתר המשובח הזה ואת נושא תגובות מאייאר.
      מסכימה איתך שזה בלוג ששווה צלילה

      מחק