"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 25 בדצמבר 2011

החלטתי לצאת לחופשה (פלוס מתכון ללביבות סלק)

במסגרת שבוע החנוכה, קריסמס, חג החגים וכל אלה, החלטתי גם אני לצאת לחופשה של שבוע מהבלוג

הלוואי...

הילדים בבית, אני פחות פנוייה ומרגישה צורך להתרענן קצת מחוץ לקופסא.
זמן לבלות עם חברים, לטייל קצת, להתנסות בהכנת מזונות חדשים (ברור שאכתוב על זה, מה חשבתם?), לקרוא, לקבל עוד השראה (מאז שיש לי בלוג אוכל התחלתי לקרוא בלוגי אוכל אחרים, משהו שלא עשיתי לפני כן באופן מסודר... יש כ"כ הרבה...).

באופן ספונטני לגמרי, בהשראת מרק האבנים (או הכפתור, כל אחד בגירסא שהוא מכיר) הכנתי לביבות סלק אפויות.
עוד רעיון לחנוכה...

נשאר לי קצת פירה (אולי מתפו"א אחד), אחד הילדים ביקש חביתה, אולם שינה את דעתו רגע לפני שהיא נכנסה למחבת.
כך מצאתי את עצמי עם כמה דברים על השיש והתחלתי לפשפש במקרר.
הוספתי כמה דברים ו.... יצאו אחלה לביבות!

חומרים

פירה מתפו"א מבושל אחד (נראה לי שממש לא חובה, רק אם יש כבר)
גזר
סלק קטן
בצל קטן
3 ביצים
1/2 כוס נבט חיטה
תבלינים: מלח, פלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מגרדים את הגזר והסלק על פומפיה (אני מתארת לעצמי שאפשר גם במעבד מזון), קוצצים את הבצל קטן קטן ומוסיפים לירקות. מוסיפים גם את תפוח האדמה, אם יש


משקשקים את הביצה ומערבבים פנימה עם הירקות, מוסיפים את נבט החיטה ואת התבלינים.
מערבבים היטב.
פורסים נייר אפייה (עדיף טבעי ללא כל מיני חומרים מזיקים. יש כאלה בחנויות טבע ובחלק מהסופרים) ומשטחים עליו לביבות (לי יצאו 12 בינוניות בגודלן)


אופים 15-20 דקות מכל צד, אפשר להבריש בשמן זית כשהופכים את הלביבות לצד השני, לא חייבים.


מסקנה לפעם הבאה: אפשר גם "רק" עם 2 ביצים ולהוסיף עוד קצת מלח (מי שאוהב גבינות, יכול להוסיף פה גבינה מלוחה כלשהי. בטח יילך מצויין).


אכלנו עם טחינה וזיתים וחמוצים.

חופשה נעימה!

4 תגובות:

  1. אני הכנתי ממש דומות, עם תפו"א, בטטה וסלק מגורדים. בלי גבינות וביצים, עם קמח וקצת טחינה.
    להפתעתי הסועדים מאוד התלהבו.. למרות שהחך רגיל לביצה ש"תחליק" את זה.
    מסקנה לפעם באה: במקום קמח חיטה - קמח חומוס.

    השבמחק
  2. כן,בהחלט אפשר להכין עם טחינה. זה עבר לי בראש.
    קמח חומוס גם נשמע מגניב

    השבמחק
  3. הכנו כבר שני סוגי לביבות אפויות השנה וטעם הביצה מאוד מורגש באפייה, זה היה ממש מבאס...

    השבמחק
  4. כן, מתארת לעצמי שמי שלא חובב ביצים עשוי שלא לאהוב את זה.
    נסי עם טחינה, במקום ביצים. זה גם עושה את העבודה. אפשר גם להוריד את כמות הביצים. במתכון שנתתי, למשל, נראה לי שאפילו ביצה אחת תעשה את העבודה...

    השבמחק