במסגרת שבוע החנוכה, קריסמס, חג החגים וכל אלה, החלטתי גם אני לצאת לחופשה של שבוע מהבלוג
הילדים בבית, אני פחות פנוייה ומרגישה צורך להתרענן קצת מחוץ לקופסא.
זמן לבלות עם חברים, לטייל קצת, להתנסות בהכנת מזונות חדשים (ברור שאכתוב על זה, מה חשבתם?), לקרוא, לקבל עוד השראה (מאז שיש לי בלוג אוכל התחלתי לקרוא בלוגי אוכל אחרים, משהו שלא עשיתי לפני כן באופן מסודר... יש כ"כ הרבה...).
באופן ספונטני לגמרי, בהשראת מרק האבנים (או הכפתור, כל אחד בגירסא שהוא מכיר) הכנתי לביבות סלק אפויות.
עוד רעיון לחנוכה...
נשאר לי קצת פירה (אולי מתפו"א אחד), אחד הילדים ביקש חביתה, אולם שינה את דעתו רגע לפני שהיא נכנסה למחבת.
כך מצאתי את עצמי עם כמה דברים על השיש והתחלתי לפשפש במקרר.
הוספתי כמה דברים ו.... יצאו אחלה לביבות!
חומרים
פירה מתפו"א מבושל אחד (נראה לי שממש לא חובה, רק אם יש כבר)
גזר
סלק קטן
בצל קטן
3 ביצים
1/2 כוס נבט חיטה
תבלינים: מלח, פלפל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מגרדים את הגזר והסלק על פומפיה (אני מתארת לעצמי שאפשר גם במעבד מזון), קוצצים את הבצל קטן קטן ומוסיפים לירקות. מוסיפים גם את תפוח האדמה, אם יש
משקשקים את הביצה ומערבבים פנימה עם הירקות, מוסיפים את נבט החיטה ואת התבלינים.
מערבבים היטב.
פורסים נייר אפייה (עדיף טבעי ללא כל מיני חומרים מזיקים. יש כאלה בחנויות טבע ובחלק מהסופרים) ומשטחים עליו לביבות (לי יצאו 12 בינוניות בגודלן)
אופים 15-20 דקות מכל צד, אפשר להבריש בשמן זית כשהופכים את הלביבות לצד השני, לא חייבים.
מסקנה לפעם הבאה: אפשר גם "רק" עם 2 ביצים ולהוסיף עוד קצת מלח (מי שאוהב גבינות, יכול להוסיף פה גבינה מלוחה כלשהי. בטח יילך מצויין).
אכלנו עם טחינה וזיתים וחמוצים.
חופשה נעימה!
הלוואי... |
הילדים בבית, אני פחות פנוייה ומרגישה צורך להתרענן קצת מחוץ לקופסא.
זמן לבלות עם חברים, לטייל קצת, להתנסות בהכנת מזונות חדשים (ברור שאכתוב על זה, מה חשבתם?), לקרוא, לקבל עוד השראה (מאז שיש לי בלוג אוכל התחלתי לקרוא בלוגי אוכל אחרים, משהו שלא עשיתי לפני כן באופן מסודר... יש כ"כ הרבה...).
באופן ספונטני לגמרי, בהשראת מרק האבנים (או הכפתור, כל אחד בגירסא שהוא מכיר) הכנתי לביבות סלק אפויות.
עוד רעיון לחנוכה...
נשאר לי קצת פירה (אולי מתפו"א אחד), אחד הילדים ביקש חביתה, אולם שינה את דעתו רגע לפני שהיא נכנסה למחבת.
כך מצאתי את עצמי עם כמה דברים על השיש והתחלתי לפשפש במקרר.
הוספתי כמה דברים ו.... יצאו אחלה לביבות!
חומרים
פירה מתפו"א מבושל אחד (נראה לי שממש לא חובה, רק אם יש כבר)
גזר
סלק קטן
בצל קטן
3 ביצים
1/2 כוס נבט חיטה
תבלינים: מלח, פלפל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מגרדים את הגזר והסלק על פומפיה (אני מתארת לעצמי שאפשר גם במעבד מזון), קוצצים את הבצל קטן קטן ומוסיפים לירקות. מוסיפים גם את תפוח האדמה, אם יש
משקשקים את הביצה ומערבבים פנימה עם הירקות, מוסיפים את נבט החיטה ואת התבלינים.
מערבבים היטב.
פורסים נייר אפייה (עדיף טבעי ללא כל מיני חומרים מזיקים. יש כאלה בחנויות טבע ובחלק מהסופרים) ומשטחים עליו לביבות (לי יצאו 12 בינוניות בגודלן)
אופים 15-20 דקות מכל צד, אפשר להבריש בשמן זית כשהופכים את הלביבות לצד השני, לא חייבים.
מסקנה לפעם הבאה: אפשר גם "רק" עם 2 ביצים ולהוסיף עוד קצת מלח (מי שאוהב גבינות, יכול להוסיף פה גבינה מלוחה כלשהי. בטח יילך מצויין).
אכלנו עם טחינה וזיתים וחמוצים.
חופשה נעימה!
אני הכנתי ממש דומות, עם תפו"א, בטטה וסלק מגורדים. בלי גבינות וביצים, עם קמח וקצת טחינה.
השבמחקלהפתעתי הסועדים מאוד התלהבו.. למרות שהחך רגיל לביצה ש"תחליק" את זה.
מסקנה לפעם באה: במקום קמח חיטה - קמח חומוס.
כן,בהחלט אפשר להכין עם טחינה. זה עבר לי בראש.
השבמחקקמח חומוס גם נשמע מגניב
הכנו כבר שני סוגי לביבות אפויות השנה וטעם הביצה מאוד מורגש באפייה, זה היה ממש מבאס...
השבמחקכן, מתארת לעצמי שמי שלא חובב ביצים עשוי שלא לאהוב את זה.
השבמחקנסי עם טחינה, במקום ביצים. זה גם עושה את העבודה. אפשר גם להוריד את כמות הביצים. במתכון שנתתי, למשל, נראה לי שאפילו ביצה אחת תעשה את העבודה...