הגדול שלה והקטנה שלי ביחד בגן.
אנחנו תמיד מחליפות קטעי משפטים על אוכל, בריאות, הרהורים, מתכונים, רעיונות ו...די- רצינו להצליח גם להפגש ולהצליח לדבר קצת מעבר.
אז לכבוד החופש שלקחתי לי בחנוכה ולכבוד יום הולדתה של הקטנה שלה והתכנון שלה לארוחה משפחתית, הציעה ליה שאצטרף אליה לבוקר של הכנת פטוצ'יני צבעוני במטבח שלה.
ברור שהסכמתי!
התכוננו לפוסט עתיר תמונות, כי זה כ"כ יפה התהליך הזה שלא הפסקתי לצלם. ותאמינו לי שדיללתי.
שנים שהייתה לליה מכונת פסטה ידנית ואיתה הכינה כל מיני סוגי פסטה [אח"כ התברר לי שהיא גרה באיטליה 3 שנים בעברה ודוברת איטלקית שוטפת]. מתישהו בנזוגה קנה לה מכונה עם מנוע שמקלה על ההכנה, אם כי ליה בהחלט ממשיכה גם לעבוד עם המכונה הידנית (במיוחד אחרי שאני השתלטתי קצת על הממונעת).
הרעיון היה להכין פסטה אדומה/ סגולה שצבועה בסלק וגם אחת ירוקה שצבועה על ידי תרד.
אז התחלנו בלשטוף את התרד מהגינה ולאדות אותו קלות על מחבת עם מעט מים.
ליה כבר בישלה סלקים, קילפנו אחד וטחנו אותו היטב בבלנדר.
תמונות קודם, מתכון יבוא אחר כך:
כדי להכין את הבצק האדום הוספנו את מחית הסלק לחומרי הבצק שבמיקסר
את אותו הדבר נעשה גם עם התרד, לקבלת בצק ירוק
עכשיו אפשר להתחיל לשחק עם מכונת הפסטה.
בהתחלה משתמשים בה כדי ללוש עוד קצת את הבצק ולרדד אותו. מתחילים עם הרמה הכי "גסה" ולאט לאט עוברים לרמות העדינות יותר המביאות את הבצק לעובי הדק ביותר שמתאים
אחר כך אפשר לייבש מעט את הדפים שיצאו לנו. הם יכולים לשמש ללזניה ויכולים להחתך גם לפסטות בעוביים שונים- ספגטי או פטוצ'יני (אלה האפשרויות בהיו במכונת הפסטה של ליה)
תוך כדי התהליך הסתבר לי שהיום הוא הקריסמס ובכל שנה ליה מתקשרת לחמותה האיטלקיה לשעבר בחצות היום, כך שפתאום מצאתי את עצמי עוזרת לליה להכין פסטה בעוד היא מפליגה לה בשיחה באיטלקית צחה על הא ועל דא ודרך אגב, גם מספרת למאמא האיטלקייה שהיא בדיוק מכינה פסטה- איזה צרוף מקרים מדהים!
ממש אווירה כפרית הייתה לנו.
הבנות בינתיים קבלו בצקי משחק ועמלו על שלהן
אתנחתת הצהריים שלנו כללה, בין השאר, גם מרק חצילים קלויים (מהמם! פעם ראשונה שלי) עם גבינה מקומית מהאזור בו ליה גרה בעבר (היא מצאה אותה בדוכן הגבינות בשוק מחנה יהודה וממש התרגשה. פייר, טעימה לאללה!).
אחרי רידוד וחיתוך הפסטה ליה ארגנה לנו דרך איטלקית מסורתית לייבוש הפסטה
על הדרך שוחחנו על אוכל, על חינוך, על ילדים, על סמכות הורים, על הריונות, על קהילה- כל מה שנשים עושות כשהן ביחד ומכינות אוכל
בסוף גם יצאתי משם עם מגש פטוצ'יני להכין בבית
זו פסטה טרייה שיכולה להשמר כשהיא מקומחת מעט.
כשרוצים להכינה, כך ליה הסבירה לי, דואגים להכין את הרוטב מוכן בצד וזורקים אותה לסיר מבעבע מים מומלחים ל 1-2 דקות (בגלל שהיא טרייה).
בהחלט עומדת לנסות את זה....
איך מכינים פסטה- ההסבר של ליה
*** ליה מאור מעבירה סדנאות להכנת פסטה לילדים מגיל 7 ומעלה ולמבוגרים. מתאים לימי הולדת וארועים מיוחדים***
אנחנו תמיד מחליפות קטעי משפטים על אוכל, בריאות, הרהורים, מתכונים, רעיונות ו...די- רצינו להצליח גם להפגש ולהצליח לדבר קצת מעבר.
אז לכבוד החופש שלקחתי לי בחנוכה ולכבוד יום הולדתה של הקטנה שלה והתכנון שלה לארוחה משפחתית, הציעה ליה שאצטרף אליה לבוקר של הכנת פטוצ'יני צבעוני במטבח שלה.
ברור שהסכמתי!
התכוננו לפוסט עתיר תמונות, כי זה כ"כ יפה התהליך הזה שלא הפסקתי לצלם. ותאמינו לי שדיללתי.
שנים שהייתה לליה מכונת פסטה ידנית ואיתה הכינה כל מיני סוגי פסטה [אח"כ התברר לי שהיא גרה באיטליה 3 שנים בעברה ודוברת איטלקית שוטפת]. מתישהו בנזוגה קנה לה מכונה עם מנוע שמקלה על ההכנה, אם כי ליה בהחלט ממשיכה גם לעבוד עם המכונה הידנית (במיוחד אחרי שאני השתלטתי קצת על הממונעת).
הרעיון היה להכין פסטה אדומה/ סגולה שצבועה בסלק וגם אחת ירוקה שצבועה על ידי תרד.
אז התחלנו בלשטוף את התרד מהגינה ולאדות אותו קלות על מחבת עם מעט מים.
ליה כבר בישלה סלקים, קילפנו אחד וטחנו אותו היטב בבלנדר.
תמונות קודם, מתכון יבוא אחר כך:
כדי להכין את הבצק האדום הוספנו את מחית הסלק לחומרי הבצק שבמיקסר
ליה מודדת כמויות בעזרת הביצה הריקה |
הערבול מתחיל |
נכון שזה פשוט צבע מהמם? |
קצת מעבדים את הבצק ביד, הוא יוצא גמיש להפליא ונעים ביותר לעבודה |
איזה צבע!!! |
בהתחלה משתמשים בה כדי ללוש עוד קצת את הבצק ולרדד אותו. מתחילים עם הרמה הכי "גסה" ולאט לאט עוברים לרמות העדינות יותר המביאות את הבצק לעובי הדק ביותר שמתאים
גם אני, גם אני |
שערות פסטה |
ממש אווירה כפרית הייתה לנו.
הבנות בינתיים קבלו בצקי משחק ועמלו על שלהן
אתנחתת הצהריים שלנו כללה, בין השאר, גם מרק חצילים קלויים (מהמם! פעם ראשונה שלי) עם גבינה מקומית מהאזור בו ליה גרה בעבר (היא מצאה אותה בדוכן הגבינות בשוק מחנה יהודה וממש התרגשה. פייר, טעימה לאללה!).
אחרי רידוד וחיתוך הפסטה ליה ארגנה לנו דרך איטלקית מסורתית לייבוש הפסטה
מוט המונח בין 2 כסאות, כך עושים גם בביתה של האיטלקייה "שלה" באלפים האיטלקיים |
מדהים, נכון? |
מה דעתכם על היצירתיות הזו? |
זו פסטה טרייה שיכולה להשמר כשהיא מקומחת מעט.
כשרוצים להכינה, כך ליה הסבירה לי, דואגים להכין את הרוטב מוכן בצד וזורקים אותה לסיר מבעבע מים מומלחים ל 1-2 דקות (בגלל שהיא טרייה).
בהחלט עומדת לנסות את זה....
איך מכינים פסטה- ההסבר של ליה
קודם כל סוג הקמח - אני אוהבת להשתמש בקמח שטיבל מס 2 - קמח לחם. יש להם גם קמח דורום לפסטה אבל הוא טחון גס יחסית וקשה לעבוד איתו.
אפשר גם מקמח כוסמין רק שצריך לזכור שצריך קצת פחות נוזלים כי זה קמח רך ודביק יותר
חומרים (בסיסי)
קילו קמח
10 ביצים
1-2 כף שמן זית
לללוש במיקסר - לא חייבים להגיע לתערובת ממש חלקה - זה יכול לחכות לשלב הבא של הרידוד במכונת פסטה
לא להתפתות להוסיף מים!
ווריאציות - אני אוהבת להכין רק פסטה עם טוויסט
פסטה ירוקה:
צרור עלי תרד שטופים ומאודים
לרסק בבלנדר למחית חלקה ודקה
להחליף מינמום שתי ביצים בכמות שווה של רסק תרד
רצוי אפילו יותר
כמות שווה של ביצה - אני מודדת עם חצי קיפה ריקה.
שני חצאים מלאים ברסק תרד = ביצה
פסטה אדומה:
סלק מבושל ומרוסק למחית
ככל שנשים יותר - עד להחלפה של 5 ביצים - הפסטה תהיה אדומה יותר
פסטה עשבי תיבול:
קוצצים דק דק דק כמה עלי מרווה ופטרוזיליה מערבבים היטב עם הקמח
מכאן כמו בשאר - ביצה כל כל 100 גר קמח
היות ופסטה על בסיס ביצים בלבד, טעימה מאד אך טיפלה כבדה,
אני לפעמים שמה רק 8 ביצים לק"ג ומים בשתי כמויות שוות של ביצים (שוב מודדת לפי הקליפות, לא חייב להיות מדוייק על הגרם)
על הרידוד:
ראיתי במו עיני קשישה איטלקיה בת קרוב לשמונים שמרדדת יום יום פסטה לארוחת צהרים עם מערוך באורך של מטאטא (!) על שולחן גדול.
מי שלא רכש את המיומנות הזו בגנטיקה והתאמן מגיל אפס, יעשה לעצמו טובה וירדד רק עם מכונת פסטה.
מכונת פסטה ידנית עושה עבודה מעולה.
הרידוד במכונה:
מכונים את ה"מכבש" של המכונה לפתח הכי גדול, מצמידים לפתח גוש בצק ומסובבים את הידית
הפס שיוצא יהיה תמיד גבשושי, ומלא חורים - זה בסדר גמור!
צריך עכשיו לקפל, לקמח קלות משני הצדדים ולרדד שוב עוד פעמים שלוש, עד שיוצא פס בצק חלק. לשים לב, אם הוא קצת דביק - לקמח מעט
מכאן מתחילים להקטין את הרווח וליצור יריעה דקה יותר ויותר.
לגבי הבישול של הפסטה חשוב מאד:
מים רותחים, מומלחים בחופן מלח -
לשים כל פעם רק שנים שלושה חופנים של פסטה
לבשל תוך כדי רתיחה - כ 3 דקות לא יותר!
הרוטב הרצוי, חייב להיות מוכן מראש וחם
מיד כשהפסטה מוכנה, לסנן מעודפי המים, לשים מצקת מהרוטב בכלי ההגשה ולתוך זה את הפסטה.
פסטה טריה ללא רוטב - תדבק לגוש אחד. כך בנגלות לבשל את כל הכמות הרצויה
בהצלחה!
רביולי שליה מכינה גם כן- מהממים, נכון? |
זה נראה מדהים!!!
השבמחקבא לי לנסות.
האם יצא טוב גם עם קמח מלא?
תודה
תפארת עמיחי
שיואו שיואו ורד.. איזה פסטה מהממת ואיזה חופש חנוכה מוצלח..
השבמחקבאותו יום עם הדלעת מצאתי בחנות האורגנית פסטה סלק ותרד, והיה שם עוד צבע - כורכום. טעים להפליא.
לפי מה שליה כתבה, אפשר לנסות גם עם קמח מלא (זה גם מה שאני הייתי עושה אם הייתי מנסה, או מנסה עם קמח דורום, שזה הקמח המקורי ממנו מכינים פסטות בעצם. זה זן אחר של חיטה).
השבמחקרוניתי, כן יש עוד צבעים. אפשר, הבנתי, גם עם גזר מבושל ומעוך היטב ליצור צבע כתום וכורכום בטח הולך
וואו!!!!
השבמחקנראה יפיפיה!!
בבקשה להזמין גם אותי בפעם הבאה להרפתקאות קולינריות
שוות כאלו...
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחק