אחד הדברים שממש נהנתי לעשות בחופשה שלי היה לצפות בתכניות בישול למיניהן.
אין לי טלויזיה ואני לא צורכת את התכניות האלה באופן קבוע, אלא משלימה כשיש לי זמן ועניין מסויים.
הפעם יצא לי לראות לא מעט אהרוני. תשמעו, הוא פשוט אשף. כל מה שהוא עושה נראה כל כך פשוט ואפשרי לכל אחד, זה ממש נותן תחושה טובה, גם למי שאינו מקצוען.
אני בדרך כלל אוהבת להכין לי את כל החומרים לבישול מראש, אולם בהשראתו ממש הכנתי הכל בצורה מסודרת, כך שנותר לי רק להכניס הכל בסדר כזה או אחר למחבת, לערבב, להוסיף קצת תבלינים, לתקן מעט ו...זהו
נדלקתי על שתי מנות שהיו בהן דגים וממש גירו לי את פטמיות הטעם וביום שאחרי מצאתי את עצמי מסתובבת בין כמה חנויות רק כדי לחפש אנשובי [טוב, אפשר להאשים את ההריון פה... לא יודעת אם בכל מצב הייתי עושה את זה].
לצערי לא מצאתי סרדינים טריים, כי "הים היה גבוה... יהיו בעוד יום- יומיים" (אמר לי מוכר הדגים בפרדיס. ואני, מה אני מבינה בדגים? נראה לי שאחזור בעוד יומיים לחפש...).
אז בסוף החלטתי לאלתר מנה, שתהיה בהשראתו הברורה של אהרוני, אולם לפי מה שיש לי בבית (או בסביבה), גם אם ברגע האחרון הבנתי שאין לי זיתי קלמטה שחורים.
לא לגמרי ידעתי מה יצא פה, אולם סמכתי לגמרי על המאסטר שישרה עליי מרוחו והוא אכן לא איכזב!
חומרים
חבילת פסטה ארוכה מקמח מלא (ספגטי, פטוצ'יני וכו')
30-40 גרם חמאה
2-3 כפות שמן זית
בצל בינוני
3-4 שיני שום
1/2 כפית פלפל צ'ילי מיובש (אפשר להמיר בטרי, בכמות קצת יותר גדולה, או כפי שאוהבים)
4-5 פיסות אנשובי בשמן זית
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת בזיליקום
2 כפות צנוברים
1/2 חבילת דג מקרל בשמן זית (אמרתי לכם שהתפשרתי...סרדינים טריים מפולטים ומטוגנים קלות בטן- גב במקור)
גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר גדול. כשהם מבעבעים זורקים פנימה כף מלח גס.
כשהמים עוד מתחממים, בהשראת אהרוני, כאמור, מכינים את כל החומרים כדי שיהיו במצב הכן לזריקה למחבת/ סיר. ואם כבר בהשראתו, אפשר לשים כל רכיב בצלוחית משלו.
קוצצים את הבצל דק דק. קוצצים את השום קטן קטן.
קוצצים את הפטרוזיליה והבזיליקום ומניחים אותם בצלוחיות נפרדות.
מגרדים את הפרמז'ן.
מסדרים את כל הצלוחיות והתבלינים ליד הכיריים, שיהיה נגיש.
כאשר המים רותחים, ואחרי הוספת המלח, מכניסים את הפסטה לסיר ומבשלים לפי ההוראות של הפסטה הספציפית שבחרתם.
זה הזמן להתחיל לתקתק את הרוטב, כך שכדאי שהכל יהיה מוכן...
במחבת מחממים את החמאה ואת שמן הזית (אהרוני ממליץ לפעמים על השילוב הזה. באמת טעים מאד...).
זורקים פנימה את הבצל לדקה של ערבוב. מוסיפים את הצ'ילי והשום לעוד ערבובון קטן.
מוסיפים את האנשובי ונותנים לו להינמס אל תוך המחבת תוך כדי חיתוכו מעדנות בעזרת כף הערבוב שלנו. בסופו של דבר לא יראו אותו, הוא ישמש כתבלין.
מוסיפים מעט פלפל שחור (מלח בסוף לא הוספתי, כי האנשובי דיי מלוח וגם המקרל והפרמז'ן) ואת הפטרוזיליה והצנוברים. מערבבים היטב כחצי דקה ומוסיפים את פיסות המקרל פנימה לעוד ערבוב.
בינתיים הפסטה כבר צריכה להיות מוכנה. מסננים אותה ומעבירים את הכמות הרצוייה לתוך המחבת עם הרוטב. אפשר גם להעביר את הפסטה אחרי הסינון לכלי הגשה ולשפוך את הרוטב מעליו
מערבבים היטב ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ואת הפרמז'ן לעוד ערבוב רציני של הכל, ושלא יישארו דברים למטה.
מגישים בצלחת עמוקה ואוכלים מייד
ישבתי ואכלתי ונהנתי כל כך מכל ביס. ופשוט לא האמנתי שזה מה שיצא לי מהפיוז'ן שעשיתי מכמה מנות של אהרוני שראיתי.
טעים כמו במסעדה!
אין לי טלויזיה ואני לא צורכת את התכניות האלה באופן קבוע, אלא משלימה כשיש לי זמן ועניין מסויים.
הפעם יצא לי לראות לא מעט אהרוני. תשמעו, הוא פשוט אשף. כל מה שהוא עושה נראה כל כך פשוט ואפשרי לכל אחד, זה ממש נותן תחושה טובה, גם למי שאינו מקצוען.
אני בדרך כלל אוהבת להכין לי את כל החומרים לבישול מראש, אולם בהשראתו ממש הכנתי הכל בצורה מסודרת, כך שנותר לי רק להכניס הכל בסדר כזה או אחר למחבת, לערבב, להוסיף קצת תבלינים, לתקן מעט ו...זהו
נדלקתי על שתי מנות שהיו בהן דגים וממש גירו לי את פטמיות הטעם וביום שאחרי מצאתי את עצמי מסתובבת בין כמה חנויות רק כדי לחפש אנשובי [טוב, אפשר להאשים את ההריון פה... לא יודעת אם בכל מצב הייתי עושה את זה].
לצערי לא מצאתי סרדינים טריים, כי "הים היה גבוה... יהיו בעוד יום- יומיים" (אמר לי מוכר הדגים בפרדיס. ואני, מה אני מבינה בדגים? נראה לי שאחזור בעוד יומיים לחפש...).
אז בסוף החלטתי לאלתר מנה, שתהיה בהשראתו הברורה של אהרוני, אולם לפי מה שיש לי בבית (או בסביבה), גם אם ברגע האחרון הבנתי שאין לי זיתי קלמטה שחורים.
לא לגמרי ידעתי מה יצא פה, אולם סמכתי לגמרי על המאסטר שישרה עליי מרוחו והוא אכן לא איכזב!
חומרים
חבילת פסטה ארוכה מקמח מלא (ספגטי, פטוצ'יני וכו')
30-40 גרם חמאה
2-3 כפות שמן זית
בצל בינוני
3-4 שיני שום
1/2 כפית פלפל צ'ילי מיובש (אפשר להמיר בטרי, בכמות קצת יותר גדולה, או כפי שאוהבים)
4-5 פיסות אנשובי בשמן זית
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת בזיליקום
2 כפות צנוברים
1/2 חבילת דג מקרל בשמן זית (אמרתי לכם שהתפשרתי...סרדינים טריים מפולטים ומטוגנים קלות בטן- גב במקור)
גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר גדול. כשהם מבעבעים זורקים פנימה כף מלח גס.
כשהמים עוד מתחממים, בהשראת אהרוני, כאמור, מכינים את כל החומרים כדי שיהיו במצב הכן לזריקה למחבת/ סיר. ואם כבר בהשראתו, אפשר לשים כל רכיב בצלוחית משלו.
קוצצים את הבצל דק דק. קוצצים את השום קטן קטן.
קוצצים את הפטרוזיליה והבזיליקום ומניחים אותם בצלוחיות נפרדות.
מגרדים את הפרמז'ן.
מסדרים את כל הצלוחיות והתבלינים ליד הכיריים, שיהיה נגיש.
כאשר המים רותחים, ואחרי הוספת המלח, מכניסים את הפסטה לסיר ומבשלים לפי ההוראות של הפסטה הספציפית שבחרתם.
זה הזמן להתחיל לתקתק את הרוטב, כך שכדאי שהכל יהיה מוכן...
במחבת מחממים את החמאה ואת שמן הזית (אהרוני ממליץ לפעמים על השילוב הזה. באמת טעים מאד...).
זורקים פנימה את הבצל לדקה של ערבוב. מוסיפים את הצ'ילי והשום לעוד ערבובון קטן.
מוסיפים את האנשובי ונותנים לו להינמס אל תוך המחבת תוך כדי חיתוכו מעדנות בעזרת כף הערבוב שלנו. בסופו של דבר לא יראו אותו, הוא ישמש כתבלין.
מוסיפים מעט פלפל שחור (מלח בסוף לא הוספתי, כי האנשובי דיי מלוח וגם המקרל והפרמז'ן) ואת הפטרוזיליה והצנוברים. מערבבים היטב כחצי דקה ומוסיפים את פיסות המקרל פנימה לעוד ערבוב.
בינתיים הפסטה כבר צריכה להיות מוכנה. מסננים אותה ומעבירים את הכמות הרצוייה לתוך המחבת עם הרוטב. אפשר גם להעביר את הפסטה אחרי הסינון לכלי הגשה ולשפוך את הרוטב מעליו
מערבבים היטב ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ואת הפרמז'ן לעוד ערבוב רציני של הכל, ושלא יישארו דברים למטה.
מגישים בצלחת עמוקה ואוכלים מייד
ישבתי ואכלתי ונהנתי כל כך מכל ביס. ופשוט לא האמנתי שזה מה שיצא לי מהפיוז'ן שעשיתי מכמה מנות של אהרוני שראיתי.
טעים כמו במסעדה!
זה נראה ממש טעים!
השבמחקזה באמת מקל על הבישול כשמכינים את כל המצרכים מראש..
הכי זה מועיל בהקפצות למניהן שצריך לעבוד מהר.
את צופה באהרוני ברשת?
כן, רואה ברשת. אין לי טלויזיה... יש את כל מה שאת רוצה ברשת, אפילו (אולי) קל יותר לראות את המתכונים.
השבמחקיש גם וידאו'ס קצרים מהתכניות, תכניות מלאות ומתכונים בנפרד. זה ממש נוח.
בכלל, נראה לי שאת כל תכניות הבישול אפשר לראות ברשת, אם מחפשים משהו ספציפי...
מזל טוב מותק :) באיזו אלגנטיות החלקת את הפיס אוף אינפורמיישן..
השבמחק