"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 4 בינואר 2012

דלעת ערמונים

נכנסתי לחנות הטבע הקרובה לביתי, בכרכור. רציתי רק לקנות משהו קטן, אולם הדלעת המהממת הזו פשוט לכדה את מבטי ולא יכולתי ללכת מבלי לקחת אותה אתי...

רונית ושירלי בדיוק ישבו עם הילדים בבית הקפה הצמוד ורונית לא התאפקה, שלפה את האייפון וצילמה אותי עם הדלעת המתוקה הזו

ממממ...מעניין מה ייצא ממך בסוף
לקחתי אותה הבייתה ונתתי לזה איזה יום- יומיים, כדי שתבוא לי ההשראה לגביה... כי יכולתי לפרוס ולשים בתנור עם שמן זית

דלעת בת דודה מזמן אחר

או לחתוך לתוך תבשיל כזה או אחר. אולם הרגשתי שהדלעת הזו דורשת להוציא ממנה משהו אחר... אז נתתי לה את הזמן- איזה מזל!

יצאה לי הברקה מדהימה!

דלעת ערמונים ממולאת בקינואה, דוחן, חמוציות ואגוזים

חומרים
דלעת ערמונים (אחת תספיק לשני סועדים, או אולי לשלושה שאינם רעבים במיוחד)
2 כפות קינואה
2 כפות דוחן (אני יודעת שקשה למצוא עכשיו... הצלחתי להשיג בניצת הדובדבן, לא אורגנית)
חופן חמוציות
חופן אגוזי מלך
חופן שמיר

אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
חוצים את הדלעת לשניים ומרוקנים את תוכנה. נוצר חלל.
בצלחת מערבבים יחדיו קינואה, דוחן, חמוציות, שמיר קצוץ ואגוזים קצוצים (אפשר להוסיף פה שום, בזיליקום, סלרי וכו', כיד הדמיון)


מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים 8 כפות מים ומערבבים. אפשר להניח למעט זמן.
בינתיים משמנים מעט את חצאי הדלעת מבחוץ ומניחים בתבנית המיועדת לתנור (פיירקס, נירוסטה וכו'). ממלאים את הדלעות בתערובת. משתדלים לייצב את הדלעות כך שהמים לא יגלשו החוצה יותר מדיי (אני נעזרתי בכרוביות שמילאו את שאר התבנית)


מכניסים לתנור לכשעה, או עד שמרגישים שהדלעות רכות לנעיצת מזלג והקינואה והדוחן מוכנים.

לחלופין, אפשר להתחיל את בישול מיקס הקינואה- דוחן בסיר בנפרד, לבשל חצי זמן בערך ואז למלא בתערובת את חצאי הדלעות. זה יכול לקצר את משך האפייה במעט.

מגישים בצלחות אישיות, עם או בלי תוספות.
זו יכולה להיות מנת פתיחה או תוספת למנות אחרות.






דלעת ערמונים ממולאת עם כרוביות ותבשיל עדשים

זה יפייפה ביותר וטעים להפליא!

9 תגובות:

  1. זה יעבוד גם עם דלורית?או שדלעת ערמונים יש לה משהו מיוחד?..

    השבמחק
    תשובות
    1. דלורית לא יכולה להחליף דלעת ערמונים. היא טעימה מאוד והמרקם שלה שונה מהמירקם של הדלורית לאחר הבישול.

      מחק
  2. יעבוד גם עם דלורית, בהחלט, למה לא?
    בעצם יכול לעבוד עם כל מה שרוצים למלא: פלפלים, בצלים, תפוחי אדמה, עגבניות וכו'.

    לדלעת ערמונים יש טעם מאד מיוחד, משהו רך- ערמוני/ אגוזי כזה

    השבמחק
  3. זו בהחלט היתה דלעת שנועדה לגדולות :)
    אני אוהבת בתמונה את האור שמעל לראש שלך, כמו צינור ישיר של השראה מה לבשל..

    כשתומר ראה את התמונה הוא אמר שזה נראה כמו צפון ניו יורק.

    השבמחק
  4. ראיתי כזו בחנות טבע. ישר שמחתי לקנות, רק שהמוכרת אמרה לי שזו לא דלעת ערמונים לא דלעת יפנית...באמת יש לה טעם מדהים כמו לדלעת ערמונים? (טרם הספיקותי לבשל ממנה משהו אז בינתיים אני רק מתפעלת מהצבע...)

    השבמחק
  5. סליחה תקלה - לא "לא דלעת יפנית".
    היא אמרה שזו כן דלעת יפנית ולא דלעת ערמונים

    השבמחק
  6. גם לי אמרו את זה בחנות. אולם אני מכירה אותה כ"דלעת ערמונים". אז אולי היא מזן יפני כזה או אחר, או בתדודה ממש קרובה של דלעת הערמונים.
    אולי "דלעת ערמונים" הוא הכינוי העממי שלה, כי הטעם שלה מזכיר ערמונים וגם המרקם.

    השבמחק
  7. אני מכירה את זו כדלעת ערמונים - http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.shorashim-store.co.il/Upload/1912%D7%93%D7%9C%D7%A2%D7%AA_%D7%A2%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D.jpg&imgrefurl=http://www.shorashim-store.co.il/Item.asp?product%3D1197&h=360&w=480&sz=33&tbnid=PZgCpU4LXVAtZM:&tbnh=106&tbnw=141&zoom=1&usg=__vuCMjJqY3RVDYsmMLUIxIqnMf4A=&docid=nrQtkFM_orRDrM&sa=X&ei=vVYGUOzxDIOD4gS87NShCQ&ved=0CF4Q9QEwAQ&dur=952

    ואת זו כדלעת יפנית - http://www.google.com/imgres?imgurl=http://chubeza.com/newsletter/wp-content/uploads/2011/07/cury-squash.jpg&imgrefurl=http://chubeza.com/?p%3D5175&h=197&w=189&sz=32&tbnid=s6VHF1y3gw8qCM:&tbnh=109&tbnw=105&zoom=1&usg=__UTzf9arjqZB_wi8umh7w8_PwF8Q=&docid=UevEo5_dWXRS4M&sa=X&ei=9VYGUJjkMNHY4QTzs9WeCQ&ved=0CGYQ9QEwBQ&dur=500

    ושתיהן טעימות ומצוינות. הערמונים קטנות ואישיות. מתאימות לבישול קליל במיקרו (5 דקות לארוחה מהיר וטעימה) היפנית מתאימה בעיני יותר לתנור, לאפייה מושקעת שמתאימה לשלושה אנשים בכיף :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      כנראה שאנחנו באמת לא מדינה עתירת סוגי דלעות, כך שרב הבלבול...

      מחק