נכנסתי לחנות הטבע הקרובה לביתי, בכרכור. רציתי רק לקנות משהו קטן, אולם הדלעת המהממת הזו פשוט לכדה את מבטי ולא יכולתי ללכת מבלי לקחת אותה אתי...
רונית ושירלי בדיוק ישבו עם הילדים בבית הקפה הצמוד ורונית לא התאפקה, שלפה את האייפון וצילמה אותי עם הדלעת המתוקה הזו
לקחתי אותה הבייתה ונתתי לזה איזה יום- יומיים, כדי שתבוא לי ההשראה לגביה... כי יכולתי לפרוס ולשים בתנור עם שמן זית
או לחתוך לתוך תבשיל כזה או אחר. אולם הרגשתי שהדלעת הזו דורשת להוציא ממנה משהו אחר... אז נתתי לה את הזמן- איזה מזל!
יצאה לי הברקה מדהימה!
רונית ושירלי בדיוק ישבו עם הילדים בבית הקפה הצמוד ורונית לא התאפקה, שלפה את האייפון וצילמה אותי עם הדלעת המתוקה הזו
ממממ...מעניין מה ייצא ממך בסוף |
דלעת בת דודה מזמן אחר |
או לחתוך לתוך תבשיל כזה או אחר. אולם הרגשתי שהדלעת הזו דורשת להוציא ממנה משהו אחר... אז נתתי לה את הזמן- איזה מזל!
יצאה לי הברקה מדהימה!
דלעת ערמונים ממולאת בקינואה, דוחן, חמוציות ואגוזים
חומרים
דלעת ערמונים (אחת תספיק לשני סועדים, או אולי לשלושה שאינם רעבים במיוחד)
2 כפות קינואה
2 כפות דוחן (אני יודעת שקשה למצוא עכשיו... הצלחתי להשיג בניצת הדובדבן, לא אורגנית)
חופן חמוציות
חופן אגוזי מלך
חופן שמיר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
חוצים את הדלעת לשניים ומרוקנים את תוכנה. נוצר חלל.
בצלחת מערבבים יחדיו קינואה, דוחן, חמוציות, שמיר קצוץ ואגוזים קצוצים (אפשר להוסיף פה שום, בזיליקום, סלרי וכו', כיד הדמיון)
מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים 8 כפות מים ומערבבים. אפשר להניח למעט זמן.
בינתיים משמנים מעט את חצאי הדלעת מבחוץ ומניחים בתבנית המיועדת לתנור (פיירקס, נירוסטה וכו'). ממלאים את הדלעות בתערובת. משתדלים לייצב את הדלעות כך שהמים לא יגלשו החוצה יותר מדיי (אני נעזרתי בכרוביות שמילאו את שאר התבנית)
מכניסים לתנור לכשעה, או עד שמרגישים שהדלעות רכות לנעיצת מזלג והקינואה והדוחן מוכנים.
לחלופין, אפשר להתחיל את בישול מיקס הקינואה- דוחן בסיר בנפרד, לבשל חצי זמן בערך ואז למלא בתערובת את חצאי הדלעות. זה יכול לקצר את משך האפייה במעט.
מגישים בצלחות אישיות, עם או בלי תוספות.
זו יכולה להיות מנת פתיחה או תוספת למנות אחרות.
דלעת ערמונים ממולאת עם כרוביות ותבשיל עדשים |
זה יפייפה ביותר וטעים להפליא!
זה יעבוד גם עם דלורית?או שדלעת ערמונים יש לה משהו מיוחד?..
השבמחקדלורית לא יכולה להחליף דלעת ערמונים. היא טעימה מאוד והמרקם שלה שונה מהמירקם של הדלורית לאחר הבישול.
מחקיעבוד גם עם דלורית, בהחלט, למה לא?
השבמחקבעצם יכול לעבוד עם כל מה שרוצים למלא: פלפלים, בצלים, תפוחי אדמה, עגבניות וכו'.
לדלעת ערמונים יש טעם מאד מיוחד, משהו רך- ערמוני/ אגוזי כזה
זו בהחלט היתה דלעת שנועדה לגדולות :)
השבמחקאני אוהבת בתמונה את האור שמעל לראש שלך, כמו צינור ישיר של השראה מה לבשל..
כשתומר ראה את התמונה הוא אמר שזה נראה כמו צפון ניו יורק.
ראיתי כזו בחנות טבע. ישר שמחתי לקנות, רק שהמוכרת אמרה לי שזו לא דלעת ערמונים לא דלעת יפנית...באמת יש לה טעם מדהים כמו לדלעת ערמונים? (טרם הספיקותי לבשל ממנה משהו אז בינתיים אני רק מתפעלת מהצבע...)
השבמחקסליחה תקלה - לא "לא דלעת יפנית".
השבמחקהיא אמרה שזו כן דלעת יפנית ולא דלעת ערמונים
גם לי אמרו את זה בחנות. אולם אני מכירה אותה כ"דלעת ערמונים". אז אולי היא מזן יפני כזה או אחר, או בתדודה ממש קרובה של דלעת הערמונים.
השבמחקאולי "דלעת ערמונים" הוא הכינוי העממי שלה, כי הטעם שלה מזכיר ערמונים וגם המרקם.
אני מכירה את זו כדלעת ערמונים - http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.shorashim-store.co.il/Upload/1912%D7%93%D7%9C%D7%A2%D7%AA_%D7%A2%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D.jpg&imgrefurl=http://www.shorashim-store.co.il/Item.asp?product%3D1197&h=360&w=480&sz=33&tbnid=PZgCpU4LXVAtZM:&tbnh=106&tbnw=141&zoom=1&usg=__vuCMjJqY3RVDYsmMLUIxIqnMf4A=&docid=nrQtkFM_orRDrM&sa=X&ei=vVYGUOzxDIOD4gS87NShCQ&ved=0CF4Q9QEwAQ&dur=952
השבמחקואת זו כדלעת יפנית - http://www.google.com/imgres?imgurl=http://chubeza.com/newsletter/wp-content/uploads/2011/07/cury-squash.jpg&imgrefurl=http://chubeza.com/?p%3D5175&h=197&w=189&sz=32&tbnid=s6VHF1y3gw8qCM:&tbnh=109&tbnw=105&zoom=1&usg=__UTzf9arjqZB_wi8umh7w8_PwF8Q=&docid=UevEo5_dWXRS4M&sa=X&ei=9VYGUJjkMNHY4QTzs9WeCQ&ved=0CGYQ9QEwBQ&dur=500
ושתיהן טעימות ומצוינות. הערמונים קטנות ואישיות. מתאימות לבישול קליל במיקרו (5 דקות לארוחה מהיר וטעימה) היפנית מתאימה בעיני יותר לתנור, לאפייה מושקעת שמתאימה לשלושה אנשים בכיף :)
תודה!
מחקכנראה שאנחנו באמת לא מדינה עתירת סוגי דלעות, כך שרב הבלבול...