"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 24 בינואר 2012

רוטב אדום לפסטה ולכל מיני דברים אחרים גם

נכון שילדים מאד אוהבים אוכל "אדום" אז מי אמר שצריכות להיות בו רק עגבניות? או רק רוטב עגבניות? או רק קטשופ?
רוטב אדום יכול להכיל בתוכו כל מיני הפתעות שהילדים שלנו לא בהכרח יידעו שהן שם ואילו אנחנו נדע ונשמח להעניק להם את הרוטב הטעים טעים הזה.
זה טריק שלמדתי כבר מזמן מחברתי יעלה זלאיט ומאז הוא מיושם בהצלחה פה במטבח הבייתי.

החוק הוא שאפשר להכניס פנימה כל מה שהוא אדום וכתום. נשמע פשוט, לא?

חומרים

1 בצל גדול
כמה שיני שום
4-5 עגבניות בשלות, אפשר גם מקופסא
1 גזר
פיסת דלעת
בטטה קטנה
פלפל אדום
1/2 כוס עדשים אדומים
קופסא קטנה של רסק עגבניות (רצוי אורגני, ללא חומרים למיניהם)
תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו

אופן ההכנה


קוצצים את הבצל ומזהיבים עם/ בלי שמן (אפשר על בסיס מעט מאד מים). מוסיפים פרוסות שום וקוביות מהעגבניות. מערבבים, מוסיפים מלח שעוזר להוציא את הנוזלים מהעגבניות.
מבשלים זמן מה, עד שמתקבל מרקם "רוטבי" יותר. זורקים פנימה קוביות מהירקות האחרים


מערבבים היטב, מוסיפים את העדשים, הרסק ומים עד לגובה הירקות ומבשלים עד להתרככות הירקות והעדשים, כרבע שעה לערך


מתבלים באופן חופשי לפי הטעם ומרסקים את הכל בבלנדר מוט, או אם אין, מעבירים לבלנדר/מעבד מזון. מגיעים עד למרקם חלק. טועמים ובודקים אם מידת הסמיכות- דלילות מתאימה לכם. לפעמים יש צורך להוסיף עוד מים



נפלא כרוטב על פסטה, על אורז, או כבסיס למנות של עוף/ בשר וכדומה.
אפשר גם להקפיא במנות.
אפשר לצמצם הנוזלים ולהפוך לממרח עדשים- עגבניות, או לערבב עם טחינה.

בקיצור, נראה לי שאתם כבר תצליחו למצוא מה לעשות עם הרוטב הטעים הזה, נכון?

________________________________________________

*** תגידו, פתאום אני לא בטוחה... אתם שמים לב בכלל ללינקים שבתוך הפוסטים? אלה בד"כ מלים שצבועות בצבע אחר ומובילות לקישורים חיצוניים.
פתאום התעורר בי חשש שיש אנשים שמפספסים... ***

תגובה 1: