יש מעין מערכת סינון כזו שמביאה אליי למייל בכל יום (לפעמים כמה פעמים ביום) לקט ממגוון בלוגי אוכל [משום מה את שלי הוא לא הסכים להכניס עדיין, כי המערכת שלו עברה שדרוגים והוא לא מגיע להוספת בלוגים חדשים. מקווה שבהמשך...].
באחד הלקטים האלה תפס את עיניי מתכון שנראה מאד שונה ומעניין מתוך הבלוג "פתיתים"- 'קוביות דלעת בהל על קרם כרובית וקקאו'. שם מטורף, נכון? יש לו תמונות מעולות, שמסבירות היטב את כל התהליך.
הייתי חייבת לנסות! מאחר ואני חובבת כרובית מושבעת וטעמים מוזרים עושים לי את זה לפעמים (במיוחד בהריון).
מצאתי את הזמן המושלם להתנסות הזו, ארוחת שישי עם האחים שלי, כי תארתי לעצמי שהילדים לא יהיו פרטנרים טובים להתנסות הזו ואם כבר מכינים אז כדאי שיהיו עוד כמה אנשים מלבד בנזוגי ואני, נכון?
הלכתי לגמרי לפי התהליך שמתואר בבלוג, רק החלפתי את הדלעת בדלורית, כי זה מה שהיה לי (וכן, לצורך המתכון הזה אף קילפתי אותה, על אך שאינני נוהגת לעשות זאת).
אה, והחלפתי את החלב הרגיל במים וחלב קוקוס, כך שניתן לומר שיצאה לי גם תוצאה טבעונית למהדרין.
הכרובית מתבשלת לה עם שורשי למון גראס וחלב קוקוס |
בדיוק נעקר לנו צמח שלם של למון גראס ושמרנו את השורשים למשהו... הנה, הגיע המשהו הזה. משתמשים בשורש בלבד, מקלפים אותו מהשכבות היבשות. בד"כ משמש לתבשילים תאילנדיים למיניהם |
קרם הכרובית עם פולי הקקאו |
כאמור, קוביות דלורית במקום דלעת |
בעלי ובמכתש: זרעי כוסברה והל |
הדלורית המתובלנת (והריחנית) |
המנה כולה |
והאמת? לא ממש מסובך, סתם כמה שלבים שצריך לעשות ואז לחבר יחדיו.
ממליצה בחום!
מעולה! איזה כיף שגם אהבתם :)
השבמחקשמח להכיר גם את הבלוג שלך
תודה גל, המתכון זכה פה להצלחה גדולה!
השבמחקממשיכה לעקוב אחריך...