אני יודעת שבעבור מרבית האנשים ביצים שייכות לארוחת בוקר או לארוחת ערב. אולם למה אי אפשר בצהריים בעצם?
שקשוקה היא מנה מזינה ומאד קלה להכנה.
זו מנה שקל להתחיל ממש מאפס, מחומרי הבסיס ולא לוקח הרבה זמן להכין אותה.
אפשר לאכול את השקשוקה כפי שהיא, עם ירקות טריים, עלים ירוקים ונבטים.
מי שלא יכול לוותר יכול גם לטבול לחם, כמובן, אולם בעיניי ממש אפשר להסתדר בלעדיו...
חומרים
בצל קטן
2-3 עגבניות בשלות
1 פלפל אדום מתוק (הארוכים ממש מתוקים. לא להתבלבל עם החריפים!)
מי שאוהב פלפל חריף יכול להוסיף מעט
ביצים לפי הכמות הרצויה (ל-2 אנשים, 4 ביצים זו כמות משביעה)
תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית/ קוקוס/ חמאה עד להזהבה.
מוסיפים את הפלפל אחרי שקצצנו אותו קטן ואם יש גם חריף, זה הזמן להוסיפו כעת
חותכים את העגבניות ומוסיפים אותן ליצירת רוטב. בשלב זה אפשר להוסיף את התבלינים ולסגור את המחבת עם מכסה, כדי שהרוטב "ייעשה"
כשהרוטב מוכן לטעמכם- במרקם ובטעם- שוברים פנימה את הביצים
לפי מידת העשייה האהובה עליכם יהיה משך הבישול.
אם רוצים ביצים נוזליות יותר, אפשר לבשל לזמן קצר יחסית.
אם אוהבים את העיניים קשות אפשר לסגור את המכסה ולבשל קצת יותר
יש גם כאלה שאוהבים את הגירסה המקושקשת של השקשוקה (נסו להגיד שקשוקה מקושקשת) ואז אפשר לערבב פנימה את הביצים ביחד עם הרוטב.
כשהביצים מוכנות מגישים מייד (זה טעים חם). אפשר לפזר מעט גבינה מלוחה מעל בצלחת אם רוצים
שקשוקה היא מנה מזינה ומאד קלה להכנה.
זו מנה שקל להתחיל ממש מאפס, מחומרי הבסיס ולא לוקח הרבה זמן להכין אותה.
אפשר לאכול את השקשוקה כפי שהיא, עם ירקות טריים, עלים ירוקים ונבטים.
מי שלא יכול לוותר יכול גם לטבול לחם, כמובן, אולם בעיניי ממש אפשר להסתדר בלעדיו...
חומרים
בצל קטן
2-3 עגבניות בשלות
1 פלפל אדום מתוק (הארוכים ממש מתוקים. לא להתבלבל עם החריפים!)
מי שאוהב פלפל חריף יכול להוסיף מעט
ביצים לפי הכמות הרצויה (ל-2 אנשים, 4 ביצים זו כמות משביעה)
תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית/ קוקוס/ חמאה עד להזהבה.
מוסיפים את הפלפל אחרי שקצצנו אותו קטן ואם יש גם חריף, זה הזמן להוסיפו כעת
חותכים את העגבניות ומוסיפים אותן ליצירת רוטב. בשלב זה אפשר להוסיף את התבלינים ולסגור את המחבת עם מכסה, כדי שהרוטב "ייעשה"
כשהרוטב מוכן לטעמכם- במרקם ובטעם- שוברים פנימה את הביצים
לפי מידת העשייה האהובה עליכם יהיה משך הבישול.
אם רוצים ביצים נוזליות יותר, אפשר לבשל לזמן קצר יחסית.
אם אוהבים את העיניים קשות אפשר לסגור את המכסה ולבשל קצת יותר
יש גם כאלה שאוהבים את הגירסה המקושקשת של השקשוקה (נסו להגיד שקשוקה מקושקשת) ואז אפשר לערבב פנימה את הביצים ביחד עם הרוטב.
כשהביצים מוכנות מגישים מייד (זה טעים חם). אפשר לפזר מעט גבינה מלוחה מעל בצלחת אם רוצים
אפשר לאכול, כאמור, עם לחם |
ואפשר גם בלי (יאמי! רוקטים מהגינה!) |
המהדרין מקשקשים את החלבון של הביצה עם הרוטב ומשאירים רק את החלמונים גלויים.
השבמחקועוד: ביצים לא.צהריים אצלי:
מטגנת בצל, מוסיפה קוביות קישואים, עשבי תבלין, בסוף בסוף שופכת על זה ביצה (כמו חביתה). מאוד אוהבת.
מיכל
וואללה? אף פעם לא נתקלתי רק בחלמונים... מעניין.
השבמחקוהמנה שתארת נשמעת מאד דומה ללצ'ו ההונגרי. מכירה את זה עם קישואים מגורדים.