"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 19 בפברואר 2012

שקשוקה

אני יודעת שבעבור מרבית האנשים ביצים שייכות לארוחת בוקר או לארוחת ערב. אולם למה אי אפשר בצהריים בעצם?
שקשוקה היא מנה מזינה ומאד קלה להכנה.
זו מנה שקל להתחיל ממש מאפס, מחומרי הבסיס ולא לוקח הרבה זמן להכין אותה.
אפשר לאכול את השקשוקה כפי שהיא, עם ירקות טריים, עלים ירוקים ונבטים.
מי שלא יכול לוותר יכול גם לטבול לחם, כמובן, אולם בעיניי ממש אפשר להסתדר בלעדיו...

חומרים

בצל קטן
2-3 עגבניות בשלות
1 פלפל אדום מתוק (הארוכים ממש מתוקים. לא להתבלבל עם החריפים!)
מי שאוהב פלפל חריף יכול להוסיף מעט
ביצים לפי הכמות הרצויה (ל-2 אנשים, 4 ביצים זו כמות משביעה)
תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית/ קוקוס/ חמאה עד להזהבה.
מוסיפים את הפלפל אחרי שקצצנו אותו קטן ואם יש גם חריף, זה הזמן להוסיפו כעת


חותכים את העגבניות ומוסיפים אותן ליצירת רוטב. בשלב זה אפשר להוסיף את התבלינים ולסגור את המחבת עם מכסה, כדי שהרוטב "ייעשה"


כשהרוטב מוכן לטעמכם- במרקם ובטעם- שוברים פנימה את הביצים


לפי מידת העשייה האהובה עליכם יהיה משך הבישול.
אם רוצים ביצים נוזליות יותר, אפשר לבשל לזמן קצר יחסית.
אם אוהבים את העיניים קשות אפשר לסגור את המכסה ולבשל קצת יותר


יש גם כאלה שאוהבים את הגירסה המקושקשת של השקשוקה (נסו להגיד שקשוקה מקושקשת) ואז אפשר לערבב פנימה את הביצים ביחד עם הרוטב.

כשהביצים מוכנות מגישים מייד (זה טעים חם). אפשר לפזר מעט גבינה מלוחה מעל בצלחת אם רוצים

אפשר לאכול, כאמור, עם לחם
ואפשר גם בלי (יאמי! רוקטים מהגינה!)

2 תגובות:

  1. המהדרין מקשקשים את החלבון של הביצה עם הרוטב ומשאירים רק את החלמונים גלויים.

    ועוד: ביצים לא.צהריים אצלי:
    מטגנת בצל, מוסיפה קוביות קישואים, עשבי תבלין, בסוף בסוף שופכת על זה ביצה (כמו חביתה). מאוד אוהבת.
    מיכל

    השבמחק
  2. וואללה? אף פעם לא נתקלתי רק בחלמונים... מעניין.
    והמנה שתארת נשמעת מאד דומה ללצ'ו ההונגרי. מכירה את זה עם קישואים מגורדים.

    השבמחק