"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 20 בפברואר 2012

סלט כרוב מגניב

עוד לא ממש יצא לי לכתוב פה הרבה על סלטים. אולי כי לפעמים הם חלק מארוחה ואינם מהווים ארוחה בפני עצמה, על אף שיש כאלה שהם בהחלט ארוחה ובעיקר, כי הבלוג הזה נולד בחורף ובחורף אני אוכלת פחות סלטים טריים ויותר דברים מבושלים עם תוספות של טריים למיניהם, כמו עלים ירוקים, נבטים או קצת ירקות חתוכים בצד.

ופתאום התחזק לי סלט כרוב. זכרתי שיש לי כרוב אחד במקרר, שמחכה לראות מה ייסגר איתו וגם הייתי צריכה להביא באותו הערב מנה כלשהי לקורס שאני משתתפת בו, כך שהיה לי תרוץ נפלא.
בפועל, הסלט יצא כ"כ טעים שבהחלט יכול היה להוות ארוחה בפני עצמה.

חומרים

כרוב בינוני
חופן עלי רוקט/ אורוגולה או מיקס, אפשר גם חבילת בייבי
בצל ירוק (כמה שאוהבים)
נבטים (מכל סוג שיש לכם ושאתם אוהבים. אני השתמשתי בנבטי הבית-  חילבה)
1-2 כפות חמוציות
1-2 כפות אגוזי מלך (אפשר גם אחרים)
רוטב: שמן זית, לימון, מלח

אופן ההכנה

קוצצים את הכרוב הכי קטן שאפשר (נעזרתי במעבד מזון וזה יצא קטן וכייפי)


מוסיפים פנימה את העלים הירוקים הקצוצים ואת החמוציות והאגוזים


שופכים מיץ מחצי לימון ומערבבים היטב (אפשר עם הידיים) ואז מוסיפים מלח ושמן זית, אחרי העיסוי בלימון.
טועמים, מתקנים ו...מגישים.
יצא ממש ממש יאמי, הפתעתי את עצמי, באמת. לא ציפיתי שסלט כרוב יערב לחכי כל כך



אפשר לאכול מיד, או אחרי שמירה במקרר.
כל מי שאכל חשב בהתחלה שמדובר בסלט קינואה או בורגול (כי הכרוב היה ממש קטן).

בדיעבד, חשבתי על זה שאפשר גם להוסיף פנימה נתחי עוף/ בשר/ פסטרמה, או קטניות למיניהן, או טופו...
כלומר, בהחלט יכול להשתדרג לארוחה שלמה.

2 תגובות:

  1. הכנתי ויצא טעים לאללה!
    מאחר ואין לי פוד פרוססור, חתכתי את הכרוב לרצועות לא ממש קטנות, ואת אגוזי המלך החלפתי בשקדים פרוסים שהיו לי בבית - עדיין יצא מעולה, תודה!

    השבמחק
  2. ברור שיצא מעולה!
    הקומבינציות הן אינסופיות.
    בהחלט לא חייבים מעבד מזון. זה רק מקל על העבודה למי שיש 0את יודעת כמה פעמים בכלל לא טרחתי להוציאו מהארון?)

    השבמחק