עוד לא ממש יצא לי לכתוב פה הרבה על סלטים. אולי כי לפעמים הם חלק מארוחה ואינם מהווים ארוחה בפני עצמה, על אף שיש כאלה שהם בהחלט ארוחה ובעיקר, כי הבלוג הזה נולד בחורף ובחורף אני אוכלת פחות סלטים טריים ויותר דברים מבושלים עם תוספות של טריים למיניהם, כמו עלים ירוקים, נבטים או קצת ירקות חתוכים בצד.
ופתאום התחזק לי סלט כרוב. זכרתי שיש לי כרוב אחד במקרר, שמחכה לראות מה ייסגר איתו וגם הייתי צריכה להביא באותו הערב מנה כלשהי לקורס שאני משתתפת בו, כך שהיה לי תרוץ נפלא.
בפועל, הסלט יצא כ"כ טעים שבהחלט יכול היה להוות ארוחה בפני עצמה.
חומרים
כרוב בינוני
חופן עלי רוקט/ אורוגולה או מיקס, אפשר גם חבילת בייבי
בצל ירוק (כמה שאוהבים)
נבטים (מכל סוג שיש לכם ושאתם אוהבים. אני השתמשתי בנבטי הבית- חילבה)
1-2 כפות חמוציות
1-2 כפות אגוזי מלך (אפשר גם אחרים)
רוטב: שמן זית, לימון, מלח
אופן ההכנה
קוצצים את הכרוב הכי קטן שאפשר (נעזרתי במעבד מזון וזה יצא קטן וכייפי)
מוסיפים פנימה את העלים הירוקים הקצוצים ואת החמוציות והאגוזים
שופכים מיץ מחצי לימון ומערבבים היטב (אפשר עם הידיים) ואז מוסיפים מלח ושמן זית, אחרי העיסוי בלימון.
טועמים, מתקנים ו...מגישים.
יצא ממש ממש יאמי, הפתעתי את עצמי, באמת. לא ציפיתי שסלט כרוב יערב לחכי כל כך
אפשר לאכול מיד, או אחרי שמירה במקרר.
כל מי שאכל חשב בהתחלה שמדובר בסלט קינואה או בורגול (כי הכרוב היה ממש קטן).
בדיעבד, חשבתי על זה שאפשר גם להוסיף פנימה נתחי עוף/ בשר/ פסטרמה, או קטניות למיניהן, או טופו...
כלומר, בהחלט יכול להשתדרג לארוחה שלמה.
ופתאום התחזק לי סלט כרוב. זכרתי שיש לי כרוב אחד במקרר, שמחכה לראות מה ייסגר איתו וגם הייתי צריכה להביא באותו הערב מנה כלשהי לקורס שאני משתתפת בו, כך שהיה לי תרוץ נפלא.
בפועל, הסלט יצא כ"כ טעים שבהחלט יכול היה להוות ארוחה בפני עצמה.
חומרים
כרוב בינוני
חופן עלי רוקט/ אורוגולה או מיקס, אפשר גם חבילת בייבי
בצל ירוק (כמה שאוהבים)
נבטים (מכל סוג שיש לכם ושאתם אוהבים. אני השתמשתי בנבטי הבית- חילבה)
1-2 כפות חמוציות
1-2 כפות אגוזי מלך (אפשר גם אחרים)
רוטב: שמן זית, לימון, מלח
אופן ההכנה
קוצצים את הכרוב הכי קטן שאפשר (נעזרתי במעבד מזון וזה יצא קטן וכייפי)
מוסיפים פנימה את העלים הירוקים הקצוצים ואת החמוציות והאגוזים
שופכים מיץ מחצי לימון ומערבבים היטב (אפשר עם הידיים) ואז מוסיפים מלח ושמן זית, אחרי העיסוי בלימון.
טועמים, מתקנים ו...מגישים.
יצא ממש ממש יאמי, הפתעתי את עצמי, באמת. לא ציפיתי שסלט כרוב יערב לחכי כל כך
אפשר לאכול מיד, או אחרי שמירה במקרר.
כל מי שאכל חשב בהתחלה שמדובר בסלט קינואה או בורגול (כי הכרוב היה ממש קטן).
בדיעבד, חשבתי על זה שאפשר גם להוסיף פנימה נתחי עוף/ בשר/ פסטרמה, או קטניות למיניהן, או טופו...
כלומר, בהחלט יכול להשתדרג לארוחה שלמה.
הכנתי ויצא טעים לאללה!
השבמחקמאחר ואין לי פוד פרוססור, חתכתי את הכרוב לרצועות לא ממש קטנות, ואת אגוזי המלך החלפתי בשקדים פרוסים שהיו לי בבית - עדיין יצא מעולה, תודה!
ברור שיצא מעולה!
השבמחקהקומבינציות הן אינסופיות.
בהחלט לא חייבים מעבד מזון. זה רק מקל על העבודה למי שיש 0את יודעת כמה פעמים בכלל לא טרחתי להוציאו מהארון?)