בדרכו חזרה מהאוניברסיטה, בקשתי מדוד שיעצור בפרדיס, אצל מוכר הדגים.
הוא עשה קנייה נחמדה ביותר וחזר בין השאר גם עם שלושה דגי לברק.
חשבנו שנכין אותם כבר למחרת, אולם יצא שהם חיכו לנו כמה ימים במקרר.
היה בהחלט שווה לחכות, כי יצא ממש טעים וזה כ"כ פשוט להכנה...
אפשר להכין כך כל דג בתנור, לדעתי.
חומרים
דגים לפי מספר האנשים הסועדים (אנחנו הכנו, כאמור, 3 דגים שהספיקו לחמישתנו בכייף. כולם אכלו, בכמות כזו או אחרת)
לרוטב: 80-100 גרם חמאה (אני יודעת, יש כאלה שזה ייראה להם הרבה. אני אוהבת ולא רואה כל בעיה עם זה...)
4-5 שיני שום
מיץ מחצי לימון
1-2 כפיות מלח גס
2 בצלים בינוניים
אופן ההכנה
אם הדגים לא מנוקים ואתם יודעים איך לעשות זאת, לכו על זה. אנחנו קנינו דגים מנוקים כבר.
במחבת המסתי את החמאה והוספתי לה את פרוסות שיני השום להזהבה, ואת המלח. נתתי לזה כמה דקות והוספתי גם את מיץ הלימון. אחרי בעבוע וערבוב קל הנחתי בצד
חיממתי תנור ל 180 מעלות והנחתי את הדגים בתבנית (טעות, כדאי לשים נייר אפייה בלי כל החומרים המזיקים, כמובן. זה פשוט מקל על הניקוי אח"כ... איכשהו שכחתי מזה).
שפכתי מעליהם את הרוטב בצורה שווה פחות או יותר ורגע לפני שהכנסתי לתנור החלטתי להצפין להם בבטן חצאי בצלים. החלטה נבונה ביותר!
הכנסתי לתנור לכ-20 דקות, עד שהם היו רכים וריחניים (אח, איזה ריח התפשט לו בבית).
מניחה שאפשר לעשות בצורה דומה על הגריל בחוץ (ביום לא חורפי וגשום...).
במקביל פרסתי בטטות דק דק דק, שפכתי חמאה מומסת ומלח גס מעל והכנסתי לאותו התנור, רק קצת קודם, כדי שיהיה להן פור על הדגים ושתוכלנה לצאת ביחד (הן היו צריכות 30-40 דקות בערך).
על הגז הכנתי שעועית ירוקה בסיר וכשהיא הייתה מוכנה המסתי מעליה קצת (נו, אתם בטח משערים...) חמאה ומלח.
כך שהייתה לנו ארוחה חמאתית להפליא.
כל מי שמרים גבה יכול לדבר אתי על זה, או להחליף בשמן זית, או בשמן קוקוס בלי בעיה.
מרוב שזה היה טעים, שכחתי לצלם את התוצאה הסופית... משאירה את זה לדמיון שלכם.
הוא עשה קנייה נחמדה ביותר וחזר בין השאר גם עם שלושה דגי לברק.
חשבנו שנכין אותם כבר למחרת, אולם יצא שהם חיכו לנו כמה ימים במקרר.
היה בהחלט שווה לחכות, כי יצא ממש טעים וזה כ"כ פשוט להכנה...
אפשר להכין כך כל דג בתנור, לדעתי.
חומרים
דגים לפי מספר האנשים הסועדים (אנחנו הכנו, כאמור, 3 דגים שהספיקו לחמישתנו בכייף. כולם אכלו, בכמות כזו או אחרת)
לרוטב: 80-100 גרם חמאה (אני יודעת, יש כאלה שזה ייראה להם הרבה. אני אוהבת ולא רואה כל בעיה עם זה...)
4-5 שיני שום
מיץ מחצי לימון
1-2 כפיות מלח גס
2 בצלים בינוניים
אופן ההכנה
אם הדגים לא מנוקים ואתם יודעים איך לעשות זאת, לכו על זה. אנחנו קנינו דגים מנוקים כבר.
במחבת המסתי את החמאה והוספתי לה את פרוסות שיני השום להזהבה, ואת המלח. נתתי לזה כמה דקות והוספתי גם את מיץ הלימון. אחרי בעבוע וערבוב קל הנחתי בצד
חיממתי תנור ל 180 מעלות והנחתי את הדגים בתבנית (טעות, כדאי לשים נייר אפייה בלי כל החומרים המזיקים, כמובן. זה פשוט מקל על הניקוי אח"כ... איכשהו שכחתי מזה).
שפכתי מעליהם את הרוטב בצורה שווה פחות או יותר ורגע לפני שהכנסתי לתנור החלטתי להצפין להם בבטן חצאי בצלים. החלטה נבונה ביותר!
הכנסתי לתנור לכ-20 דקות, עד שהם היו רכים וריחניים (אח, איזה ריח התפשט לו בבית).
מניחה שאפשר לעשות בצורה דומה על הגריל בחוץ (ביום לא חורפי וגשום...).
במקביל פרסתי בטטות דק דק דק, שפכתי חמאה מומסת ומלח גס מעל והכנסתי לאותו התנור, רק קצת קודם, כדי שיהיה להן פור על הדגים ושתוכלנה לצאת ביחד (הן היו צריכות 30-40 דקות בערך).
על הגז הכנתי שעועית ירוקה בסיר וכשהיא הייתה מוכנה המסתי מעליה קצת (נו, אתם בטח משערים...) חמאה ומלח.
כך שהייתה לנו ארוחה חמאתית להפליא.
כל מי שמרים גבה יכול לדבר אתי על זה, או להחליף בשמן זית, או בשמן קוקוס בלי בעיה.
מרוב שזה היה טעים, שכחתי לצלם את התוצאה הסופית... משאירה את זה לדמיון שלכם.
נראה טעים ולא קשה להכנה!
השבמחקאנסה השבוע
תודה רבה על הפוסט
בשמחה!
מחקספרי איך יצא