"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 25 במרץ 2012

סלט ירוק

לפעמים הדברים הכי בנאליים ויומיומיים הם אלה שאני פשוט שוכחת "לדבר" עליהם.
סלט ירוק, במיוחד בעונה הזו, הוא כ"כ שגור אצלנו, שזה באמת נראה לי מובן מאליו.
ואז אתמול, אחרי שצפינו סופסוף ב hungry for change חשבתי על זה שזה לא כזה טריויאלי ויומיומי עבור מרבית האנשים ושכן צריך לדבר על סלטים ירוקים ועל איך משלבים עוד ירוקים ביומיום באופן קבוע.

הסלט הירוק אצלנו תמיד משתנה, בהתאם לעונה ולמה שיש בבית: בחוץ או בפנים.
בעונה הזו עוד יש לא מעט ירוקים בחוץ ואנחנו משתדלים לנצל את זה עד תֹם.

חומרים

שפע של עלי רוקט
עלים (אפשר גם פרחים) של כובע הנזיר
עלים צעירים של חרציות
מנגולדים (הכי צעירים וקטנים)
עלי תרד
עלי חרדל
כמה עלי חסה (לפי גודל הסלט הנחוץ)
1-2 מלפפונים
אגוזים למיניהם
נבטים מסוגים שונים (אם יש)
לרוטב: 2 כפות שמן זית, 1 כף רוטב סויה, 1/2-1 כף סילאן, 1 כף חרדל (אפשר לוותר עליו פה כי העלים דיי חריפים)
**** כמובן שאפשר להוסיף על עלה ירוק שמתאים לכם: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, שמיר, שומר ועוד *****

אופן ההכנה

קוצצים את כל העלים

בעלי הביא המון רוקטים מהגינה 

מוסיפים אגוזים קצוצים ונבטים ומערבבים היטב.
מערבבים יחדיו את רכיבי הרוטב (אפשר, כמובן) להכין גם רטבים אחרים לגמרי, אם אתם לא אוהבים את אחד המרכיבים, או אם הוא פשוט לא בהישג ידכם.
יוצקים את הרוטב על הסלט ממש לפני ההגשה

כזה שפע נפלא יש מסביבנו!

בתאבון ואביב שמח לכולנו!

7 תגובות:

  1. גם אני צפיתי בHUNGRY FOR CHANGE חבל שלא כולם יכולים, חשוב לראות. טריוויאלי לנו אבל לא לכולם....

    השבמחק
  2. אז יאללה, להפיץ לכל עבר.
    מישהו כבר "יעלה בחכה" שנזרוק...

    השבמחק
  3. אני אוהבת סלט כזה לארוחת בוקר.
    נסי להוסיף עלי נענע וגרידת לימון.
    כל כך הרבה רעננות זה מוסיף

    השבמחק
    תשובות
    1. וכמובן לא מוותרת על כובע הנזיר פרחים ועלים והרבהההההה

      מחק
  4. איזה קטע, יש לי בדיוק את אותה קערת הסלט :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. קטעים!
      קיבלתי אותה פעם מתנה מדודה של בעלי (איך אני זוכרת בכלל?)

      מחק
  5. אני עושה לי משו כזה כל יום לסיפתח של צהרים,ומוסיפה גם פטריה אחת [פעם שמפי, פעם יער, מה שיש], לפעמים גם תפוז חתוך. לרוטב מוסיפה קצת צ'ילי, מיץ רימונים ושמן שומשום - יוצא מאד כייפי.

    ענת

    השבמחק