לפעמים הדברים הכי בנאליים ויומיומיים הם אלה שאני פשוט שוכחת "לדבר" עליהם.
סלט ירוק, במיוחד בעונה הזו, הוא כ"כ שגור אצלנו, שזה באמת נראה לי מובן מאליו.
ואז אתמול, אחרי שצפינו סופסוף ב hungry for change חשבתי על זה שזה לא כזה טריויאלי ויומיומי עבור מרבית האנשים ושכן צריך לדבר על סלטים ירוקים ועל איך משלבים עוד ירוקים ביומיום באופן קבוע.
הסלט הירוק אצלנו תמיד משתנה, בהתאם לעונה ולמה שיש בבית: בחוץ או בפנים.
בעונה הזו עוד יש לא מעט ירוקים בחוץ ואנחנו משתדלים לנצל את זה עד תֹם.
חומרים
שפע של עלי רוקט
עלים (אפשר גם פרחים) של כובע הנזיר
עלים צעירים של חרציות
מנגולדים (הכי צעירים וקטנים)
עלי תרד
עלי חרדל
כמה עלי חסה (לפי גודל הסלט הנחוץ)
1-2 מלפפונים
אגוזים למיניהם
נבטים מסוגים שונים (אם יש)
לרוטב: 2 כפות שמן זית, 1 כף רוטב סויה, 1/2-1 כף סילאן, 1 כף חרדל (אפשר לוותר עליו פה כי העלים דיי חריפים)
**** כמובן שאפשר להוסיף על עלה ירוק שמתאים לכם: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, שמיר, שומר ועוד *****
אופן ההכנה
קוצצים את כל העלים
מוסיפים אגוזים קצוצים ונבטים ומערבבים היטב.
מערבבים יחדיו את רכיבי הרוטב (אפשר, כמובן) להכין גם רטבים אחרים לגמרי, אם אתם לא אוהבים את אחד המרכיבים, או אם הוא פשוט לא בהישג ידכם.
יוצקים את הרוטב על הסלט ממש לפני ההגשה
בתאבון ואביב שמח לכולנו!
סלט ירוק, במיוחד בעונה הזו, הוא כ"כ שגור אצלנו, שזה באמת נראה לי מובן מאליו.
ואז אתמול, אחרי שצפינו סופסוף ב hungry for change חשבתי על זה שזה לא כזה טריויאלי ויומיומי עבור מרבית האנשים ושכן צריך לדבר על סלטים ירוקים ועל איך משלבים עוד ירוקים ביומיום באופן קבוע.
הסלט הירוק אצלנו תמיד משתנה, בהתאם לעונה ולמה שיש בבית: בחוץ או בפנים.
בעונה הזו עוד יש לא מעט ירוקים בחוץ ואנחנו משתדלים לנצל את זה עד תֹם.
חומרים
שפע של עלי רוקט
עלים (אפשר גם פרחים) של כובע הנזיר
עלים צעירים של חרציות
מנגולדים (הכי צעירים וקטנים)
עלי תרד
עלי חרדל
כמה עלי חסה (לפי גודל הסלט הנחוץ)
1-2 מלפפונים
אגוזים למיניהם
נבטים מסוגים שונים (אם יש)
לרוטב: 2 כפות שמן זית, 1 כף רוטב סויה, 1/2-1 כף סילאן, 1 כף חרדל (אפשר לוותר עליו פה כי העלים דיי חריפים)
**** כמובן שאפשר להוסיף על עלה ירוק שמתאים לכם: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, שמיר, שומר ועוד *****
אופן ההכנה
קוצצים את כל העלים
בעלי הביא המון רוקטים מהגינה |
מוסיפים אגוזים קצוצים ונבטים ומערבבים היטב.
מערבבים יחדיו את רכיבי הרוטב (אפשר, כמובן) להכין גם רטבים אחרים לגמרי, אם אתם לא אוהבים את אחד המרכיבים, או אם הוא פשוט לא בהישג ידכם.
יוצקים את הרוטב על הסלט ממש לפני ההגשה
כזה שפע נפלא יש מסביבנו! |
בתאבון ואביב שמח לכולנו!
גם אני צפיתי בHUNGRY FOR CHANGE חבל שלא כולם יכולים, חשוב לראות. טריוויאלי לנו אבל לא לכולם....
השבמחקאז יאללה, להפיץ לכל עבר.
השבמחקמישהו כבר "יעלה בחכה" שנזרוק...
אני אוהבת סלט כזה לארוחת בוקר.
השבמחקנסי להוסיף עלי נענע וגרידת לימון.
כל כך הרבה רעננות זה מוסיף
וכמובן לא מוותרת על כובע הנזיר פרחים ועלים והרבהההההה
מחקאיזה קטע, יש לי בדיוק את אותה קערת הסלט :-)
השבמחקקטעים!
מחקקיבלתי אותה פעם מתנה מדודה של בעלי (איך אני זוכרת בכלל?)
אני עושה לי משו כזה כל יום לסיפתח של צהרים,ומוסיפה גם פטריה אחת [פעם שמפי, פעם יער, מה שיש], לפעמים גם תפוז חתוך. לרוטב מוסיפה קצת צ'ילי, מיץ רימונים ושמן שומשום - יוצא מאד כייפי.
השבמחקענת