מכירים את התופעה הזו (שבד"כ מייחסים לנשים בהריון) שבה נתקלים במשהו בפעם הראשונה ואז מגלים עוד ועוד ועוד ועוד ממנו? כאילו, מה, לא ראיתי את זה קודם?
אז זהו שלא!
בשיטוט הראשון שלי בפינטרסט של ניצן, כשהחלטתי ללמוד את הדבר המגניב הזה, נכנסתי "סתם" לפינים בנושא raw food ותמונה אחת תפסה את עיניי, של שכבות של ירקות בצנצנת זכוכית.
התחלתי לקרוא וגיליתי שמדובר ברעיון מגניב להכנת סלטים מראש, בצנצנת זכוכית.
ואז גיליתי עולם ומלואו!!! מסתבר שזו תופעה ידועה ומוכרת בבלוגי ואתרי אוכל למיניהם( פה יש דוגמא, למשל. וגם פה), שעד עכשיו לא נתקלתי בה, והיא כזו מגניבה!
זו דרך נפלאה לאנשים עובדים ועסוקים להכין לעצמם סטוק של סלט לכמה ימים מראש, יש שאפילו מחזיקים שבוע. ארוחת צהריים/ בוקר/ ערב מושלמת, במיוחד כשאוכלים מחוץ לבית, אם בעבודה, בלימודים ובטיולים.
יש פה טכניקה שצריך להכיר את הכללים שלה, שאינם רבים, ואז אפשר פשוט לשחק ולהגיע לתוצאות מאד מאד מגניבות.
הרעיון הבסיסי הוא שהרוטב נכנס לצנצנת ראשון והוא צריך להיות הכי רחוק מהשכבה של העלים הירוקים שתהיה תמיד למעלה.
הנה תרשים מעולה שמסביר את העקרונות הפשוטים האלה בצורה נפלאה.
הכי קרוב לרוטב אפשר לשים ירקות כמו גזר, צנוניות, כרוב, פלפלים, חומוסים ועוד.
בשכבה שאחרי אפשר לשים מלפפונים, ברוקולי, אפונה, עגבניות, פטריות, אגוזים למיניהם.
אפשר לשלב גם אורז מלא, קינואה, טופו, עוף וכל מה שרוצים.
בשכבה האחרונה והעליונה שמים את כל העלים הירוקים למיניהם: חסות, רוקט, פטרוזיליה, תרד, מנגולד ועוד.
בשביל ההתחלה הכנתי 2 צנצנות (דרך נפלאה להשתמש בכל אותן צנצנות זכוכית שמצטברות לי מהטחינה, הסילאן וחמאות האגוזים למיניהן):
האחת עם רוטב הבית שלנו: שמן זית, רוטב סויה, חרדל וסילאן
השנייה בסגנון יותר אסיאתי עם רוטב של: שמן זית, כמה טיפות שמן שומשום, רוטב סויה, מעט סילאן, שום וג'ינג'ר קצוצים
סוגרים את הצנצנת ושומרים בקרור. יודעי דבר אומרים שזה נשמר טרי ואכיל במשך 4-7 ימים.
מאחר ואני אוהבת לאכול דברים טריים אני אעשה נסיון ואראה איך זה מרגיש לי.
הרעיון מדליק, הביצוע פשוט ביותר וזו דרך נחמדה לדאוג לאספקה לכמה ימים מראש, עבור מי שהסגנון הזה מתאים לו.
מי ניסה ורוצה לספר איך זה עבורו?
* הצנצנת הראשונה נוסתה אחרי יום במקרר. יצאה מצויין. הירקות טריים, הרוטב מעולה.
** הצנצנת השנייה (נו, העאלק אסיאתית) נוסתה לאחר 3 ימים. פשוט כי שכחתי אותה שם. גם היא הייתה ממש סבבה באופן שמאד הפתיע אותי.
אז כנראה שזה באמת עובד, אם אתם מאמינים לי...
אז זהו שלא!
בשיטוט הראשון שלי בפינטרסט של ניצן, כשהחלטתי ללמוד את הדבר המגניב הזה, נכנסתי "סתם" לפינים בנושא raw food ותמונה אחת תפסה את עיניי, של שכבות של ירקות בצנצנת זכוכית.
התחלתי לקרוא וגיליתי שמדובר ברעיון מגניב להכנת סלטים מראש, בצנצנת זכוכית.
ואז גיליתי עולם ומלואו!!! מסתבר שזו תופעה ידועה ומוכרת בבלוגי ואתרי אוכל למיניהם( פה יש דוגמא, למשל. וגם פה), שעד עכשיו לא נתקלתי בה, והיא כזו מגניבה!
זו דרך נפלאה לאנשים עובדים ועסוקים להכין לעצמם סטוק של סלט לכמה ימים מראש, יש שאפילו מחזיקים שבוע. ארוחת צהריים/ בוקר/ ערב מושלמת, במיוחד כשאוכלים מחוץ לבית, אם בעבודה, בלימודים ובטיולים.
יש פה טכניקה שצריך להכיר את הכללים שלה, שאינם רבים, ואז אפשר פשוט לשחק ולהגיע לתוצאות מאד מאד מגניבות.
הרעיון הבסיסי הוא שהרוטב נכנס לצנצנת ראשון והוא צריך להיות הכי רחוק מהשכבה של העלים הירוקים שתהיה תמיד למעלה.
הנה תרשים מעולה שמסביר את העקרונות הפשוטים האלה בצורה נפלאה.
הכי קרוב לרוטב אפשר לשים ירקות כמו גזר, צנוניות, כרוב, פלפלים, חומוסים ועוד.
בשכבה שאחרי אפשר לשים מלפפונים, ברוקולי, אפונה, עגבניות, פטריות, אגוזים למיניהם.
אפשר לשלב גם אורז מלא, קינואה, טופו, עוף וכל מה שרוצים.
בשכבה האחרונה והעליונה שמים את כל העלים הירוקים למיניהם: חסות, רוקט, פטרוזיליה, תרד, מנגולד ועוד.
בשביל ההתחלה הכנתי 2 צנצנות (דרך נפלאה להשתמש בכל אותן צנצנות זכוכית שמצטברות לי מהטחינה, הסילאן וחמאות האגוזים למיניהן):
תודו שזה נראה נפלא! |
האחת עם רוטב הבית שלנו: שמן זית, רוטב סויה, חרדל וסילאן
עם: גזר, כרוב סגול, גמבה, אגוזי מלך וחסה |
השנייה בסגנון יותר אסיאתי עם רוטב של: שמן זית, כמה טיפות שמן שומשום, רוטב סויה, מעט סילאן, שום וג'ינג'ר קצוצים
עם: קולרבי, זוקיני, גזר, קנפיו (דלעת כבושה, כזו של סושי), כרוב סגול, סרדינים בשמן זית (אפשר בטח גם טריים על האש), בצל ירוק ועלי מנגולד |
סוגרים את הצנצנת ושומרים בקרור. יודעי דבר אומרים שזה נשמר טרי ואכיל במשך 4-7 ימים.
מאחר ואני אוהבת לאכול דברים טריים אני אעשה נסיון ואראה איך זה מרגיש לי.
הרעיון מדליק, הביצוע פשוט ביותר וזו דרך נחמדה לדאוג לאספקה לכמה ימים מראש, עבור מי שהסגנון הזה מתאים לו.
מי ניסה ורוצה לספר איך זה עבורו?
* הצנצנת הראשונה נוסתה אחרי יום במקרר. יצאה מצויין. הירקות טריים, הרוטב מעולה.
** הצנצנת השנייה (נו, העאלק אסיאתית) נוסתה לאחר 3 ימים. פשוט כי שכחתי אותה שם. גם היא הייתה ממש סבבה באופן שמאד הפתיע אותי.
אז כנראה שזה באמת עובד, אם אתם מאמינים לי...
מגניב!!!!
השבמחקאהבתי
השבמחקרעין טוב.
השבמחקושאלה,
אם הצנצנת של סילאן מהיכן המכסה שלה.?
לא הבנתי את השאלה עידית...
מחקמקסים
מחקגם אני הסתכלתי על התמונה וחשבתי לעצמי
מחקמאיפה המכסה, אז אם מסתכלים טוב רואים שזה מכסה רגיל לגמרי בדיוק כמו הצנצנת השניה, פשוט כנראה שיש משהו מאחורה שנותן לזה מראה של ידית מיוחדת... קטעים...
אבל בשביל לאכול מוזגים לקערה נכון?
השבמחקאיך שנוח לך, כמובן... תלוי איפה את נמצאת...
מחקאפשר לשקשק לערבוב ולאכול מהצנצנת ואפשר כמובן להעביר לקערה...
אז זה בעצם לארוחה אחת, נכון? כי אחרי הערבוב גם אם מעבירים לקערה זה כבר לא נשמר אותו דבר
מחקגודל הצנצנת תלוי, כמובן, בך.
מחקאם את/ה אדם אחד, תוכל/י להכין צנצנת בגודל קטן יותר ואז לא יהיה צורך "לבזבז" אם כי סלט בהחלט נשמר במקרר לכמה שעות, מגיד עד לארוחת ערב...
אצלנו זה גודל נפלא לשני אנשים, או לאדם אחד מאד רעב שזה בסיס ארוחתו.
אפשר להוסיף לזה מנת חלבון כלשהי בשר/עוף/ דג/ קטניות וכו' וזו ארוחה נפלאה.
נשמע טוב, תודה !אך האם נשמרים הערכים התזונתיים של הסלט אחרי יום למשל?
מחקכל עוד הירקות טריים ופריכים, ערכיהם התזונתיים נשמרים
מחק