הפשרתי שרימפסים, אולם לא היה מצב להכינם איך שהתכוונתי ואז נכנס לי חשק למשהו אחר. מרק כמו בתאילנד כזה... עם ירקות וחלב קוקוס ושרימפס ואטריות אורז.
אז לא היו לי את כל הירקות שיש שם, כמובן והחלטתי פשוט להכין בסגנון שלי.
הכנסתי את כל הירקות שהיו בבית, אפילו הייתה פה דלעת ערמונים/ יפנית אחת שממש מתאימה לאווירה (איזה דלעות מדהימות יש בתאילנד, נכון?)
חומרים
4-5 קישואי זוקיני קטנים
קולרבי אחד
שורש סלרי קטן
פיסת דלעת ערמונים/ יפנית
פטריות מי-טאקי מיובשות (אפשר טריות או אחרות)
1-2 פחיות חלב קוקוס איכותי (אפשר גם להכין לבד, אם יש זמן... זה ממש פשוט)
1-2 כפות משחת קארי תאילנדי אדום
מעט מלח גס
300-400 גרם שרימפסים
אטריות אורז דקיקות
אופן ההכנה
משרים את הפטריות בקערה עם מים, שיכסו אותן.
בסיר גדול מניחים את הירקות החתוכים עם מעט מים. רק מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים עוד כמה דקות, עד להתרככות הירקות מעט, אולם לא עד שיגיעו להיות ממש ממש רכים
אז מוסיפים את חלב הקוקוס, הפטריות, המלח והקארי התאילנדי ומביאים שוב לרתיחה
כשרותח בודקים טעמים ומתקנים לפי הצורך.
מכניסים פנימה את השרימפסים ואת האטריות ומבשלים עד שזה מוכן
אם היו לי בזיליקום וכוסברה הייתי מוסיפה בסוף, או בצלחת. קצוצים. אבל לא היו לי, אז אכלנו ככה...
בעצם, אם היו לי נתחי דג, הייתי מוסיפה גם. ממש מתאים פה.
מסקנה: בפעם הבאה אפשר להתארגן טוב יותר לקראת הכנת מרק שכזה. ומצד שני, אפשר גם בקלילות להכין ממה שיש בבית.
יצא בדיוק הטעם שרציתי, בפחות מחצי שעה של בישול. להיט, נכון?
אז לא היו לי את כל הירקות שיש שם, כמובן והחלטתי פשוט להכין בסגנון שלי.
הכנסתי את כל הירקות שהיו בבית, אפילו הייתה פה דלעת ערמונים/ יפנית אחת שממש מתאימה לאווירה (איזה דלעות מדהימות יש בתאילנד, נכון?)
חומרים
4-5 קישואי זוקיני קטנים
קולרבי אחד
שורש סלרי קטן
פיסת דלעת ערמונים/ יפנית
פטריות מי-טאקי מיובשות (אפשר טריות או אחרות)
1-2 פחיות חלב קוקוס איכותי (אפשר גם להכין לבד, אם יש זמן... זה ממש פשוט)
1-2 כפות משחת קארי תאילנדי אדום
מעט מלח גס
300-400 גרם שרימפסים
אטריות אורז דקיקות
אופן ההכנה
משרים את הפטריות בקערה עם מים, שיכסו אותן.
בסיר גדול מניחים את הירקות החתוכים עם מעט מים. רק מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים עוד כמה דקות, עד להתרככות הירקות מעט, אולם לא עד שיגיעו להיות ממש ממש רכים
אז מוסיפים את חלב הקוקוס, הפטריות, המלח והקארי התאילנדי ומביאים שוב לרתיחה
כשרותח בודקים טעמים ומתקנים לפי הצורך.
מכניסים פנימה את השרימפסים ואת האטריות ומבשלים עד שזה מוכן
אם היו לי בזיליקום וכוסברה הייתי מוסיפה בסוף, או בצלחת. קצוצים. אבל לא היו לי, אז אכלנו ככה...
בעצם, אם היו לי נתחי דג, הייתי מוסיפה גם. ממש מתאים פה.
מסקנה: בפעם הבאה אפשר להתארגן טוב יותר לקראת הכנת מרק שכזה. ומצד שני, אפשר גם בקלילות להכין ממה שיש בבית.
יצא בדיוק הטעם שרציתי, בפחות מחצי שעה של בישול. להיט, נכון?
כן, להיט!
השבמחקאיפה קנית משחת קארי? מה ההבדל בין אדומה לירוקה וכתומה?
יש בכל החנויות המחזקיות אוכל של מזרח- מערב כזה. גם בחנויות טבע וגם בחלק מהסופרים.
מחקזה נשמר לימבה זמן.
ההבדל הוא פשוט בטעם. בכל משחה יש רכיבים קצת אחרים (זה מופיע ברשימת הרכיבים) כך שאפשר להבין (קצת) לאן זה הולך.
אפשר גם פשוט לקנות כל פעם משהו אחר ולהתנסות