"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 9 במאי 2012

מרק בסגנון תאילנדי, עם שרימפס וחלב קוקוס

הפשרתי שרימפסים, אולם לא היה מצב להכינם איך שהתכוונתי ואז נכנס לי חשק למשהו אחר. מרק כמו בתאילנד כזה... עם ירקות וחלב קוקוס ושרימפס ואטריות אורז.
אז לא היו לי את כל הירקות שיש שם, כמובן והחלטתי פשוט להכין בסגנון שלי.
הכנסתי את כל הירקות שהיו בבית, אפילו הייתה פה דלעת ערמונים/ יפנית אחת שממש מתאימה לאווירה (איזה דלעות מדהימות יש בתאילנד, נכון?)



חומרים

4-5 קישואי זוקיני קטנים
קולרבי אחד
שורש סלרי קטן
פיסת דלעת ערמונים/ יפנית
פטריות מי-טאקי מיובשות (אפשר טריות או אחרות)
1-2 פחיות חלב קוקוס איכותי (אפשר גם להכין לבד, אם יש זמן... זה ממש פשוט)
1-2 כפות משחת קארי תאילנדי אדום
מעט מלח גס
300-400 גרם שרימפסים
אטריות אורז דקיקות

אופן ההכנה

משרים את הפטריות בקערה עם מים, שיכסו אותן.
בסיר גדול מניחים את הירקות החתוכים עם מעט מים. רק מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים עוד כמה דקות, עד להתרככות הירקות מעט, אולם לא עד שיגיעו להיות ממש ממש רכים


אז מוסיפים את חלב הקוקוס, הפטריות, המלח והקארי התאילנדי ומביאים שוב לרתיחה


כשרותח בודקים טעמים ומתקנים לפי הצורך.
מכניסים פנימה את השרימפסים ואת האטריות ומבשלים עד שזה מוכן






אם היו לי בזיליקום וכוסברה הייתי מוסיפה בסוף, או בצלחת. קצוצים. אבל לא היו לי, אז אכלנו ככה...
בעצם, אם היו לי נתחי דג, הייתי מוסיפה גם. ממש מתאים פה.
מסקנה: בפעם הבאה אפשר להתארגן טוב יותר לקראת הכנת מרק שכזה. ומצד שני, אפשר גם בקלילות להכין ממה שיש בבית.

יצא בדיוק הטעם שרציתי, בפחות מחצי שעה של בישול. להיט, נכון?


2 תגובות:

  1. כן, להיט!
    איפה קנית משחת קארי? מה ההבדל בין אדומה לירוקה וכתומה?

    השבמחק
    תשובות
    1. יש בכל החנויות המחזקיות אוכל של מזרח- מערב כזה. גם בחנויות טבע וגם בחלק מהסופרים.
      זה נשמר לימבה זמן.
      ההבדל הוא פשוט בטעם. בכל משחה יש רכיבים קצת אחרים (זה מופיע ברשימת הרכיבים) כך שאפשר להבין (קצת) לאן זה הולך.

      אפשר גם פשוט לקנות כל פעם משהו אחר ולהתנסות

      מחק