"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 14 באוגוסט 2012

גזרים מזוגגים

בהשראת הפוסט הזה מיהרתי להכין גם.
זה פשוט נראה כ"כ טוב, וכ"כ פשוט והתמונה נתקעה לי בראש במשך 3 הימים שעברו מרגע שקראתי ועד שיישמתי (טוב, אומרים שאימג'ים עובדים הכי טוב על המוח שלנו, נכון?)
וכרגיל, באמצע השבוע, מקשרת גם לפוסט החלפת המתכונים המגניב הזה של קלי

מי שלא רוצה חמאה יכול בהחלט להכין גם עם שמן/ חמאת קוקוס (או חמאה של אגוזים אחרים, אם כי זה כבר ייתן אפקט אחר לדעתי). אני אכן הכנתי עם שמן קוקוס במקום החמאה ויצא מ-ע-ו-ל-ה!

גזרים אחרי עיסוי במעט שמן זית, המלחה ופלפול נכנסים לתנור

1-2 כפות שמן קוקוס, כף דבש וכפית חומץ בלסמי

הגזרים יוצאים מהתנור אחרי כ-40 דקות (ב-180 מעלות), הרוטב נשפך מעליהם ומבעבע קלות
מחכים מעט (כדי שיתקררו קצת) ו...אוכלים

2 comments:

  1. איזה כיף! נראה לי שזאת פעם ראשונה שמצטטים אותי (או שאני רואה שמצטטים אותי). שמחה שהיה לך טעים!

    השבמחק
  2. שמחה שראית.
    האמת היא שתכננתי לשלוח לך את זה כשזה יעלה, אולם חזרנו מקמפינג אתמול ונתקענו פעמיים עם הרכב, אז הגענו ממש ממש מאוחר...
    תודה!

    השבמחק