"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 27 בינואר 2013

מצע ירוק לכרובית מוקפצת בשמן קוקוס וקארי

זו מנה שיכולה ללוות ארוחה ואף להוות ארוחה בפני עצמה.

חומרים

כרישה גדולה, מחולקת לחלק הלבן ולחלק הירוק
1/4 כרוב קטן קצוץ
חצי חבילת קייל kale
2 גבעולי סלרי
כרובית בינונית- קטנה
שמן קוקוס
כף זרעי חרדל וכוסברה
קמצוץ מלח גס, פלפל שחור גרוס, תערובת קארי

אופן ההכנה

פורסים את החלק הלבן של הכרישה.
קוצצים את העלים הירוקים.
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים יחסית.
במחבת מחממים 2 כפות שמן קוקוס ומוסיפים את הכרישה הלבנה הקצוצה ואת זרעי החרדל והכוסברה


מערבבים היטב ואף מחכים עד שהזרעים מתפצפצים קצת.
מוסיפים את הכרוב והקייל הקצוצים ומערבבים היטב במשך כמה דקות. מוסיפים את הסלרי והכרישה הירוקה ואת המלח והפלפל ונותנים להתבשל ולהתרכך במשך כמה דקות. אפשר עם מכסה או בלעדיו



בינתיים מחממים שמן קוקוס במחבת נוספת וזורקים אליה את פרחי הכרובית.
מקפיצים תו"כ ערבוב ומוסיפים גם תערובת קארי ומלח גס


מקפיצים עד שהכרובית פריכה, עניין של כמה דקות.

מגישים חם- את הכרובית על מצע התבשיל הירוק


2 תגובות: