זה התחיל משיחה באחת מהקבוצות בפייסבוק, משהו על קציצות...
מודה שזה פתח לי את התאבון לקציצות (לא שצריך הרבה בשביל זה... אני מוכנה לאכול קציצות בכל סיטואציה כמעט, וכמעט מכל סוג) ומ אחר והיה לי בשר טחון שהפשרתי ותהיתי מה לעשות איתו זה התלבש לי בול.
יצאתי לקטוף כמה עשבי תיבול מהגינה (אתם חייבים את זה לעצמכם, אפילו באדניות... אפילו בעציצים... אין על עשבי תיבול טריים...) ועמדתי לקצקץ
חומרים
1/2 ק"ג טחון מעורב (בקר+ כבש זה מה שהולך אצלי בד"כ)
2 בצלים
2-3 שיני שום
חופן עשבי תיבול: אורגנו, זעתר, רוזמרין, טימין- מה שזמין לכם
מלח, פלפל, כורכום, קנמון
2 שזיפים מיובשים
אופציונלי: פלפל חריף קצוץ [הכנתי חלק מהתערובת עם הפלפל החריף, כי לא כולם אוהבים]
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית לתנור עם נייר אפייה.
במעבד מזון קוצצים את עשבי התיבול (אפשר גם לקצוץ בסכין, למי שאין או מתעצל להוציא מהארון). מוסיפים את הבצלים, השום ואת התבלינים והשזיפים
מוציאים לקערה ומערבבים בידיים עם עם הבשר הטחון
מקצקצים בגודל הקציצות הרצוי לכם ומניחים בתבנית בתנור לכ-10-15 דקות
אכלנו ביחד עם תבשיל של ירוקים וכרובית מוקפצת וטחינה
מודה שזה פתח לי את התאבון לקציצות (לא שצריך הרבה בשביל זה... אני מוכנה לאכול קציצות בכל סיטואציה כמעט, וכמעט מכל סוג) ומ אחר והיה לי בשר טחון שהפשרתי ותהיתי מה לעשות איתו זה התלבש לי בול.
יצאתי לקטוף כמה עשבי תיבול מהגינה (אתם חייבים את זה לעצמכם, אפילו באדניות... אפילו בעציצים... אין על עשבי תיבול טריים...) ועמדתי לקצקץ
חומרים
1/2 ק"ג טחון מעורב (בקר+ כבש זה מה שהולך אצלי בד"כ)
2 בצלים
2-3 שיני שום
חופן עשבי תיבול: אורגנו, זעתר, רוזמרין, טימין- מה שזמין לכם
מלח, פלפל, כורכום, קנמון
2 שזיפים מיובשים
אופציונלי: פלפל חריף קצוץ [הכנתי חלק מהתערובת עם הפלפל החריף, כי לא כולם אוהבים]
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית לתנור עם נייר אפייה.
במעבד מזון קוצצים את עשבי התיבול (אפשר גם לקצוץ בסכין, למי שאין או מתעצל להוציא מהארון). מוסיפים את הבצלים, השום ואת התבלינים והשזיפים
מוציאים לקערה ומערבבים בידיים עם עם הבשר הטחון
מקצקצים בגודל הקציצות הרצוי לכם ומניחים בתבנית בתנור לכ-10-15 דקות
אכלנו ביחד עם תבשיל של ירוקים וכרובית מוקפצת וטחינה
ביחד עם הכרובית המוקפצת על המצע הירוק |
תודה על הרעיון! השתמשתי במה שהיה לי בבית- בעיקר כוסברה ופטרוזליה. אחלה!
השבמחקמעולה!
מחק