יש ארוחות כאלה שאפשר להסתכל על המנות בהן מכמה זוויות.
הפעם יצאו לי שתי זוויות מוצלחות: זו של הצנוניות וזו של הבלסמי.
תיכף תבינו.
למנה הבשרית השתמשתי בנתח אסאדו שהכנתי ערב לפני כן בתנור עם ירקות.
נשאר ממנו נתח לא קטן, אז פרסתי אותו לפרוסות דקות, כמו רוסטביף והשארתי ליום שאחרי.
מניחה שאפשר להתחיל להכין את המנה הזו מאפס, עם נתח שמתאים לבישול קצר יחסית, כמו שייטל, לב, כבד ואחרים. או שתעשו כמוני ותשדרגו שאריות (זה תמיד רעיון טוב להכין נתח גדול יותר ולהתארגן מראש לארוחה של היום שאחרי. אם כבר משקיעים אנרגיה בקנייה, הכנה ובישול- לא?).
על צנוניות בתנור שמעתם? גם אני לא. עד שנתקלתי במתכון באחד מספרי הבישול של מארק סיסון.
הרמתי גבה בהתחלה, כי אנחנו ממש אוהבים צנוניות טריות וחרפרפות, ובכל זאת החלטתי לחכות לשעת הכושר הראשונה כדי לנסות את זה.
ואם כבר צנוניות, אז למה לא לבסס עליהן סלט חריף- מריר- מתקתק עם כל מיני דברים מעניינים
חומרים
1/2-1 ק"ג נתחי בשר בסגנון רוסטביף
מיץ מתפוז אחד (כ- 3/4 כוס)
1/3 כוס חומץ בלסמי
מלח גס, פלפל גרוס
צרור צנוניות
4-5 שיני שום
שמן זית
מלח גס, פלפל גרוס
מיץ מחצי לימון/ 1-2 כפות חומץ בלסמי
1 קלמנטינה
1 אבוקדו בינוני
כמה זיתים שחורים (או מה שיש לכם)
1/3 חבילת רשאד
7-8 צנוניות לא גדולות
חופן עלי חרדל קטנים (צאו בחוץ וקיטפו. זו העונה!)
כמה עלי מנגולד קטנים
לרוטב: שמן זית, חומץ בלסמי, מלח עשבים
אופן ההכנה
מניחים את נתחי הבשר עם חומרי הרוטב בסיר, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הרוטב כמעט לגמרי על אש קטנה.
חותכים את הצנוניות לחצאים או רבעים, לפי הגודל שמתאים לכם.
מניחים אותן בתבנית פיירקס ביחד עם שיני השום השלמות.
שופכים מעל שמן זית, מלח ופלפל. כמה? לפי העין והטעם
משגרים לתנור בחום של 200 מעלות ל 20-30 דקות.
הן יכולות להישאר מעט קראנצ'יות, או יותר רכות.
לטעמכם!
חותכים את פלחי הקלמנטינה ל-3 חלקים ומוציאים חרצנים.
חותכים ריבועי אבוקדו.
קוצצים את העלים ואת הזיתים.
חותכים את הצנוניות לירחים דקיקים.
שופכים מעל את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב
הפעם יצאו לי שתי זוויות מוצלחות: זו של הצנוניות וזו של הבלסמי.
תיכף תבינו.
למנה הבשרית השתמשתי בנתח אסאדו שהכנתי ערב לפני כן בתנור עם ירקות.
נשאר ממנו נתח לא קטן, אז פרסתי אותו לפרוסות דקות, כמו רוסטביף והשארתי ליום שאחרי.
מניחה שאפשר להתחיל להכין את המנה הזו מאפס, עם נתח שמתאים לבישול קצר יחסית, כמו שייטל, לב, כבד ואחרים. או שתעשו כמוני ותשדרגו שאריות (זה תמיד רעיון טוב להכין נתח גדול יותר ולהתארגן מראש לארוחה של היום שאחרי. אם כבר משקיעים אנרגיה בקנייה, הכנה ובישול- לא?).
על צנוניות בתנור שמעתם? גם אני לא. עד שנתקלתי במתכון באחד מספרי הבישול של מארק סיסון.
הרמתי גבה בהתחלה, כי אנחנו ממש אוהבים צנוניות טריות וחרפרפות, ובכל זאת החלטתי לחכות לשעת הכושר הראשונה כדי לנסות את זה.
ואם כבר צנוניות, אז למה לא לבסס עליהן סלט חריף- מריר- מתקתק עם כל מיני דברים מעניינים
חומרים
1/2-1 ק"ג נתחי בשר בסגנון רוסטביף
מיץ מתפוז אחד (כ- 3/4 כוס)
1/3 כוס חומץ בלסמי
מלח גס, פלפל גרוס
צרור צנוניות
4-5 שיני שום
שמן זית
מלח גס, פלפל גרוס
מיץ מחצי לימון/ 1-2 כפות חומץ בלסמי
1 קלמנטינה
1 אבוקדו בינוני
כמה זיתים שחורים (או מה שיש לכם)
1/3 חבילת רשאד
7-8 צנוניות לא גדולות
חופן עלי חרדל קטנים (צאו בחוץ וקיטפו. זו העונה!)
כמה עלי מנגולד קטנים
לרוטב: שמן זית, חומץ בלסמי, מלח עשבים
אופן ההכנה
מניחים את נתחי הבשר עם חומרי הרוטב בסיר, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הרוטב כמעט לגמרי על אש קטנה.
חותכים את הצנוניות לחצאים או רבעים, לפי הגודל שמתאים לכם.
מניחים אותן בתבנית פיירקס ביחד עם שיני השום השלמות.
שופכים מעל שמן זית, מלח ופלפל. כמה? לפי העין והטעם
משגרים לתנור בחום של 200 מעלות ל 20-30 דקות.
הן יכולות להישאר מעט קראנצ'יות, או יותר רכות.
לטעמכם!
חותכים את פלחי הקלמנטינה ל-3 חלקים ומוציאים חרצנים.
חותכים ריבועי אבוקדו.
קוצצים את העלים ואת הזיתים.
חותכים את הצנוניות לירחים דקיקים.
שופכים מעל את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב
אוח, אני מוכנה לאכול ככה בכל יום. באמת! אולי, אולי, אולי הייתי מוסיפה לסלט עיגולי בצל טריים, אם הייתי חושבת על זה קודם |
זה מה שנשאר מהצנוניות בתנור |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה